Kjære medier – kan dere for helvete gjøre jobben deres?

MEDIA ELLER PROPAGANDA? Amedia er en av de store aktørene i Norge og er deleier i NTB. Sammen sørger de for å mørklegge blant annet innvandrerkriminaliteten i Norge. (Foto: Frieord.no).
KOMMENTAR

Noen ganger blir man oppgitt. Noen ganger blir man sinna. Norske medier har det med å svært politisk sortere ut både nyheter og informasjon som skal tilbys leserene for eget forgodtbefinnende. Her henger den røde partitåka så lavt at man knapt ser lenger enn nesetippen. Sist ut omhandler et overfall og knivstikking i Oslo. NTB, Dagsavisen, VG, Adresseavisen skilter alle med helt identiske og informasjonsløse nyhetssaker, selv om politiet selv har gått ut med detaljert beskrivelse av gjerningsmennene. Tilfeldig?

Ja, da var vi på dem igjen. Våre hovedstrømmedier. Hvor mange ganger kan de avsløres før de i det hele tatt reagerer? Før leserne reagerer? Hvordan kan de forvente å bli respektert eller trodd når de gang på gang unnlater å informere sine lesere om hele sannheten i sakene de skriver?

Frieord har minst to dusin konkrete saker hvor vi har avslørt hovedstrømmediene. (Se lenker nederst i saken), så de kan ikke påberope seg «manglende mennesker på vakt», eller «prioritering». Dette er kronisk. Og målrettet. Informasjonen lå bare to tastetrykk unna på Politiets Twitter-profil.

Dette viser en politisk slagside – eller ufattelig latskap – hos de som i stor grad lever på statens sjenerøse pressestøtte eller økonomiske ordninger. Og gjør de ikke jobben sin så har vi heller ikke behov for dem. Faktisk er det ikke sikkert vi vil savne dem engang. Det er den pågående streiken i NRK et godt eksempel på.

Slik så det ut da politiet omtalte en grov forbrytelse i Oslo nylig:

La oss nå se hvordan NTB (som er deleid av Schibsted, Amedia, NRK og Edda Media) valgte å skrive om saken:

 

Så kommer altså de nye alternative mediene inn i bildet og avslører hovedstrømmedia.

Resett først: (Som faktisk tok seg tid til en rask telefon til politiet for å bekrefte hendelsen og gjerningsmenn).

Deretter Hanne Tolg hos Document:

Relatert: