Venstresiden har tapt den offentlige debatten stort de siste årene. Spesielt har dette skjedd på sosiale medier og de store plattformene som Google, Youtube, Facebook og Twitter.

Journalister og engasjerte samfunns-debattanter som Dave Rubin, Steven Crowder, Ben Shapiro, Gavin McInnes, Milo Yiannopoulos, Stefan Molyneux, Alex Jones, Lauren Southern, Faith Goldy, Candace Owens, Diamond & Silk og Sargon Of Akkad er bare noen av de nye stjernene som har titalls millioner treff på videoene sine ukentlig.

Her er de altså, streite, homser, kristne, jøder, ateister, filosofer, hvite, mørke og ja, tilogmed transpersoner. Felles for dem alle er at de ønsker fri og usensurert debatt. De ønsker ingen klamme regler eller venstresidens hyklerske dydsposering og dobbeltmoral. Her besvimer ingen om du siterer fakta eller faktisk er uenige i en debatt.

Det arrangeres debatter og møter på universiteter og i samfunnshus, det samles til offentlige møter på gater og torg, og det leies store banketthaller med taler og åpne mikrofoner for tilskuerne som kan diskutere med paneldeltakerne.

Dette er en klassiker som ikke går av moten. Steven Crowder, som har et daglig show på den uavhengige og konservative nettkanalen CRTV.com, er på et møte i et skoleauditorium sammen med blant annet Milo Yiannopoulos, da noen venstreaktivister forsøker å forstyrre dem. Dette var på mange måter litt av startskuddet for den utviklingen vi ser på nettet i dag.

Behandlingen av Kanye West

Et av de beste eksemplene på venstresidens intoleranse og svært trange meningskorridor, er deres behandling av den sorte artisten Kanye West. West har gått ut og åpent støttet president Donald Trump, og uttalt at folk må begynne å tenke selv og slutte å marsjere i takt. At folk skal belønnes for sitt arbeide og ikke sin hudfarge eller seksuelle orientering. Det hatet og de angrepene som West har blitt utsatt for har avslørt venstresiden så kraftig at det har sjokkert mange.

Når var sist gang du opplevde total ytringsfrihet i den etablerte pressen? På et universitet? På gater og torg? Ikke så lenge noen tilhørende venstresiden er i nærheten iallefall.

På venstresiden er det kun de etablerte TV-studioene som kan konkurrere med de nye konservative stjernene på Youtube, men de etablerte programmene er rådyre å produsere og får ikke i nærheten den samme responsen og aktiviteten på sosiale medier som de ovennevnte personene på sosiale medier får.

Det er nemlig såkalt grasrotsorganisering. Det er naturlig bygget opp gjennom hardt arbeide og uten millioner av dollar i støtte. Klikk etter klikk, like etter like. Og når man har mellom en og to millioner abonnenter bygget på denne måten så er det hele svært imponerende. Et svært godt eksempel på dette er den tilsynelatende upolitiske Youtube-stjernen Joe Rogan. Rogan begynte som programleder på TV og kommentator på kampsportsarrangement, men startet samtidig sin Joe Rogan-podcast.

Den har i dag over 2.6 millioner abonnenter og nærmer seg 650 millioner seere. Rogan har tillatt absolutt alt og alle å komme i studio og snakke uavbrutt og uten reklameinnslag i alt fra en til fire timer. Skuespillere, sportsstjerner, musikere, vitenskapsmenn, filosofer, politikere, standup-komikere fra både venstre og høyre har sittet i studio med Rogan. Og ikke sjelden er det flere tilstede for debatt. Det som skiller Rogan fra etablerte medier er at han har tillatt såkalte konservative og personer fra høyresiden inn i studio, og på den måten vært en slags brobygger der etablissementet har valgt å brenne og sprenge dem og skapt store kløfter i befolkningen.

Her er et intervju Joe Rogan hadde med professoren i psykologi, Jordan Peterson. Peterson har blitt angrepet av venstresiden fordi han har nektet å tilpasse seg de nye dogmene og verdenssynet som universitetene og media har bestemt seg for, med blant annet kravet om å akseptere å omtale sine studenter med flere enn to kjønn. Intervjuet er i skrivende stund sett av 3.6 millioner mennesker på Rogans Youtube-kanal alene, samt flere millioner på andre plattformer. Jordan Petersons nye bok, 12 rules for life, har forøvrig skutt til værs og blitt en bestselger.

Personlighetsløse roboter

TV-personligheter/millionærer som Trevor Noah, Stephen Colbert og Bill Maher som sender fra store og glitrende studioer, får selvfølgelig diktert både gjester og innhold. Det går i de samme vitsene, den samme hetsen og den samme kjedelige dialogen kveld etter kveld. De er en utdøende rase av dinosaurer som holder til på et konsept som ennå ikke har forstått at er i slutten av sin levetid. De leser fra monitorer og har mikrofoner i øret som forteller dem hva de skal si. Uvillige til å endre seg og følge med i tiden, så vil Stephen Colbert og hans kumpaner på venstresiden være like aktuelle som Myspace og fasttelefon om ikke altfor lang tid.

Her er et klipp fra et de svært mange og daglige angrepene på president Donald Trump. Det går imidlertid ikke spesielt bra for Colbert, da publikum klapper for Trump…og Colbert må irettesette dem.

HVOR ER MANGFOLDET?: Standup-komikeren og skuespilleren Owen Benjamin skapte stor debatt på sosiale medier da han påpekte den rosa elefanten i rommet – eller mangelen på konservative komikere på TV. Benjamin har forøvrig nylig blitt kastet ut av Twitter da plattformen anså at hans meninger ikke var i samsvar med deres retningslinjer. (Foto: Twitter).

Forsøk på sensur

De store sosiale plattformene på nett er allikevel drevet av venstreorienterte aktivister og eiere og det har vært et forsøk på å stoppe, sensurere og fjerne den konservative bølgen som nå skyller inn over medielandskapet. Mange har blitt blokkert eller har fått kontoene sine fjernet. Youtube har ilagt brukerne drakoniske og Kafka-lignende påstander om at man har brutt «retningslinjer», som er umulige å forstå eller etterfølge. Borte blir kontoer, innhold og millioner av følgere med ett tastetrykk.

En av de som har fått føle venstresidens vrede er skuespilleren og standup-komikeren Owen Benjamin. Han valgte vekk Hollywood og millionlønninger for sin familie og mentale helse og flyttet tilbake til sin hjemby øverst i delstaten New York, på grensen til Canada. I dag er han helt selvstendig, bestiller og ordner sine egne opptredener og har bygget seg en stor gruppe fans på sosiale medier. Hans daglige podcasts består av pianospilling, vitser og debatt med seerne via betalingstjenestene Patreon, Paypal og Superchat, som gjør at han kan leve av det hele.

Benjamin blir stadig angrepet av såkalte aktivister fra venstresiden, og har blitt kastet ut av Twitter, blokkert av Youtube og motstandere av ytringsfriheten prøver stadig å stenge ned hans opptredener på teatre og konsertsaler. Men hans valg av å stå på egne ben og bygge opp sitt eget publikum gjør at det er begrenset hva venstresiden kan gjøre. Se en kort video med ham her om «hvorfor han hater venstresiden».

Dette er et maraton – ikke en sprint

Men til tross for sensuren, utkastelsen og fjerningen av muligheten for å tjene penger sosiale medier, så er den enorme mengden med bidragsytere, videoer og innhold fra høyresiden så stor at det totalt sett overskygger venstresidens egne bidrag i debatten. Der venstresiden kun har hets, personangrep og usakligheter (og vold) som sin ammunisjon, så kommer høyresiden med timeslange debatter, flotte og profesjonelt lagede videoer, og et godt grep om den yngre delen av publikum.

Man har som respons til blant annet Youtubes sensur-politikk begynt å lage egne plattformer som står alene og ikke kan tas ned eller sensureres. CRTV.com og Dailywire.com, er to av de nye og større plattformene for konservative, hvor man som medlem får tilgang på inntil et dusin ulike programmer og programledere med ulike temaer og innhold. Og så får man selvfølgelig krus eller kopper av høy kvalitet med logo med på prisen. Dette koster mindre enn en norsk hundrelapp i måneden og er et svært utmerket alternativ til de som er lei av konformiteten og venstreideologien som pumpes ut på eteren i dag.

Og alt er utenfor hendene til Mark Zuckerberg og Jack Dorsey i henholdsvis Youtube og Twitter, som offentlig har sagt at de sensurerer konservative brukere som ikke deler deres politiske syn. Det kan ende stygt for teknologi-milliardærene hvis de fortsetter å differensiere sine brukere på bakgrunn av politisk innhold. Pendelen har nemlig en historie med å svinge like langt tilbake.

NYE MEDIER: Ingen ser på TV lenger. De nye nettbaserte kanalene heter blant annet CRTV.com og Dailywire.com. Der får du daglige programmer, intervjuer og debatter uten venstreorientert innhold. Og et flott krus med håndlaget inskripsjon. (Foto: CRTV.com).

Relatert:

Publisert av Magnus Kristiansen

Fast skribent på Frieord. Med føttene plassert i storbyen og med et hjerte for livets glade sider.