Brakvalg for Sverigedemokraterna

VALGVINNER: Sverigedemokraterna fikk 13 prosent av stemmene og er dermed Sveriges tredje største parti.
SVERIGE/VALG

Sverigedemokraterna gjorde narr av alle svenske medier, politiske motstandere og venstresiden med å gjennomføre sitt beste valg noensinne. 13 prosent av svenske stemmeberettige, tett oppunder 800 000 mennesker, ga sin stemme til det Sverigevennlige partiet.

Sverigedemokraterna er det svenske valgets store vinnere og har økt velgermassen sin med over ca 450.000 stemmer siden det siste valget i 2010. Partiet har sikret seg 781 000 velgere, noe som betyr at de nå får 49 riksdagsmandater i den svenske riksdagen.

Tar mange velger fra andre partier

Mange av de nye velgerne til partiet skal ifølge valgeksperter være menn og fra arbeideryrker. Mange av dem kommer også fra andre partier som Moderaterna. Det er også endringer i alderen på de som stemmer på på partiet. Mens man før hadde sin største støtte hos den yngre delen av befolkningen, så ser man nå at også eldre velgere har funnet veien til partiets stemmesedler.

VELGERFLUKT: Sverigedemokraterna har stjålet velgere fra de alle de store partiene siden sist valg.
VELGERFLUKT: Sverigedemokraterna har stjålet velgere fra alle partiene siden sist valg. Størst antall har kommet fra moderaterna med 29 prosent, så fulgt av Socialdemokraterna med 16 prosent. 14 prosent av de nye velgerne kommer fra Folkpartiet, Kristendemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartet og Centerpartiet.

Økning i nord – men størst i sør

Overraskende nok får partiet også større oppslutning i den nordlige delen av Sverige som tradisjonelt har vært «rød» og sikre valgområder for de rødgrønne partiene. I Kiruna økte partiet til 13.3 prosent og er dermed kommunens nest største parti.

Det er allikevel i sør at partiet har sin største støtte, spesifikt i Skåne, der de i Sjöbo kommune har fått 30 prosent av stemmene, en økning med hele 14.2 prosent. Andre steder som Hörby og Bromölla får partiet 27 prosent.

GOD STEMNING: Sverigedemokraternas valgvake hadde mest å juble for med en dobling - og enn mer - av siste valgs resultater. Nå er partiet ventet å spille en betydelig rolle i Sveriges politikk de neste fire årene.
GOD STEMNING: Sverigedemokraternas valgvake hadde mest å juble for med en dobling – og ennå mer – av siste valgs resultater. Nå er partiet ventet å spille en betydelig rolle i Sveriges politikk de neste fire årene. (Foto: Fria Tider)

Annet

Svenskarnas Parti, som blant annet har fått mange store oppslag i norske medier de siste ukene, ligger under sperregrensen og resultatene for dette partiet og de andre partiene uten representasjon i den svenske riksdagen vil først komme senere denne uken.

FI (feministisk initiativ), det venstreekstremistiske partiet med tidligere partileder for Vänsterpartiet, Gudrun Schyman, var ventet å klatre over sperregrensen, men endte opp med 3.1 prosent og uten noen representanter i riksdagen.

 • Hurra ! Så oppløftende at det stadig finnes litt sunt folkevett i «Medelsvensson» !

  • Stefandemert

   Leve Sverige! Det bästa är också att det blir mycket svårt att få en duglig regering, såvida inte socialdemokraterna och miljöpartiet går ihop med de högerliberala partierna fp och c. Vilket inte lär hända. Många beskriver resultatet som ett kaos och jag är glad för att det har blivit det.

 • Thomas Øynes Lind

  Ble ikke strømmen tatt i lokalet da eieren fant ut hvem han leide ut til?

  • Hrodebert Hildebrand

   Stemmer det.

  • Thomas Berg

   Sd-valgvaken i Malmø blev sabotert, eieren fikk sikkert «beskjed» av noen av de mange skattefinansierte antirasist-organisasjonene, et problem svenske nasjonalister hatt lenge.

   Must-see! Jobbigt før journalister på SD-valvakan. (youtube)

 • Hrodebert Hildebrand

  Beklager at jeg er en gledesdreper, men dette er ikke nødvendigvis gode nyheter. Svergiedemokraterna er kanskje det mest Israel-vennlige partiet i Riksdagen, på deres valgvake i går svaiet det israelske flagget høyt og noen av de mest fremtredende politikerne i partiet har jødisk opphav.

  Jeg er redd dette er en falsk opposisjon.

  • Stefandemert

   Är väl bara Kent Ekeroth och möjligtvis Paula Bieler som är judar? Jag såg att det mest svajades med SVerige-flaggor. SD är bättre än frp, frp är okej med moskéer och verkar inte ha någon nationalistisk anda. SD har det och är inte okej med moskeer.

  • OnkelBlaa

   Tja, ser ikke noen grunn til å bringe opp jøder i denne sammenhengen, og kanskje du er av jødeslekt du også, selv har jeg ingen anelse.

   • Hrodebert Hildebrand

    Jødespørsmålet er helt essensielt når vi vet hvem som sitter på penge-, media og den politiske makten i store deler av verden.

    Det er ikke første gang jødiske krefter infiltrerer såkalte konservative politiske partier for å begå sabotasje og liberalisering av partiet.

    Sverigedemokratene i dag, kontra for ti år siden er som natt og dag.

    • Å ja ? Er det jødene som kommer til Vesten og voldtar oss ? Er det jødene som driver halshugging av «de vantro» for åpent kamera i Midt-Østen, Hildebrand ? Er det jødene som påtvinger oss synagoger og ber oss betale for deres allehånde «trossamfunn» ?

     Er det ikke noe med f.eks. proporsjoner som blir helt feil i ditt hode ?

     • Hrodebert Hildebrand

      Nei, men det er den jødiske makteliten som står bak samtlige av dine eksempler. Jødiske talspersoner har selv uttalt at deres må et et flerkulturelt, sønderknust Europa.

      Her uttaler den svensk-jødiske zionisten Barbara Lerner Spectre det samme.

      http://youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ

      Blunder du for den verdensomspennende jødiske makten, trår du farlig.

     • Det du driver med her heter på norsk : Avsporing av temaet.

     • Hrodebert Hildebrand

      Slettes ikke. Jeg imøtegår din påstander. Påstander som ikke er korrekte. Det er ikke avsporing.

     • AugustPetersen

      Skjelden man ser slike konspirasjonsteorier som i dine fremlegg i denne tråden. Uten noe logisk oppbygging av argumentene dine. Ja det du presenterer er faktisk virkelighetsfjernt. Det som begynner å fremstå i dagens verden er at Israel i større grad enn noensinne tidligere er en alliert med «den ytterste høyresiden » i Europa og USA. Dette lar seg forklare med at Israel har kjempet imot araberne siden den dag Israel ble opprettet. De er naturligvis redd for utviklingen i Midtøsten, men der kan de svare effektivt militært å ha rimelig kontroll over sine fiender. De følger med på utviklinger i Europa der muslimene infiltrerer den vestlige sivilisasjon i stadig hurtigere tempo. I Norge ser vi denne utviklingen tydlig, etter krigen var AP en viktig alliert i opprettelsen av Israel. Det ble til og med eksportert tungtvann dit i all hemmelighet. I dag er det et mektig trykk i media og politikk som kritiserer Israel for alt de gjør ( med å skaffe sin befolkning sikkerhet). Dette også fra Høyre og ikke minst AP og SV, V. Israel er aldri tjent med fientlige land i Europa også. Israel er et håp i den kampen som vil før eller siden komme imot Islam.

     • bodil høyland

      Om det er jøder i SD,hva så.

     • AugustPetersen

      Ja hva så!

     • Hva vil jødene ha å tjene på «et flerkulturelt, sønderknust Europa» ?

     • BlondMyth

      Tror du virkelig det er muslimer som styrer Europa og slipper dem inn? På tide med litt historie lesning her samt se på hvem som sitter på makten innen politikk,media og utdanning den dag idag og hvordan Europa og Moder jord råtner.

     • Hvis du vet alle svar så meget bedre, kan du kanskje være så vennlig å legge dem frem ?

    • OnkelBlaa

     Hvordan vet du at din tipp tipp oldemor eller oldefar var jøde eller ikke??
     Ellers bør folk kutte ut fiktive og oppdiktede problemer når vi står overfor enorme importerte problemer som politikerne skaper.

  • bodil høyland

   Jøder er flinke folk,intelligente, velutdannet,har fine jobber,ligger ikke staten til byrde.vil vel 100 ganger foretrekke jøder fremfor noen andre. Jødene har vært i Norge lenge før 1940,og alle godt integrert i samfunnet.

   • Hrodebert Hildebrand

    Og nettopp derfor er de farlige.

 • OnkelBlaa

  Faktisk var det skuffende at ikke SD ble mye større når en ser hva de kjemper mot og hva folket sliter med!

  • Stefandemert

   Jan Björklund från högerliberala Folkpartiet, sa att SD kan få 35 procent i nästa val, om de andra partierna samarbetar för mycket. Problemet är ju att de kommer tvingas göra det, då inget block har majoritet nu. Socialdemokraterna vill inte bjuda in vänsterpartiet i en kommande regering, då vänsterpartiet är för långt bort från sossarna. Så det kommer troligen bli samarbeten mellan sossarna, mijöpartiet, centerpartiet och folkpartiet, i vissa frågor även med kristdemokraterna, moderaterna och vänsterpartiet, beroende på vilken sakfråga de för tillfället ska jobba med, likt det är i Finland. Alltså tvingas de andra partierna själva skapa sitt mardrömsscenario, där SD blir de som kan bli största partiet, så som Front National i Frankrike är nu. Tro mig, de andra sju riksdagspartierna har råkat ut för det de fruktade mest i det här valet. Skål!

   • OnkelBlaa

    Vi får bare håpe at det blir så mye politisk rot at det blir omvalg og SD styrker seg!

 • rebellen82
 • BlondMyth

  Et falskt parti som er hardere på innvandring enn Frp men er pro-israel. Nå har vel alle sett at Frp er falskt og det vil man se med SD. Svenskarnas parti derimot er mer svenskvennlig en noe annet parti i Sverige. Partipolitikken må avskaffes og det mp innføres et partis politikk eller revolusjonere hele politikken med å ødeleggge den helt for å så bygge opp et nytt system fra bunnen av.

 • Pingback: Ny rekordmåling for Sverigedemokraterna - hver femte svenske stemmer SD - Frieord()

 • Pingback: Sverigedemokraterna det største partiet i Sverige - Frieord()

 • Pingback: Sverigedemokraterna får 26.7% - størst i Sverige - Frieord()

 • Pingback: Politisk reklame revet ned i Sverige - et demokratisk problem - Frieord()