«You Can’t Stump The Trump», er et slagord som har blitt brukt ofte. Og ordene var mer sanne enn de fleste turte å drømme om.

Hva skal man egentlig skrive på en dag som denne?

Undertegnede har amerikansk familie og det var rene jubelscener og gledestårer i dag tidlig da vi sto opp klokken 6 og snakket med familien over Skype fra to ulike delstater. De første tegnene på en seier var allerede på horisonten. Men vi var enda ikke sikre. To timer senere var det i boks.

Trump ankom scenen like grandios og president-aktig som vanlig. Men denne gang fulgt av sin familie og støttespillere. Musikken dundret fra høyttalerne og salen eksploderte i jubelrop.

Trump is the next President of the United States of America!

Han takket alle sine støttespillere og familie. Og hans tale var forsonende med kun gode ord til Hillary Clinton. Nå skal vi alle stå sammen og jobbe for fremtiden, uttalte han. På tvers av bakgrunn, kjønn og religion.

Det var en valgthriller, hvis man skal høre på de store etablerte mediene. Helt inn til det siste håpet man på et Hillary skulle komme fossende bakfra og slå Trump på streken. Men hun brant ut lenge før den siste bakken. Ikke engang Bjørn Dæhlie kunne ha triumfert så klart som Trump gjorde i natt.

Vi får la de store analysene ligge til en annen gang. Det er så mye å snakke om. Kampanjene, debattene, medieoppslagene. Det har gått i ett, 24/7, 365, i to år nå. Folk er utslitt. Vi er utslitt. Glade, men helt tomme innvendig.

Men vi kan ta med oss noen få fakta helt til slutt.

Bush-dynastiet er over. Clinton-dynastiet er over. Makten fra Wall-Street og diktatoriske stater over amerikansk politikk er over. Det blir ingen krig med Russland.

Trump tok fra Hillary sitt «sikkerhetsbelte» i nordøst, delstatene Wisconsin, Iowa, Michigan, Indiana, Ohio og Pennsylvania.

Stater som Hillary håpet og trodde hun skulle få. I tillegg tok han Florida og North-Carolina.

D
SLO HILLARY PÅ HJEMMEBANE: Donald Trump tok fra Hillary og demokratene statene de vant med Obama i 2008 og 2012. Dette sørget for seieren.

Som toppen på kransekaka fikk republikanerne nok stemmer til å kontrollere både kongressen og senatet, som betyr at de styrer begge husene. Det vil gjøre det betydelig lettere for presidenten å få gjennom lovforslag. Han vil også kunne utnevne de nye høyesterettsdommerne og dermed legge føringer for amerikansk politikk i mange år fremover.

Trump fikk også (overraskende for venstresiden) flertallet av stemmene til hvite kvinnelige velgere med 52 prosent.

Han fikk nesten 30 prosent av stemmene til latinamerikanerne.

Alt i alt kan det ikke beskrives som annet enn en total og knusende seier på alle fronter.

3a3288b200000578-0-image-a-71_1478689949812

P.s. På fredag er det Bill Maher. Popcorn og drikke må kjøpes inn. Samt kanskje vernebriller.

P.s.s. Se også vårt oppslag fra i morges hvor vi har lenker til nyhetssendingene blant annet Sky News, RT og Inforwars som sender kontinuerlig med debatter, intervjuer og analyser av presidentvalget. ANBEFALT.

vipps1