Europol (Den europeiske unions organisasjon for politisamarbeid) har gått ut med informasjon om at opptil 5.000 terrortrente jihadister oppholder seg i Europa idag.

Det er Europol sin sjef i Storbritannia, Rob Wainwright, som nå går ut med tallene.

Ifølge Wainwright har terroristene klart å snike seg inn med flyktningstrømmen de siste årene.

– Europa står overfor den høyeste terrortrusselen på mer enn 10 år, uttalte Wainwright til den tyske avisen Neue Osnabrucker Zeitung.

– Vi kan forvente at IS og andre religiøse terrorgrupper kommer til å stå bak angrep et eller annet sted i Europa, hvor målet er å drepe flest mulige mennesker.

Les også: Historisk dom over muslimer med norsk statsborgerskap

D
TERRORANGREP: Den 13. november slo 9 terrorister til i sentrum av Paris. Resultatet ble 130 drepte og 368 skadede. 5 av de 7 skal ha hatt franske og belgiske statsborgerskap. De to siste var irakiske statsborgere.

De flere tusen jihadistene skal ifølge Europol-sjefen føre til at EU-landene nå får et helt nytt terrornivå å forholde seg til.

Han sier imidlertid at påstanden om at terroristene bruker migrasjonskrisen til å snike seg inn som asylsøkere har blitt overdrevet.

– Det finnes ingen konkrete bevis på at terrorister systematisk bruker strømmen av flyktninger for å infiltrere Europa.

Les også: Norsk statsborger dømt til åtte års fengsel for terrorisme

UTDANNET SOM SVEISER I FREDRIKSTAD: Pakistaneren Ishaq Ahmed skal ha blitt utdannet som sveiser i Fredrikstad. Han klarte imidlertid ikke å skaffe seg en jobb og levde av utbetalinger fra nav da han dro til Syria for å drepe uskyldige mennesker, inkludert kvinner og barn. Nå er han dømt til åtte år fengsel for terrorisme. (Foto: PST).
NORSK JIHADIST: Pakistaneren Ishaq Ahmed skal ha blitt utdannet som sveiser i Fredrikstad. Han klarte imidlertid ikke å skaffe seg en jobb og levde av utbetalinger fra nav da han dro til Syria for å drepe uskyldige mennesker, inkludert kvinner og barn. Nå er han dømt til åtte år fengsel for terrorisme. (Foto: PST).

Uttalelsene kommer etter at myndighetene i Østerrike har avslørt at de etterforsker fire muslimer med mulige koblinger til terrorangrepene i Paris.

Etterforskningen skal være ‘svært kompleks’, ifølge aktor i den østerrikske byen Salzburg. Alle de fire skal ha tilknytning til terrorgruppen IS, som hevder de sto bak massakren i Paris.

Østerrikske myndigheter har sagt at i tillegg til en algerier og en pakistaner som ble arrestert den 10. desember, så skal to til ha blitt arrestert kort tid senere. De to første som er 28 og 34 år gamle, skal ha kommet med en flyktningbåt til Hellas sammen med to av de drepte terroristene som deltok i Paris-angrepet.

Les også: – Miljøpartiet De Grønne-politiker medlem i al-Qaida

D
LITEN ELLER INGEN KONTROLL: Europa har i praksis ingen grenser idag. Millioner av flyktninger og asylsøkere reiser over hele kontinentet enten uten eller med falske papirer. Flere av de som sto bak massakren i Paris før jul kom med båtflyktninger til Hellas. I Norge kom det over 30.000 asylsøkere i 2015. Hvor mange av disse som har IS-sympatier eller har utført terrorhandlinger har norske myndigheter liten sjanse til å undersøke.

Mens de som som var med på Paris-angrepet klarte å komme seg videre opp til Frankrike, så skal de som nå sitter fast hos østerrikske politimyndigheter har blitt holdt tilbake av greske myndigheter i nesten en måned, da de hadde falske syriske pass.

Hvor mange av disse 5.000 terroristene som befinner seg i Norge er uklart. Ifølge en artikkel på NRK.no skal over 20 innvandrere med tilknytning til Norge ha blitt drept i Syria. 13 stykker som skal ha planlagt å dra eller har kommet tilbake til Norge, skal sitte i varetekt.

Les også: Selvmordsbomber kom fra norsk moske

Frieord.no skrev ifjor hvordan norsk etterretning skal ha avslørt hvordan IS-sympatisører i Norge diskuterte å gå inn på en barnehage et sted på Østlandet og drepe alle barna og de ansatte. De to mennene skal ha blitt pågrepet kort tid etter at telefonsamtalen ble spilt inn.

VILLE DREPE SMÅ BARN: På opptak som PST har sikret seg så snakker to av de dømte terroristene om å gå inn i en norsk barnehage og drepe både barna og de ansatte. Kort tid etterpå ble de pågrepet i Oslo av politiets sikkerhetstjeneste. (Foto: Illustrasjonsbilde).
VILLE DREPE SMÅ BARN: På opptak som PST har sikret seg så snakker to av de dømte terroristene om å gå inn i en norsk barnehage og drepe både barna og de ansatte. Kort tid etterpå ble de pågrepet i Oslo av politiets sikkerhetstjeneste. (Foto: Illustrasjonsbilde).

På den siste pressekonferansen til PST nå i februar så uttalte PST-sjef Benedicte Bjørnland at man anser norske innvandringsmotstandere som henger opp plakater og deltar på sosiale medier som en økende trussel.

Les også: Terrorekspert ved Politihøgskolen: «Nordmenn er en større trussel enn IS-terrorister».

[learn_more caption=»Relatert»]

– Norsk statsborger dømt til åtte års fengsel for terrorisme

– Miljøpartiet De Grønnes Shoaib Sultan sin tidligere organisasjon terrorstemplet

– Historisk dom over muslimer med norsk statsborgerskap

– Muslimske terrorister muligens på vei til Norge

– Terrorfrykt over hele landet

– Selvmordsbomber kom fra norsk moske

– Miljøpartiet De Grønne-politiker medlem i al-Qaida

– Vepsens Tor Bach gir våpentrening til jihadister i Norge

– Statsminister Solberg: 23 norske kommuner må se opp for radikale islamister

– Norske skoler plikter å følge islamske regler

– Terrortrusler fra muslimer stopper PEGIDA-demonstrasjon i Oslo

– Draps- og terrortrusler under flerkulturell fotballkamp

– Norske muslimer må ha moskeer for å unngå radikalisering

– Norsk kjøpesenter får muslimsk navn

– Muslim avbrøt dåpsgudstjeneste i Sandefjord og ropte «Allah er den eneste rette gud»

– Her er IS sin dødsliste over politikere, forfattere og journalister

– VG støtter ekstreme islamister i Norge

– Over 80 drept i ramadan-terror på ferieparadis

– Muslimer i Sverige hyller terrorangrepene i Paris

– Massakren i Paris feires i Gøteborg

– Hundrevis av bekymringsmeldinger til PST om asylsøkere

– Terrortrusler «den nye normalen» i Europa

[/learn_more]