Den brutale voldsvideoen skal være filmet i den svært flerkulturelle byen Bradford i England.

De muslimske ungdommene skal ha lastet opp videoen på Facebook og kommenter:

– Hahahaha

– Her får du for å oppholde deg i et område du ikke tilhører

D
IKKE RASISTISK VOLD? Ifølge britisk politi var det brutale angrepet på en hvit gutt, utført av tre muslimske ungdommer ikke rasistiske motivert. Men innlegg på Facebook forteller en annen historie. Ifølge kommentarer lastet opp med videoen, skal gutten ha «vært på et sted han ikke hører hjemme». Dette er typiske uttrykk som brukes mot hvite mennesker når de kommer inn i innvandrertette områder og bli utsatt for vold eller drap.

Videoen starter med at den hvite gutten ligger på bakken og mottar flere brutale spark mot hodet. Man kan høre ham rope etter hjelp og sier «stopp». Dette hindrer ikke angrepet, som fortsetter med flere slag og spark.

Gutten klarer å reise seg og løper mot et hus for å få hjelp. Han banker på vinduet, men ingen åpner. Istedenfor løper den største muslimske ungdommen etter ham og får inn et hardt slag i ansiktet hans. Gutten ruller videre på bakken, hvor han mottar flere grove spark mot ansiktet og hodet.

I bakgrunnen kan man høre de muslimske ungdommene le av volden.

Tre muslimske ungdommer skal ha blitt arrestert av politiet for mistanke om mishandling, samt ransforsøk.

Ifølge britiske medier så var det viktig å påpeke i omtalen av saken at politiet i byen mente at angrepet ikke var rasistisk motivert.

Voldsutøverne kommer alle fra Heaton i Bradford, som er et innvandrertett område, med en svært stor andel muslimske innbygger av pakistansk opprinnelse. Området har slitt med flere grove voldsepisoder og drap, relatert til innvandrerbefolkningen i byen. Man skal også ha hatt mindreårig selvmordsbomber som reiste til Irak og sprengte seg selv i luften.

Facebook fjernet videoen fire timer etter at den ble lastet opp, men da hadde den allerede blitt delt 4.000 ganger og sett over 200.000 ganger.

Frieord er første medie i Norge som deler saken offentlig, selv om saken er over et halvt år gammel. Hvis det hadde vært tre hvite ungdommer som hadde slått og sparket en muslimsk gutt, hadde vi sluppet å skrive om saken, da den hadde blitt skrevet og omtalt i alle riksmediene.

Relatert: