Nylig la Antirasistisk Senter sin leder, Rune Berglund Steen, ut en svært rasistisk og hatefull video på sin Twitter-profil.

Den skulle i følge Steen bevise at hvite og vestlige mennesker er rasistiske, fordomsfulle og ignorante.

Men det hele avslørte bare at det er Berglund Steen som fortjener disse betegnelsene.

En Youtube-bruker fra India som bor i Canada og kaller seg «Superwoman», har laget en video hvor hun går til kraftig angrep på ikke-brune mennesker. Hun er en såkalt komiker og samfunnskommentator, og har hele 11 millioner abonnenter. En nylig video kalt «En geografitime for rasistiske mennesker», har i skrivende stund fått nesten 5 millioner treff på kun en uke.

Problemet er at hele videoen er uhyre rasistisk og fordomsfull. Den generaliserer hele folkeslag og millioner av mennesker. Og tillegger disse kvaliteter og meninger de ikke har. Men siden den kommer fra venstresiden så er den «kul» og «in». For den angriper hvite mennesker. Og da er det greit.

Og da kan den deles av Antirasistisk Senter og Rune Berglund Steen.

Premisset for videoen er at «Superwoman» skal ha fått en rasistisk kommentar på en av sine videoer. Kommentaren skal være som følger: «Reis hjem til ditt land, din terrorist pakkis, afghaner, indiske muslimske tøyte», etterfulgt av hashtaggen «MakeAmericaGreatAgain».

Et par ting blir kommentert av seere:

  • Kommentaren er full av skrivefeil
  • Brukeren har ingen avatar (Brukerbilde)
  • Kommentaren har 0 likes eller kommentarer
  • Kommentaren ser ut til være laget for å provosere av en bekjent/kvinnen selv
SUPPE PÅ SPIKER: Brukeren «Superwoman» har laget en lang video hvor hun uttaler svært hatefulle og rasistiske kommentarer mot hvite og vestlige mennesker på bakgrunn av en enslig kommentar som ikke har en eneste «like», og som mange tror hun kan ha skrevet selv for å få ut sine egne fordommer og rasisme. (Foto: Youtube).

Dette hadde altså vært noe annet om dette var en typisk kommentar på kvinnens Youtube-kanal og/eller at den hadde fått tusenvis av likes og kommentarer som var enige. Men på tidspunktet kvinnen bestemte seg for å lage sin svært rasistiske video, så var det altså kun en generisk kommentar uten en eneste likes og som ikke fortjente mer oppmerksomhet enn å bli slettet og brukeren blokkert. (Tro oss, vi får mye hat og trusler i vår innboks og i våre kommentarfelt, uten at vi gjør noe ut av det).

Men reaksjonen fra «Superwoman», de millionene av treff hennes video har fått og Rune Berglund Steens gjenposting av den på sin egen Twitter-profil avslører en ting. Man ønsker hatet. Man ønsker det så mye at man leter etter det. Og finner man det ikke, så dikter man det opp. (Dette har ARS en lang historie med å gjøre, red. anm.)

Heldigvis finnes det i dag Youtube-personligheter som avkler og avslører hatet og rasismen. En av de som er flinke til slikt er Steven Crowder og hans show, «Louder With Crowder». Steven Crowder er en konservativ Youtube-personlighet som ikke er en stor fan av Trump og som opprinnelig kommer fra Canada. Dette gjør at ofte har et interessant syn på både innvandring, kultur og politikk. (Canada har et offentlig helsevesen og kan ofte være mer lik Europa enn USA).

Her tar han for seg videoen til «Superwoman» og skyter hull på omtrent alt hun sier. Og det Berglund Steen altså mente var så såpass bra at han delte det med sine følgere på Twitter. God fornøyelse, som det heter.

Politisk vold er akseptabelt

Vi avslørte for kort tid også at Rune Berglund Steen og Antirasistisk Senter har ansatte som oppfordrer til fysisk vold mot sine politiske motstandere. Les hele saken her:

Organisasjonen som lever av offentlige midler fra norske myndigheter på titalls millioner har etter avsløringen ikke fjernet skribentens artikler eller sparket ham.

Publisert av Magnus Kristiansen

Fast skribent på Frieord. Med føttene plassert i storbyen og med et hjerte for livets glade sider.