LESERINNLEGG: «Jeg er stolt av å være hvit»

DET FLERKULTURELLE NORGE. (Foto: Frieord.no).
LESERINNLEGG

Frieord mottar med jevne mellomrom kommentarer i vår innboks. En gang i blant er de av en slik karakter at vi mener de bør deles med våre lesere.

Av ukjent innsender

Jo da. Jeg ser at det bygges opp en underklasse i Norge, som tydeliggjøres med mørkere hudfarge og opphav fra godt utenfor Europa. Noen tror at vi må ha dem til å kjøre buss og vaske f.eks., men det er bullshit, så mye bullshit. Hadde de ikke kommet hit, så måtte nordmenn ha gjort det. Hvem vasker i Spania  f.eks.? Det er spanjoler det!

En underklasse i Norge som skal tjene alle andre, som er så tydelig atskilt ut fra hudfarge og opphav ellers, det skal føre en hel del stygt med seg. Henger det på greip? De som sier ja til at de kan komme, sier jo i stor grad automatisk ja til en form for menneskehandel, til de som skal gjøre drittjobben så billig for oss at det i alle fall ikke blir noen nordmenn igjen som takker ja til samme gjøremål. Tvers igjennom dumme er de, som vanlig. Misforstått godhet, og samvittigheten på feil sted! Hva med å sette samvittigheten på Norge, folket vårt og framtida vår..?

Så nettopp lokalene til voksenopplæringen her i byen, nye lokaler midt i smørøyet, veldig sannsynlig ikke billige lokaler. Vil påføre asylordningen enda større kostnader!

Noe annet jeg så, var filmavisen fra det glade 50-tallet, «då folket var lyckelit och folket var ett». Herregud, hvor heldige de var. Man trives jo best blant sine egne.

Annet av historiske tilbakeblikk: Det er mye tyngde i «hvit skyld», og ofte overdrevet av en hel del hvite selv. Nei, det var ikke bra med slavehandel fra Afrika, som også ble utført av arabere, som ble gjort mer lettvint grunnet støtte fra afrikanske ledere her og der. Nei, det var ikke bra det med Australia. Men… Hva om afrikanerne var krigs- og teknologimessig foran oss, så ville nok de ha gått mot utnyttelse av Europa, og hva om engelskmennene ikke kom til Australia..? Kanskje kineserne ville ha kommet og gjort det langt verre der for urinnvånerne? Det er dårlig balanse på visse faktorer i slike perspektiv, fra manges hold, og hvite framsettes som mer onde enn andre. Men hva har andre gjort mot europeere når de har hatt makt til det? Jo… Slaver tatt fra Island til Nord-Afrika, og tyrkiske ugjerninger i Øst-Europa, f.eks. Dette beviser noe.

Ubalanse igjen, ja, jeg ser den. Jeg er stolt av å være hvit, og stolt over det europeiske mangfoldet vi finner i det etnisk-kulturelle Europa, uten innblanding utenfra. Det er mangold mer enn nok det, og jeg ville ha akseptert impulser utenfra her, interessante små innslag som aldri skulle ha sett ut som noen invasjon, og som kunne ha stått på egne bein med f.eks. egne forretninger.

Vil bare ha landet mitt mer for meg selv, for nordmenn (og mest for andre europeere mtp. innslag utenfra). Ikke verre enn det. Betyr ikke at jeg ser ned på andre. Betyr bare at jeg vil hegne om mitt og mine, om det norske og europeiske. Hvorfor skal alle andre enn hvite nærmest bli applaudert for slike ønsker..? Jeg bare spør.