Kronikk: Feminismen og ødeleggelsen av kjernefamilien

SAMFUNN/FEMINISME

En innsender har sendt oss dette innlegget om feminismen og hvordan feminist-bevegelsen til en viss grad har klart å ødelegge kjernefamilien i det vestlige samfunnet.

Av Lise

Denne kronikken er inspirert av nå avdøde aktivist, forfatter og skuespiller (Den siste Mohikaner) 1992, Russel Means og hans kone Pearl. Han var fra Lakota Sioux-stammen. Født 10. nov 1939. Død 22. oktober 2012.

I det siste intervjuet med Russel, før han døde av kreft, snakket han og hans kone Pearl om kjønnsroller i det matriarkalske indianske samfunn.

Et ekte matriarkat handler om å verdsette det andre kjønnets naturlige evner. Det er ikke et kvinnestyrt samfunn; menn er allikevel ledere, men hvert kjønn har respekt og anerkjenner det andre kjønns egenskaper. Dette er tanker fra et natursamfunn, som like godt kunne ha vært skrevet om et nordisk eller europeisk samfunn kort tid tilbake, da vi også levde i takt med våre biologi og natur.

Jeg vil i det følgende forsøke å trekke frem forskjeller på det naturlige og det moderne samfunnet vi lever i dag. Kvinner og menn er skapt ulike, av en grunn. Vi er ment å komplettere hverandre, og ikke konkurrere med hverandre, som i dag.Vi burde hylle hverandres ulike egenskaper istedet for å prøve å bli like. Den ene har kvaliteter som den andre ikke har, eller har mindre av.

Kvinner styres i stor grad av hjertet og emosjoner og menn av intellektet. Vi trenger selvfølgelig begge deler for å kunne leve i denne verden. Men emosjoner uten hjerte er følelser uten empati (Vi kan kanskje henvise til denne denne ELLER denne.)

Kvinnen er skapt for å gi omsorg. Dagens perverterte samfunn har tatt de naturlige, sunne og gode egenskapene til kvinner og erstattet dem med de dårlige egenskapene til menn som drikking, utroskap, utagerende sex.

Feminismen (skapt og finansiert av CIA. Se artikkel om Gloria Steinem) har fratatt kvinnen stoltheten av feminine verdier. Et samfunn hvor alle er mer opptatt av sitt eget speilbilde enn av andre mennesker. Kjærlighet, ære, trofasthet, sannhet og arbeidsomhet er i stor grad byttet ut med en syk “selfie”kultur. En kultur hvor alle er mer opptatt av sitt eget speilbilde enn av andre mennesker.

Det å ønske å ta vare på familien, barn og ektemann får mange i dagens moderne samfunn til å fnyse på nesen. Hvis en kvinne uttrykker ønske om å bruke livet sitt på familien blir man møtt med hån og en nedlatende holdning. Man blir sett på som svak og dum. Den stoltheten som kvinner før hadde, som husmor, mor og ektefelle har i stor grad forsvunnet.

Hvis en kvinne innrømmer at hun synes det er tilfredsstillende å passe sine egne barn, og ikke lar staten gjøre det, og ta vare på mannen sin og alle hans behov, da må det være noe galt med henne. Det som er naturlig for henne blir gjort om til noe sykt. At en kvinne for eksempel jobber ute som massør, i serviceyrker, eller med omsorg er det helt i orden, men negative reaksjoner kommer om en kvinne gjør det samme hjemme for sin mann uten å tjene penger på det. Det å gi omsorg til en mann er kanskje det verste man kan gjøre i dette samfunnet. Det er undertrykkende må vite.

Kvinner har i sin naturlige tilstand (når den ikke er ødelagt av feministiske løgner) et medfødt behov for å gi av seg selv til andre. Feminismen har gjort kvinner utrygge og de reagerer derfor aggressivt. Aggressive personer er utrygge og føler seg truet. Feminismen har gjort at kvinner blir stadig mer aggressive. Ikke stadig mer trygge.

Kvinnen blir fra naturens side styrt av kjærlighet og mannen av intellektet. Som små gutter må menn oppleve og lære av mor og mormor, gjennom opplevelsen av omsorg og godhet, hva kjærlighet er. Menn må få dette fra en kvinne, da han ikke har det naturlig i seg.

På samme måte som menn har strategiske, beskyttende og forsørgende egenskaper. Hvis en ung gutt ikke får dette av sin mor som liten vil han lide resten av livet. Uten å få dette grunnleggende behovet dekket, vil han bli ustabil som voksen. En mann som ikke har lært hva kjærlighet er fra mor og mormor, klarer ikke selv å forstå det. En liten jente som opplever det samme sviket fra mor vil også ta skade av det, men vil i mye større grad klare seg. Mannen trenger en kvinnes kjærlighet, liksom kvinner er avhengig av mannens beskyttelse og forsørgelse. For et vellykket og sunt samfunn er man avhengig av begge disse egenskaper.

Feminismens egentlige agenda er ikke kvinnens ve og vel, men å destabilisere samfunnet. Få de to kjønnene til å konkurrere og sloss mot hverandre. Familien er samfunnets minste nukleus. Uten sunne familier er samfunnet fortapt. En sterk familie gir et sterkt samfunn, med et solid immunforsvar.

Siden kvinner i det moderne samfunn har blitt fratatt stoltheten over de feminine verdier har de mistet sin naturlige selvtillit som kvinne. Media og samfunnet overtaler kvinner til å gå mot sin egen natur. Kvinner er ment å bære og å gi liv på forskjellige måter. Dette er idag tatt fra dem og erstattet med ønske om karriere og selvrealisering.

Det aller helligste en kvinne er til for, er å bære liv. Feminismen har lurt kvinner til å tro at det er greit å ta et barns liv. Kvinner er kjernen i familien, derfor blir kvinner opplært til å tro at de er ofre. Ved å se på menn som fiender rakner familien. Samfunn som det islamske og det jødiske er familieorienterte og dermed sterke. Felles for disse er at de setter primært menn i lederskapet, og man ser hvordan de klarer seg.

Kvinner ønsker seg bort fra menn og barn som en følge av samfunnets hjernevasking. Kvinner må våkne opp og forstå at de har blitt grundig lurt og at feminisme ikke bare er kvinnefiendtlig, men faktisk menneskefiendtlig. Kvinner må forstå hvor viktige de er. Hvor essensiell deres kjærlighet til alt liv er for at verden skal bli et godt sted å leve.

Vi har fått en syk dødskultur. Den er menneskefiendtlig og vi begynner å bli litt for vant til den. Kvinner må stå opp mot denne dødskulturen. Det gjøres ved å velge det som er naturlig, nemlig å velge livet, unngå abort, passe på deres egne barn og ikke minst ta vare på mennene sine. Vi kan snu den syke trenden ved rett og slett velge annerledes. Kvinner har en fantastisk mulighet til å påvirke verden.

En antifeministisk bølge er i ferd med å skylle over verden idag. Noen kvinner, men spesielt menn, er lei av å få høre hvor elendige menn er og at de er skyld i alle verdens problemer, og er dårligere enn kvinner i alt. Menn blir daglig latterliggjort i “sitcoms” på tv og i riksmediene. Det masseproduseres negativ propaganda i media om hvor dårlige, syke og dumme menn er.

Menn ofrer mye for kvinner. De beskytter og forsørger sine barn og kvinner. Dette burde de få heder for. Siden menn har blitt hundset så lenge, tør de ikke lenger si åpent hva de mener. De kan kanskje si det til kameratene sine, men sjelden hvis det er kvinner i nærheten. Men under overflaten ulmer det og motstanden mot feminismen vokser hver måned.

Feminismen kan ikke bestå, da den er unaturlig og menneskefiendtlig. Dette også fordi feminismen i seg selv ikke er langsiktig fremtidsrettet. Ideologien trekker inn problemer som den hverken har kapasitet eller intellekt til å håndtere.

Dermed gjenstår kun sensur, hat og latterliggjøring. Håpet for framtiden for oss alle er at begge kjønn oppdager at vi har blitt lurt og hvem som står bak. Slik at vi sammen kan sloss mot det og leve sammen og verdsette hverandre, istedet for å se at samfunnet rakner ved splitt og hersk.

 • invernes

  Veldig riktig ! feminist-bevegelsen og sosialismen går hånd i hånd, men legg merke til hvordan feminist-bevegelsen ivrer for islam ? det merkelige er at den dag den overtar vil alle feminister bli drept øyeblikkelig.

  • Torgus

   Feminister er for syk i sjelen til å forstå dette bisarre faktum. Og ingen vits i å prøve å overtale. Dessuten har feminister null sjarm og utstråling… de er roboter.

   • Mikey Mike

    roboten kan holde kjeft. Psykopatene kan ikke det.

  • Jens Bjørneboe

   Det er upresist. Det finnes sikkert 50+ avarter av feminisme. De er ikke en ensartet gruppe, selv om man skulle tro det. Du har hele spekteret fra de fornuftige til de helt forskrudde. Poenget er at man som kvinne i dag er «programforpliktet» til å si at en er feminist. Nøyaktig hva denne feminismen innebærer er det jo stor uenighet om blant kvinner flest. Det er lett bare gå inn på div kvinneforum spør og du vil få ørten helt forskjellige svar. Radikal akademisk feminisme er noe helt annet men heldigvis er det bare en liten andel kvinner som sverger til denne.

 • Torgus

  Noe av det beste jeg har lest… enestående bra skrevet.

 • Hansi

  Man ser jo hva feminismen har ført til i Sverige.

  • Mikey Mike

   TJa….

   Det trengs nok en psykopatisk kultur i seg selv, for at feminismen skal kunne få noen innflytelse. Folk blir ikke lurt, de vil bli lurt, sant.

 • Ole Hansen

  Bra skrevet og utrolig viktig hvis vi skal redde vesten.

  ps. skrivefeil: «At en kvinne for eksempel jobber ute som massør, i serviceyrker, eller med omsorg er det helt i orden i orden»

 • Glibert

  Kvinner er ikke styrt av kjærlighet, kvinner er styrt av følelser, og følelser uten kjærlighet vil nødvendigvis gå galt.
  At emosjoner uten hjerte er følelser uten empatier riktig, og det er Gro Harlem Brundtland et godt eksempel på, for det er få kvinner som har vært så toltalt fri for kjærlighet og empati som henne. Hun var jo også med på å lage agenda 21 for FN, et program som bla inneholder planer om å eliminere 90 -95 prosent av jordens befolkning, og hun var stolt av det også.
  Det pågående folkemordet på hvite europeere er en del av dette programmet.

  Kvinner er ikke styrt av kjærlighet.
  Kjærlighet kommer fra Gud, og det er mannen som i et ekteskap skal være et eksempel og spre kjærlighet i familien.
  Ødeleggelse av ekteskapet betyr derfor også at kjærligheten vil forsvinne.

  Uten Gud, ingen kjærlighet.
  Dette ser vi bla tydelig i islam, for i islam eksisterer det ingen kjærlighet, bare en dårlig erstatning som kalles for vennlighet.
  Hvis kvinner hadde vært styrt av kjærlighet, så ville de vært blandt de første til å gjennomskue islam og muslimer, men slik er det ikke, for kvinner er de første til å la seg lure av islam, og smilende «hyggelige» muslimer.

  Feminismen er laget for å utnytte disse følelsene som kvinner er styrt av, men hvis kvinner hadde vært styrt av kjærlighet så ville de gjennomskuet feminismen også, og holdt seg langt unna dette sprøytet.

  • C0m3nta2r

   Med all respekt for din tro,samt og ikke minst din ytring , men slike utsagn viser at du er like ekstrem som de mest ekstreme islamister ( tom feminister) . Ser bare 1 forskjell : Du holder bibelen i hånda…

   Mellom ordene kan hvem som helst lese at du er enten 1 skap homse, kristen , selvfølgelig ( uten ønsker om å fornærme de som elsker mennesker av samme kjønn, eller de som er kristne ) eller en som er blitt bedratt av en kvinne.

   Det er ikke gudene som har skapt oss. Det er vi som har skapt gudene ( og all faenskap som følger med ) Kjærlighet har ikke kjønn !!!

   • Mikey Mike

    Ingen som gidder å bry seg om du ikke går inn på argumentene og motbeviser dem logisk. Vi gir vel en flying fck i hva du måtte mene om X og Y i seg selv. Om det fins noe logikk bak det, så kan den likevel være interessant.

   • Mikey Mike

    Ingen som gidder å bry seg om du ikke går inn på argumentene og motbeviser dem logisk. Vi gir vel en flying fck i hva du måtte mene om X og Y i seg selv. Om det fins noe logikk bak det, så kan den likevel være interessant.

   • Glibert

    Du har rett. det er ikke «gudene» som har skapt oss,. men Gud med stor G.

    For det er en Gud som har skapt alt.

    Gud skapte først mannen og så skapte han kvinnen som mannens hjelper, disse to er likeverdige fordi de var ment å utfylle hverandre, men har forskjellige roller i ekteskapet og samfunnet.

    Mannen er mao overhode, og alle velsignelser, inkl kjærlighet kommer fra Gud til mannen, som så gir kjærlighet videre til kvinnen og barna.

    Slik var det ment å være, men med bla den satanistiske sosialismen/feminismen så har kvinnen gjort opprør mot mannen og mot Gud, fordi hun har forlatt den rolle Gud har gitt henne i ekteskapet, og hun har dermed mistet Guds velsignelse og den kjærlighet som kvinner trenger å få fra en mann.

    Men sosialismen og press fra denne verdens satanistiske system har også gjort at mannen i de fleste tilfeller har gjort opprør mot Gud, og derfor har ikke de fleste menn heller tilgang til den eneste kilden for kjærlighet som fins.
    Men det begynte som i skapelsesberetningen med kvinnen.

    Dette fører til et hardt samfunn, uten kjærlighet og medfølelse, noe vi ser mer og mer av nå.
    Men det har likevel tatt tid i Norge fordi vi har en over tusen års tradisjon og kultur bygget på kristendom, og de fleste er ennå oppdratt etter kristne verdier, også ateister.

    Men nå blir det raskt verre, fordi de fleste har forlatt Gud og kristendom, også de fleste som kaller seg for kristne.
    Folk flest har mao forlatt Gud, og dermed også kilden til kjærlighet, noe som gjør at de fleste i dag ikke vet hva kjærlighet er for noe.

    islam tar også mer og mer over, og i islam eksisterer ikke noe kjærlighet, bare hat og en dyp og svart ondskap.

    • John Calvin

     Du snakker bare tull som vanlig. Men jeg har lurt på en ting: Om Gud skapte Adam og Eva som de første mennesker, hvilke minner hadde de da? Hvilke tanker dukket opp i hodet deres når sommeren kom og de tenkte tilbake på hva de gjorde på denne tiden i fjor? Som jo var før alt ble skapt. Og hva med barndommen deres, eller mangelen på denne? Må være tungt å ikke ha minner fra barndommen sin. Hva sier du?

     • invernes

      Adam og Eva var ikke som andre folk.

     • John Calvin

      Hvordan var de da? Hva skilte dem fra vanlige folk?

     • True Beliver

      Ingen navle

     • John Calvin

      Ingen navlelo heller da. Smart av Gud.

     • invernes

      De var mer lik AP medlemmer 😉

     • Glibert

      Jeg prater ikke tull, det bruker jeg heller ikke å gjøre.
      Men som vanlig blir jeg angrepet av naive og kunnskapsløse folk som tror at de selv vet best, for de har lært ditt og datt på skolen osv
      Som vanlig så dikter disse naive, kunnskapsløse og arrogante folkene opp fiktive «argumenter» som de dikter opp og som de selv mener skal «bevise» at jeg snakker tull.

      Men jeg snakker ikke tull, og det er ting som folk flest ikke forstår, hovedsaklig av to grunner.
      Enten lærer de ikke om dette i propagandafabrikken som noen kaller norsk skole.
      Eller så vil de ikke forstå, fordi de foretrekker av visse grunner at ting er som de selv ønsker å tro.

      Vitenskapen har faktisk selv kommet frem til at historiene fra Bibelen er sanne, og at ting virkelig skjedde slik vi leser om i Bibelen.
      En av de siste historiene som de har funnet ut faktisk skjedde er historien om de to første menneskene som ble skapt og som vi kaller for Adam og Eva.

      http://www.naturalsolutionsradio.com/blog/gerald-martin/%E2%80%98science-supports-genesis%E2%80%99-geneticist-says-evidence-confirms-biblical-adam-and

     • John Calvin

      Kunnskapsløs, naiv og arrogant … Jeg har lest mange innlegg av deg opp igjennom. En rød tråd er at du mener alle ateister er dumme fe som ikke begriper at Bibelens ord er sann.

      Du er godt vant med å høre at du har en skure løs og at du lever i et eventyr, og det er ikke noe rart – folk flest synes det er helt hinsides å legge hele sitt liv i en bok om overnaturlige krefter og trolldom. At du ikke evner å se dette fra vår side, men i stedet ser på oss mens du pikker en finger i hodet ditt, sier noe om deg.

      Du forstår rett og slett ikke at vi foretrekker å leve våre liv uten å ha en bok om trolldom og magi som rettesnor. Du burde ha respekt for at noen vil ha bevis før de tror på Gud. Det har du ikke.

      I stedet gjør du som nå, karakteriserer folk som naive og kunnskapsløse fe som er ofre for propaganda fra barnsben av, og derfor verken kan eller vil forstå noe som helst.

      Hva så om folk kommer med argumenter du mener er fiktive? Må argumentene være nedskrevet fra før, før du godtar det som argument? I så fall vet jeg hvorfor – du har pugget svarene. Når noen spør deg om noe du ikke har tenkt på før så svarer du ikke, men avfeier det med dette «fiktive argument» tullet ditt.

      Vitenskapen sier at enkelte ting i Bibelen sikkert har skjedd, men det går på helt andre ting enn magiske hendelser. Det er ikke den seriøse vitenskapsmann i verden som sier at Bibelens hendelser virkelig er slik som beskrevet. At du tror det er mildt sagt oppsiktsvekkende.

      Vitenskapen har aldri noensinne bevist noe som helst av verken overnaturlige historiske hendelser eller en høyere makts eksistens. Beklager ordbruken, men om du virkelig tror det så er du fjernere enn jeg har trodd.

      Den linken du viser til er selvsagt bare svada fra ende til annen. Det er religiøs propaganda med såkalte vitenskapsfolk som er så indoktrinert at de aldri finner veien ut til det normale livet igjen. Ikke vil de finne veien ut heller.

      Det forundrer meg stort at du tar disse seriøst. Gå dem nærmere etter i sømmene og du finner at de har religiøse motiver alle som en. Slike folk er slett ikke egnet til å stå i samme setning som vitenskap. En seriøs forsker har aldri et religiøst utgangspunkt for sin forskning, og vil heller ikke at resultatet av forskningen skal falle en bestemt vei. Det vil disse såkalte vitenskaps-skapningene i linken din – de har bestemt seg for resultatet, det gjelder bare å forme forskningen mot det. Det er 100% svada! Det går ikke an å få det mer useriøst enn det.

      Svar gjerne på spørsmålet du mener er fiktivt fordi du ikke har hørt det før og derfor ikke har noe svar – hvilke minner hadde Adam og Eva?

 • Ove Knutsen

  «menn er allikevel ledere» skrives det. Hvem er ledere av regjeringen, LO og NHO? Ledes de av menn i kulissene?

  • Ole Hansen

   poenget er at å være en leder er en maskulin egenskap.

 • Ove Knutsen

  Reaksjonärt preik. Menn som blir hundset lar seg hundse. Kujoner.

  • LetUsAllBeFriends

   100% enig.
   Hele artikkelen er skrevet av en mann som ikke aner hvordan å være mann.
   Og skulle liksom menn eie kjærlighet mens kvinner styres kun av følelser? Hvor ble det av troverdigheten?
   Slike artikler ødelegger helt for frieord.no. Gi oss fakta, ikke pisspreik.

   • Burt Callahan

    Det er en kronikk. Ikke artikkel.

  • Burt Callahan

   Virkeligheten er nok litt mer infløkt enn som så. Grunnleggende kjønnsbiologi må til for å forstå at stadig flere menn vil la seg hundse, fordi de vil bli stadig mindre menn, dersom den utviklingen vi har sett til nå fortsetter. Og den utviklingen jeg snakker om er den industrielle utviklingen som tar med seg en rekke syntetisk kjemiske stoffer i livet vårt som gjør at menn og guttefostere får stadig dårligere kår for å utvikle seg.

 • paals

  Dette var skuffende. Jeg leser Frieord for å få informasjon – ikke for å bli indoktrinert av reaksjonære misjonærer. Dette er 2015. Ikke 1815.

  • HenrikHenriksen

   Nå høres du nesten ut som en antirasist. Vi er her for å få informasjon og andre synspunkter enn det som presenteres i massemedia. Hvis du vil ha et forum hvor alle tenker likt, snakker likt og mener likt, så er nok en rødgrønn organisasjon et sted du bør lete istedenfor her inne… hva er forresten «reaksjonært» ved å snakke om hvordan venstresiden og myndighetene på et halvt århundre har klart å kjøre opp skilsmisseratene til over 50 prosent og ødelegge de fleste sunne og gode verdiene dette landet er bygget på?

   Henrik Henriksen

   • Hogwash

    Når du presterer å gi CIA skylden for veien feminisme har tatt de siste 30 årene mister man all troverdighet.

    Jeg er en feminist av den klassiske betydningen. At kvinner skal ha samme rettigheter som menn og få betalt det samme for samme jobb. Jeg er ikke en feminist av den moderne betydningen der 15% av arbeidsstyrken i politet skal fylle 40% av lederstillingene pga kjønn (kvotering).

    Men å si dette er noe CIA har gjort er latterlig og ødelegger ethvert poeng en prøver å gjøre.

    • Burt Callahan

     «Ethvert poeng» og «all troverdighet», sier du? https://www.youtube.com/watch?v=4HRUEqyZ7p8

     Feminismen het ikke feminismen da den tok for seg likelønn. Den hadde en annen betegnelse. Feminisme har kommet inn som et begrep da den gikk over til å destabilisere samfunnet.

   • C0m3nta2r

    » ødelegge de fleste sunne og gode verdiene dette landet er bygget på?…»
    Skilsmisseratene drives av omstendigheter og oss mennesker , ikke politisk tilhørighet. De fleste land er bygget av sunne og gode menneskelige verdier.

    La oss legge religiøse bøker til side om man ønsker å kommunisere alvorlig. Vi tilhører tross alt en sekulær nasjon. Religion kan man holde hjemme og for seg selv.

    • Burt Callahan

     HenrikHenriksen nevnte ikke religion og var ikke religiøs i sin ytring. La oss holde oss unna å legge ord i munnen på folk. Man kan være motstander av feminisme og mene at den har visse konsekvenser, uten å være religiøs, like som man kan være religiøs og mene det samme eller det motsatte.

   • Trond Kval Nordli

    Jeg synes kommentarfeltet her er som et ekkokammer og de få som er uenige med kronikken får høre det. Hva med å slutte med hykleriet og tåle at folk er uenige med deg?

  • invernes

   Kjøp deg traktor 🙂

  • Ole Hansen

   Vestlige land har et enormt demografisk problem, ikke bare innvandrere, men at vår egen befolkning får alt for få barn – gjennomsnittet er vel 1.5 barn per kvinne og 2.1 er nødvendig for å opprettholde befolkningen. Dette er resultatet av feminismen som har ødelagt våre tradisjonelle verdier.

   • Prison Planet

    Befolkningsminskning er ikke noe som helst problem for å opprettholde levestandarden, og at fylle opp Europa med «hjemme-kone med 5 barn i skolealder» – folkeslag er en katastrofe.

    • Ole Hansen

     Målet er jo å erstatte oss, og det lar seg bare gjøre hvis vi får få nok barn. Vi ser jo feminismens rolle i den prosessen.

     • Jens Bjørneboe

      Hovedproblemet er ikke at vi får for lite barn men at enkelte andre nasjoner får alt for mange. De som får størst barnekull er statistisk sett ikke de smarteste og derfor vil verden som helhet fordummes over tid. Jeg vil heller foreslå at bistand brukes aktivt til å forhindre en befolkningseksplosjon i bl.a Afrika. Gi ekstra goder til de som lar seg sterilisere etter fødte 2 barn. Gi proporsjonalt mindre til de som ikke holder dette. PK hylekoret ville nok kalt dette fascistisk politikk av verste sort men naturen er iboende fascistisk. Uhemmet befolkningsvekst vil alltid før eller siden resultere i et blodbad fra naturens side. Det er alt for mange av oss på denne planeten og det er primært de monoteistiske religionenes skyld, da følgerene av disse er programforpliktet av gud til å mangfoldiggjøre seg. Vi kan gjøre det på den behagelige måten, gjennom økonomiske insentiver, eller på den ubehagelige måten gjennom hungersnød, krig og folkemord, eller vi kan la naturen ta valget når den neste store pest, virus eller multiresistente bakterie begivenhet inntreffer.

     • Ole Hansen

      Det som er synd er at mange Europeere velger bort familielivet eller holder seg til max 2 barn fordi de synes vi blir for mange, når det er de fra den 3. verden som blir for mange, som aldri vil ta hensyn til overbefolkning, og VI blir færre. Det er en utrolig lite bærekraftig utvikling.

     • Jens Bjørneboe

      Som jeg nevnte over, tror jeg det er et tidsspørsmål før vi tynnes ut i rekkene. Multiresistente bakterier kommer i stadig nye varianter, mye grunnet massiv og uvettig antibiotikabruk i land som bl.a India. Ymse eksperter som uttaler seg om utryddelsesbegivenheter ranker alle global pandemi som nr 1 fordi det med all sannsynlighet vil skje innen 10-50års rommet. Annet som atomkrig, megavulkaner og asteroider har en mye høyere usikkerhetsfaktor. Jeg var egentlig ganske sikker på at Ebola epedemien i fjor skulle ta 2-300000 menneskeliv før den ble stanset. Tok nokså feil der. Poenget er at en massiv global epedimi vil ramme landene i sør mye hardere pga bef. tetthet, temperatur/luftfuktighet, infrastruktur og begravelses skikker med mer. Eksempelvis Europa 400 millioner Afrika 1.100 millioner. Virus med 40-60% dødelighet. 40% i Europa pga bedre helsevesen/penger, 60% i Afrika pga omvendt faktor. Ende resultat post epedimi Europa 240 millioner, Afrika 440 millioner. Det vil være utgjevnende globalt sett.
      Øøøh!! Dette innlegget var vel nokså fjernt fra hva artikkelen her handlet om.

  • C0m3nta2r

   I like måte…Dog får jeg mye info, især over hvor mange ignorante dumskaller som fortsatt finnes i Norge…Like ekstremister som IS , dog bare kujoner.

   • Mikey Mike

    Pass deg ! Min onkel er politi…

  • Burt Callahan

   Og hvordan går det i 2015, synes du? Denne kalenderreligionen du står for som sier at fordi det er en spesiell dato så skal vi forholde oss på en spesiell måte strider mot all den forskningen som er gjort på kjønn opp gjennom årene, men som media ikke har fortalt om i det store. I 1815 hadde vi et stabilt samfunn fordi kjønnene holdt sammen og det smafunnet har klart seg frem til nå. Nå, derimot, ser vi at forholdene er mer ustabile. Og som kronikkforfatteren påpekte: islamske samfunn turer frem, det samme gjelder faktisk Amish, og jødene klarer seg bra. Og disse tre har det til felles at de ikke forholder seg til hva den vestlige kalenderen sier, slik du gjør.

 • invernes

  Resultatet begynner å vise seg i Sverige nå, landet som fylles opp av IS avskum.

  Knivattack mot soldat i uniform

  http://www.friatider.se/knivattack-mot-soldat-i-uniform

 • Glibert

  Vi har jo et eksempel til her på frie ord på at kvinner ikke styres av kjærighet, som samtidig også er et eksempel på hvor onde og hatefulle kvinner kan bli under innflytelse av denne såkalte feminismen.

  Men de forstår det ikke selv fordi ondskap og hat er blitt naturlig for dem, og de tror selv at dette har noe med kjærlighet å gjøre.
  Mao de er helt ødelagt av feminismen.

  https://www.frieord.no/utenriks/feminist-jeg-aborterte-min-baby-fordi-han-var-en-gutt/

 • invernes

  Sagan om hur landet Poolanien sjönk (eller “Finns det hajar i poolen”)

  http://avpixlat.info/2015/08/15/sagan-om-hur-landet-poolanien-sjonk-eller-finns-det-hajar-i-poolen/

 • C0m3nta2r

  » Hvem er bak 1 hver mann med makt ? » En forundret kone…

 • Mikey Mike

  Dette er idag tatt fra dem og erstattet med ønske om karriere og selvrealisering

  Det er snarere et pålegg om et ønske om…

  Jamfør Brundtland på Dagsnytt 18 i går, som da ikke forstår hvorfor kvinner ikke når opp i næringslivet. Hun har ikke noen forklaring. Alt skulle være tilrettelagt for at det skulle skje, og likevel så er det flere kvinnelige direktører i «diskriminerende» land som USA. Og dette har en litt eldre og noe visere Gro, ikke noe svar på….. offisielt…

  Hun vet nok hva svaret egentlig er, inne i seg. Enn så lenge så oppfordrer hun, i sin vantro over at ikke alle kvinner tenker og føler (gjør hun?) som henne, til mer forskning

  • elbuggo

   Jenter like myndighet men ikke ansvar. Derfor holder deg seg helst på slike steder der uansett hvor dårlig jobb de gjør så greier de ikke å gå konkurs.

 • invernes

  Bongo fra Kongo jages for rovmord på svensk kvinne, Kongolesisk medborgare jagas för kvinnomord i Vårgårda

  http://avpixlat.info/2015/08/15/kongolesisk-medborgare-jagas-for-kvinnomord-i-vargarda/

 • Arbeideren

  Feminismen er skapt av CIA, denne karen utdyper annet fanteri CIA bedriver:

  https://www.youtube.com/watch?v=cqDzJ5C6PTk

 • Rettpa Rattata

  Menn er beskyttende og kvinner er omsorgsfulle. Drar en kvinne på byen midt på natten og hennes mann ikke liker det, så er han kontrollerende og eiesyk. Mannen tar dette til seg og tror det kanskje bare er han som person det er noe galt med som føler det slik. Kvinnen tror også på dette og har dermed ikke dårlig samvittighet. Mens det egentlig handler om å bry seg om hverandre, ta ansvar for ens liv og helse, ikke risikere stabiliteten og tryggheten til familien. Det er våre instinkter. Vi handler ikke i tråd med naturen i dag, og det går det, men det vil rette seg opp igjen. Rart hvor få som har hørt om selveste Darwin. Bare synd vi her i nord er i fåtall i verden, men samtidig og påstått de mest opplyste. Det er ikke her kloden er overbefolket.

  • Ein Kar

   Ja det er vel akkurat det jeg også har filosofert meg frem til. Jeg er ikke verdensmester i å formulere meg så du skal ha takk for at du fikk satt skrift på det jeg tenker! Ytterst bra «ytret» forresten.

  • Glibert

   Det vil ikke rette seg opp igjen, og denne verden er på full fart mot avgrunnen.
   Denne verden er ferdig om ganske kort tid, og etter det vil Jesus Kristus komme tilbake for å styre verden, dvs den mye verden som vil bli skapt.

   Hovedgrunnen til at denne verden snart er slutt, er som jeg har vært inne på før, at folk flest har forlatt Gud, og Jesu budskap.
   Og dette gjør bla at hele planeten nå er i ferd med å dø.

   Folk flest tror heller på andre «guder» bla satanisten Darwin som du nevner her

   https://www.youtube.com/watch?v=BaDEKaKhQoY

   • Jens Bjørneboe

    Bytt ut Gud med Allah og Jesus med Mohammed og den nye verden med Kalifatet, så kan du bedre forstå hva slags bullshit du lirer ut av deg.

    • Glibert

     muslimenes allah er en død og stum avgud.
     Her kan du lese om allah http://www.biblebelievers.org.au/moongod.htm

     Men for å forstå islams sanne natur, så må du også forstå den åndelige kampen som pågår og hvem som er denne verdens «gud»

     For Gud har gitt menneskene en viss tid for å styre seg selv under inflytelse fra denne verdens «gud» som er satan.
     Hvordan satan kom inn i bildet må du til skapelsesberetningen i Bibelen for å forstå.
     Satan ønsker å ødelegge alt som Gud har skapt, og han forførte de første menneskene slik at de begynte å følge satan og ikke Gud.
     De fleste mennesker har valgt å følge satan og denne verdens system i alle år opp gjennom historien, men noen er verre enn andre fordi satan bruker dem aktivt for å bla ødelegge kristendommen og kristne..

     Her kommer vi frem til hvem som er islams virkelige «gud» og som gjemmer seg bak allah,
     islams allah har mao ikke noe å gjøre med Gud, men idet er satan som er islams «gud», muslimene tilber altså satan,Guds fiende som ønsker å ødelegge alt som Gud har skapt, og spesielt de kristne som følger Jesus.

     Derfor ser du at muslimene dreper kristne i tusentall hvert år over hele verden, og spesielt i midtøsten og Afrika.
     Muslimene nøyer seg ikke bare med å drepe dem, men de gjør det på den mest grusomme måten de kan finne på.
     De dreper også andre ikkemuslimer,samt andre muslimer og til og med sine egne barn for å tilfredstille «allah»

     Selv innbitte ateister reagerer med avsky på dette, og det viser jo at mennesker uten direkte påvirkning fra satan er ikke i stand til å gjøre noe så grusomt.

    • Glibert

     muslimenes allah er en død og stum avgud.
     Her kan du lese om allah http://www.biblebelievers.org.au/moongod.htm

     Men for å forstå islams sanne natur, så må du også forstå den åndelige kampen som pågår og hvem som er denne verdens «gud»

     For Gud har gitt menneskene en viss tid for å styre seg selv under inflytelse fra denne verdens «gud» som er satan.
     Hvordan satan kom inn i bildet må du til skapelsesberetningen i Bibelen for å forstå.
     Satan ønsker å ødelegge alt som Gud har skapt, og han forførte de første menneskene slik at de begynte å følge satan og ikke Gud.
     De fleste mennesker har valgt å følge satan og denne verdens system i alle år opp gjennom historien, men noen er verre enn andre fordi satan bruker dem aktivt for å bla ødelegge kristendommen og kristne..

     Her kommer vi frem til hvem som er islams virkelige «gud» og som gjemmer seg bak allah,
     islams allah har mao ikke noe å gjøre med Gud, men idet er satan som er islams «gud», muslimene tilber altså satan,Guds fiende som ønsker å ødelegge alt som Gud har skapt, og spesielt de kristne som følger Jesus.

     Derfor ser du at muslimene dreper kristne i tusentall hvert år over hele verden, og spesielt i midtøsten og Afrika.
     Muslimene nøyer seg ikke bare med å drepe dem, men de gjør det på den mest grusomme måten de kan finne på.
     De dreper også andre ikkemuslimer,samt andre muslimer og til og med sine egne barn for å tilfredstille «allah»

     Selv innbitte ateister reagerer med avsky på dette, og det viser jo at mennesker uten direkte påvirkning fra satan er ikke i stand til å gjøre noe så grusomt.

  • Sigbjørn

   Faen endelig en nyhetsside der, for det første de ikke fjerner kommentarer de ikke er enig med, og for det andre en side der folk faktisk har vett i hodet.

 • La dere islamisere og problemet med oss kvinnefolk er løst for godt.

  • Burt Callahan

   Det er helt riktig. Sagt på en annen måte, gitt at du er feminist: La dere kvinner fortsette med å fremme en selvdestruktiv og hatefull ideologi som feminismen, og et fremmed mannssamfunn vil kunne ta over enkelt og greit og vips dere har mistet alle rettigheter som var en «selvfølge».

 • EiSkogsNisse

  Det beste med denne kronikk sett fra et anti-feministisk synspunkt er nettopp idéen at menn og kvinner har ulike plasser eller roller i samfunnet. For ærlig talt er folk flest feminister enten de innrømmer det eller ikke. Jeg er temlig lei av å høre på folk som sier at de ikke er feminister men som siden sier at de selvfølgelig mener at menn og kvinner skal være likestilte og ha samme rettigheter. Hvis man mener det da er man en feminist alikevel. Sann motstand mot feminisme kommer fra å bryte mot tabuen om like rettigheter og likestilling, og å mene at menn og kvinner har ulike roller i samfunnet. Derav følger at menn og kvinner ikke skal ha samme rettigheter. Det er hva som må til for å fikse forholdet mellom kjønnene.

  For å få et sunt og godt samfunn der menn og kvinner komplementerer hverandre istedet for å konkurere med hverandre, så må som sagt den tabuen om like rettigheter mellom menn og kvinner
  brytes.

 • Trond Kval Nordli

  Dette er noe av det dummeste jeg har lest på lenge. Du sier at feminismen hater menn også sier du samtidig at kjærlighet og empati ikke er naturlig hos menn!!? Utrolig provoserende og mannsfiendtlig. Ikke kom å fortell meg hvordan jeg er, eller hvordan jeg «naturlig» er basert på dine vrangforestillinger. Du tror du er mannens redning, men dette er det helt motsatte. Jeg blir kvalm av mennesker som sier at alle må passe inn i en a4-boks og at de må være sånn og sånn. Det er det du gjør. Alle menn må være sterke og beskyttende hvis ikke duger de ikke til noe. Sprøyt. Jeg er tilhenger av at folk får gjøre som de selv vil, og å erstatte det du ser på som en type tvang med en annen form for tvang fremstår hyklerisk og idiotisk. Ha deg tilbake til 1800-tallet, det er fremgang som er tingen. Ikke tilbakegang.

 • Trond Kval Nordli

  Hva med dem som ikke ønsker å føye seg etter dine «naturlige kjønnsroller da»? Hva med dem som innerst inne ikke ønsker å få barn, være hjemme med dem og som ikke kjenner på de «naturlig instinktene» du snakker om? Skal de tvinges? Hva er løsningen? For de finnes, og det er mange av dem. Det er virkelig skumle og fascistiske tanker du lefler med her synes jeg.

  • EiSkogsNisse

   Jeg tviler på at det er så mange av disse unormale kvinnene. Videre skal det sies at vi lever i en tid der kvinner konstant blir bombadert med meldinger om hvor teit det er å ha barn, hvordan de må gjøre karriære, hvordan de må jobbe i stede for å skape en familje og så videre. Hvor mange kvinner der ute er det som aldri for oppleve gleden med barn på grunn av all den syke propagandaen?

   Uansett er det ikke vanskelig å si hva som skal gjøres med de kvinnene som absolut ikke vil ha barn eller familje, la dem gjøre noe annet. Den muligheten har alltid eksistert. Men om man skal ha en familje da må ekteskap være et krav.

   • Trond Kval Nordli

    Okay, bra du mener at man skal få velge selv i det minste. Alternativet er skremmende. Og det er jo det forfatter legger opp til her. Hun vil tvinge kvinner til å føde barn de ikke vil ha og enhver kvinne må være omsorgsfull og ønske å være hjemme med barna. Hun fremstår hjernevasket. Og jo, det finnes mange kvinner som ikke er naturlig omsorgsfulle eller ønsker barn. På samme måte som jeg mener at jeg er empatisk og en følelsesmenneske selv om jeg er mann. Det er en fornærmelse å påstå at menn ikke vet hva kjærlighet er før de møter en kvinne.

    • EiSkogsNisse

     Jeg har ikke forstått helt hvor du har fått det inntrykket at forfatteren ønsker å tvinge kvinner til å ha barn, hvor står det i kronikken? Men det jeg synes og det jeg mener forfatteren vil frem til er at vi burde ha et samfunn som verdisetter kvinner som kvinner og oppfordrer kvinner til å oppfylle de rollene som bare kvinner kan oppfylle, nemlig det å være koner og mødre.

     Historisk sett har det funnes en minoritet av kvinner som har følt et annet kall en deres morsrolle. De har hatt muligheten til å bli med i en nonneorden eller jobbe som skolelærere eller sykepleiere, og jeg tror ikke at noen har tenkt å fra ta denne minoritet av kvinner deres kall utenfor familjen så lenge de forblir en minoritet. Jeg mener dagens situation er uholdbar da vi har rundt 60-70 prosent av norske kvinner ute på arbeidsmarkedet.

     • Trond Kval Nordli

      Og bare menn kan være fedre og ektemann. Hva er poenget ditt? Du sier at ingen skal tvinges «så lenge de forblir en minoritet». Du vil altså vurdere tvang om ikke alle gjør som du ønsker. Du har noen virkelig skremmende holdninger, jeg blir faktisk oppriktig redd og opprørt når jeg leser hva du skriver. Det er fascisme. Alle skal få gjøre akkurat som de vil, sånn må det være.

     • Trond Kval Nordli

      Og bare menn kan være fedre og ektemann. Hva er poenget ditt? Du sier at ingen skal tvinges «så lenge de forblir en minoritet». Du vil altså vurdere tvang om ikke alle gjør som du ønsker. Du har noen virkelig skremmende holdninger, jeg blir faktisk oppriktig redd og opprørt når jeg leser hva du skriver. Det er fascisme. Alle skal få gjøre akkurat som de vil, sånn må det være.

     • EiSkogsNisse

      At alle burde få lov til å gjøre akkurat hva de enn vil er noe som sikkert høres veldig flott ut, men det funker ikke i praksis om man vil ha et flott, sunt og sterkt land. For å opprettholde et sivilisert samfunn trenger man menn til å være men og kvinner til å være kvinner. Det har vært åpenbart for folk i tusenvis av år. Det er bare under de siste 150 årene her i vesten at visse folk har trodd at de kunne sette mennesket over naturens lover gjennom å forandre på forholdene mellom kjønnene for å skape et slags utopi. Det prosjektet faller nå sammen.

 • Trond Kval Nordli

  Dersom menneskene her representerer «norsk kultur» synes jeg det er greit om den dør ut. For da betyr det at norsk kultur er frihetshatende, fascistisk og reaksjonær. Jeg er etnisk norsk, men føler ingen tilhørighet til verdiene dere forfekter.

 • Pingback: Feministene har misforstått fullstendig - Frieord()

 • O_Kvam
 • Pingback: 2015 - Året som gikk med Frieord.no! - Frieord()