Politiets Fellesforbund advarer mot «svenske tilstander»

D
BEKYMRET: Leder for Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad. (Foto: Politiforum.no).

NRK publiserte på søndag et intervju med lederen i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad.

Der påpeker Bolstad hvordan han er rystet over NRK sin reportasje om den svenske politikrisen, forårsaket av den ukontrollerte innvandringen til landet.

Les mer: Svensk politisjef – rettsstaten er i fare

Myndighetene og politiet er rett og slett ikke rustet eller forberedt på å takle den enorme kriminaliteten som følger med massiv innvandring fra den tredje verden.

Det meldes daglig om drap, grove ran, grove overfall på åpen gate, bombeeksplosjoner og angrep på politi, brannvesen og ambulanser i en slik skala, at svenske medier noen ganger leses som om man bodde i en krigssone.

Les mer: Innvandrere angrep politistasjon i Sverige

D
SVERIGE: Slik ser avisene ut i Sverige. Nå frykter norsk politi at tilstandene skal komme til Norge. (Foto: Fotomontasje svenske aviser).

Politimenn slutter i rekordtall og kravene for å komme inn på politihøgskolen senkes i takt med at befolkningen endres og ikke lenger klarer å snakke verken rent svensk eller har godkjente svømmeferdigheter.

Men problemene går enda dypere. Det er en enorm kløft mellom politiledelsen og betjentene på gaten. Ledelsen forstår ikke hvordan hverdagen til politibetjentene faktisk ser ut og mener at det vil gå seg til hvis man bare forstår de kriminelle. Det toppet seg tidligere i år da man satte igang et prosjekt der politiet skulle by bråkmakerne på kaffe.

Les mer: Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil

csqvszgxgaipdqn

cskii46waaax3jg
BILBRANNER: Hvert år brennes tusenvis av biler opp av kriminelle personer og gjenger. Langt de fleste i områder der svensker befinner seg i mindretall.

Den siste uken er det rapportert om hvordan kriminelle gjenger nå maskerer seg og angriper politiet med stokker, golfklubber, molotovcocktailer og brosteiner. Det går så langt at man forsøker å lure politiet inn i bakgårder for deretter å angripe betjentene i svært sårbare posisjoner.

Ikke sjelden angripes politiet av grupper på opptil 30 personer som stormer mot dem med slagvåpen og andre gjenstander.

Tilbake sitter politiet, underbetalt, overarbeidet og med en umenneskelig oppgave foran seg. Dette fører til at man rett og slett ikke klarer å ta tak i alle oppgavene, og at saker som omhandler tyveri, innbrudd og lettere voldssaker som ikke omhandler liv og helse, henlegges.

Les mer: Svensk politimann ber om hjelp – «Vi er på vei mot stupet»

Les mer: Politimann forlatt av sine egne i Sverige

Det er denne kriminaliteten som etterhvert slår rot i samfunnet og som fører til at folk mister tillit til hele rettssystemet. Dette igjen fører til at de småkriminelle fortsetter sin løpebane og blir tyngre kriminelle. Dette er en farlig utvikling som risikerer å skape ghettoer og utenforskapsområder, noe som allerede har fått solid fotfeste i Sverige.

Det er dette lederen i Politiets Fellesforbund nå begynner å se konturene av i Norge, ettersom de kriminelle nettverkene utvider sine områder etter å ha fått holde på i fred i flere tiår. Det er viktig at politiet får de ressursene de trenger. Og at våre politikere tar ansvar og lukker grensen for nå.

Les mer: Norsk politiinspektør skrev kronikk – frykter for Norges fremtid

Relatert: