Obamas arv: 1.044 drap og 5.742 skyteepisoder i Chicago og Los Angeles i 2016

Da Obama vant presidentvalget i 2008 ble han hyllet unisont av media og de etablerte politiske elitene i USA og resten av verden.

Det var nærmest en ny messias som hadde ankommet og med sine talegaver og lovnader om «hope» og «change», så fikk han alt fra nobelpriser til fritt spillerom omtrent før han hadde varmet opp kontorstolen i det ovale kontoret.

OBAMA 2008: Obama var lederen som skulle gjøre slutt på rasemotsetninger, økonomiske kriser og kriger. Åtte år senere er USA belemret med svært alvorlige rasemotsetninger, dobbelt så høy gjeld og enda flere kriger og konflikter enn da Obama tok makten. (Foto: USA TODAY/forside).

Men åtte år senere er det mørke skyer i horisonten. USA har ikke blitt frelst fra verken arbeidsledighet, økonomisk ruin eller sosiale problemer. Tvert imot kan man si at det på de fleste områder har blitt verre.

Et av områdene som virkelig har blitt verre er kriminaliteten. Nærmere omtalt, drapsratene.

Sort og latinamerikansk kriminalitet – ofte narko og gjengrelatert – førte til minst 1.044 drap og over 5.742 skyteepisoder i byene Los Angeles og Obamas hjemby, Chicago, i 2016 alene.

Det gir et gjennomsnitt på tre mord og 15 skyteepisoder daglig. Og det finnes mange flere byer som har de samme statistikkene. Tallene er nesten ufattelige å forstå.

Byene har sett en flom av ulovlige våpen og bare i Chicago alene beslagla politiet over 8.300 ulovlige våpen i 2016. Chicago har svært strenge våpenlover og er en såkalt «sanctuary city» hvor ulovlige innvandrere ikke risikerer utvisning hvis de blir pågrepet for kriminelle forhold.

Les også: Chicago – 56 skutt og 12 drept i Obamas hjemby – Black Lives Matter ingensteds å se

HØYE MORDRATER: Mordratene har økt i mange storbyer i USA under president Obamas åtte år i Det hvite hus.

MODERE: Amerikanske medier og politimyndigheter skjuler verken forbryternes etnisitet eller navn. De to bildene over viser mordere pågrepet i henholdsvis Chicago og Austin. (Foto: Politiet).
«MUGSHOTS»: Afroamerikanere er svært overrepresenterte på drap- og kriminalitetsstatistikken i USA. Ikke sjelden er hvite mennesker ofre. Til venstre kan man se en sort drapsmann som tok livet en ung hvit student i USA under et gateran. Terskelen for å bruke grov vold er lavere hos de ikke-hvite befolkningsgruppene og dermed får de ofte strengere straffer for mange av de samme kriminelle forholdene som også hvite begår.

Les også: Opptøyer, overfall på politi, ran, hærverk og drapsforsøk i Baltimore

De fleste skyteepisodene og mordene foregår i Chicagos sørlige og vestlige deler, som alle er fattige og hovedsaklig befolket av sorte og latinamerikanere. Disse områdene er også infisert av gjenger og narkotikasalg.

Den skarpe økningen i kriminaliteten er direkte relatert til den raskt synkende hvite befolkningen og det faktum at ikke-hvite nå utgjør mer enn 70 prosent av innbyggerne i begge de nevnte byene.

Les også: Sjokkrapport: Helhvitt New York ville gitt 90 prosent færre grove forbrytelser

Ifølge Los Angeles Times, så har voldelig kriminalitet i byen økt for tredje året på rad, ‘mens politiet forsøker å stoppe en flom av mord og gjengrelaterte skytinger, samtidig som man kjemper mot en økende hjemløs befolkning’.

Les også: Hvit politikvinne drept første dag på jobb – afroamerikaner arrestert

Tall løslatt av politiet i Los Angeles viser at det var 1.705 voldtekter, 9.819, ran og 15.198 grove overfall under Obamas siste år som president.

Minst 2.517 skudd ble avfyrt og det var 1.063 «skuddofre», ifølge politirapportene. Totalt ble 137.578 personer arrestert for alle typer av kriminalitet i 2016.

Ifølge USAs offisielle statistikkbyrå (US Census Bureau), så utgjorde «ikke-hvite latinamerikanere» 27.7 prosent av innbyggerne i Los Angeles den 1. juli, 2016.

Samtidig kom en rapport ut fra Chicago Tribune som avslørte at man på slutten av fjoråret hadde 754 drap i Chicago, sammenlignet med 480 på den samme tiden året før – en økning på massive 57 prosent.

Les også: Afroamerikanere skjøt og drepte gravid småbarnsmor

«TOPP 20»: Dette er de 20 mest beslaglagte våpnene i Chicago i 2014. Chicago har en av de strengeste våpenlovene i USA, men det gjør bare at de kriminelle har overtaket, da vanlige borgere ikke kan forsvare seg selv.

Les også: Politiet på multikulturelle skoler i USA får militære automatvåpen

Skyterelaterte episoder hoppet også opp med 46 prosent i 2016, til 3.512 fra 2.398.

I tillegg forteller avisen at ‘kriminaliteten gikk opp med doble tall i nesten hver eneste store kategori, som inkluderer seksuelle overfall, ran og tyveri’.

Mens kriminaliteten gikk i været så falt arrestasjonene utført av politiet, fra 111.499 til 84.644, en nedgang på 24 prosent og det laveste på de siste fem årene.

Les også: Afroamerikanere knivdrepte småbarnsmor i bilvask – kjørte rundt med liket

Årsaken til dette kan være mange, men en av dem er at politiet er mer redde for å komme i situasjoner der man kan bli anklaget for å arrestere eller trekke tjenestevåpenet og så bli anklaget for rasisme.

Ifølge U.S Census Bureau så utgjorde ‘ikke-hvite latinamerikanere’ 28.7 prosent av innbyggerne i Chicago den 1. juli, 2016.

Statistikk sluppet av «Prison Policy Initiative», viser at ‘ikke-hvite latinamerikanere og sorte’ utgjør 29 prosent av befolkningen i USA, men utgjør hele 59 prosent av de innsatte i fengslene.

Les også: Ulovlig innvandrer utvist fem ganger – skjøt Kathryn (32) foran sin far

INNSATTE: Latinamerikanere utgjør en stor andel av de innsatte i de fleste sørlige statene. Narkotikakriminalitet, våpensmugling og menneskesmugling er milliardbusiness for de store kartellene og gjengene i USA.
GJENGMORD: Sorte og latinamerikanere står bak 80-90 prosent av alle drap i storbyene i USA. De fleste av disse igjen er gjengrelaterte.
STORE MENGDER VÅPEN: De kriminelle søramerikanske narkokartellene har ingen problemer med å finansiere våpen. Mange av disse våpnene finner veien inn i USA og blir brukt under konflikter om makt og territorier. (Foto: Politiet i Mexico har pågrepet medlemmer av Los Zetas-kartellet og et betydelig våpenlager).

VIDEO: Afroamerikanere angriper hvit person – «Vær så snill ikke slå meg»

Dette betyr at av de 2.2 millioner fangene i amerikanske fengsler, så utgjør ikke-hvite latinamerikanere og sorte 1.3 millioner, mens hvite kun utgjør 900.000 – og dette er medregnet den notoriske feilkategoriseringen av ikke-hvite som hvite av amerikanske myndigheter.

«HVIT»: Dette er en profil fra en innsatt i et fengsel i delstaten Florida. Hvis vi ser på kategoriene til høyre for bildet, så vil man der det står «Race» se at personen er klassifisert som «White», enda personen tydelig ikke er det. Svært mange innsatte får denne kategorien, selv om de ikke er hvite. Dette igjen gjør at hvite får en feilaktig høy statistikk over antall innsatte i amerikanske fengsler. (Foto: Amerikanske myndigheter).

The Prison Policy Initiative påstår at den høye andelen av ikke-hvite i amerikanske fengsler er et resultat av såkalt «kriminell partiskhet» (hvit rasisme red. anm.).

Men tallene ovenfor avslører sannheten, nemlig at ikke-hvite begår mer kriminalitet enn hvite og derfor blir arrestert og fengslet i en større skala.

Les også: Ulovlig innvandrer kjørte kvinne av veien og voldtok henne i veigrøft

Les også: Ulovlig innvandrer i USA skjøt og drepte fem mennsker

KLARE TALL: Grafikken ovenfor viser at de byene med høyest prosentandel ikke-hvite også har den høyeste kriminaliteten. Det har ikke noe å si om det er på øst- eller vestkysten eller i nord- eller sørstatene.
GJENGER: Bildet viser medlemmer av den afroamerikanske gjengen «Bloods». De kjennetegnes ved bruken av røde farger. Deres hovedmotstander er «Crips», som kler seg i blått. Gjengene har terrorisert amerikanske byer i flere tiår.
FAKTA PÅ BORDET: De delstatene og byene der demokratene har styrt og har sine mest trofaste velgere er også de områdene med høyest kriminalitet. Dette er ofte områder med strenge våpenlover for lovlydige borgere og med den høyeste konsentrasjonen av ikke-hvite innbyggere. Kartet ovenfor viser hvordan dette sammenfaller med Hillary Clinton og demokratenes kjerneområder.

Denne ikke-hvite kriminalitetsbølgen – eksemplifisert av tallene fra Los Angeles og Chicago – understreker også nødvendigheten av en rettferdig innvandringspolitikk, samt sterkere arbeide mot de fattige områdene i byene.

Ser man på Sør-Amerika og Brasil, eller Europa og land som Frankrike og England, vil man finne lignende statistikk. Jo hvitere et område er, jo tryggere er det. Jo mer multikulturelt et område er, jo høyere kriminalitet eksisterer.

Les også: Obama vil tvangsblande hvite forsteder

Her er et par videoer som tar for seg en del statistikk rundt etnisitet og kriminalitet i USA:

Vi tar også med denne statistikken:

Kriminalitet utført av ulovlige innvandrere i USA et stort problem

– Det oppholder seg mellom 5 og 6 millioner ulovlige innvandrere fra Mexico i USA.

– Det oppholder seg mellom 10 og 20 millioner ulovlige innvandrere fra hele verden i USA.

– Ulovlig innvandring koster amerikanske skattebetalere over 200 milliarder dollar hver år.

90 prosent av all narkotikaen som kommer til landet kommer fra Mexico med ulovlige innvandrere.

40 prosent av alle forbrytelser som registreres i USA, registreres i de fem delstatene som grenser til Mexico.

75 prosent av alle kriminelle som står på FBI sin mest ettersøkt-liste er ikke født i USA.

95 prosent av alle ettersøkte for mord i Los Angeles er ulovlig innvandrere.

2.000 seksualforbrytere arresteres, dømmes og deporteres fra delstaten Texas alene hvert år. En tredjedel av disse er pedofile overgripere.

Over 1.000 barn har blitt seksuelt misbrukt av ulovlige innvandrere i Texas bare de siste tre årene.

– Hvert år arresteres over 72.000 ulovlige innvandrere i USA for narkotikarelaterte forbrytelser.

– I 2013 løslot Obama-administrasjonen over 36.000 ulovlige innvandrere fra fengsel. Til sammen hadde disse over 88.000 lovbrudd på rullebladet. Tusenvis av disse har igjen blitt arrestert og dømt for nye lovbrudd.

– Mer enn hver femte av alle innsatte i amerikanske fengsler er ulovlige innvandrere eller ikke amerikanske statsborgere. I delstater som California, New Mexico, Arizona og Texas er tallet enda høyere.

– Fra 2007 og til 2010, så økte antallet ulovlige innvandrere som har blitt pågrepet og utvist fra USA fra 7.000 til 79.000.

Les også: Donald Trump lover å utvise alle ulovlige og kriminelle innvandrere fra USA

LIKTE DU DENNE ARTIKKELEN? Vennligst støtt oss i vårt arbeide for å spre viktig og sannferdig informasjon om viktige temaer som riksmediene skjuler. Kontonummer og PayPayl-informasjon finner du nederst i artikkelen. Takk.

Relatert: