Hjelp! Frieord sliter med å holde følge med kriminaliteten

Frieord har siden vi startet i 2014 jevnlig lagt ut nyheter daglig uten stopp. Vi nærmer oss 5000 artikler, nyhetsstrømmer og publikasjoner. Det betyr godt over 1000 nyheter hvert år. Tre hver eneste dag i gjennomsnitt. I dag har vi økt til 6-7 hver dag, med hovedartikler, kommentarer og Avisbudet.

Allikevel regelrett drukner vi i nyhetssaker vi ikke får ut. Vi har en egen nyhetsmappe som kilde til publisering som etter bare noen dager er så full at vi må slette den og begynne på nytt med mer aktuelle saker. Og noen dager senere er også den full igjen. Og slik går det hele året rundt.

Vi har forsøkt å endre layout og legge inn økt publisering for å holde følge. Siden vi er en liten redaksjon så må vi strømlinje og effektivisere arbeidet maksimalt. Vi jobber ennå med saken for å kunne gi våre lesere all informasjon vi kommer over fra våre kilder.

Frieord kunne enkelt hatt et halvt dusin fulltids ansatte som kun satt med aktuelle nyheter – og ikke kommentarer, avsløringsartikler eller videoer fra de sosiale mediene, som vi også publiserer Det er på en måte inspirerende at det finnes arbeide og ting som må gjøres, men også frustrerende fordi man rett og slett ikke strekker til.

Hvilke artikler og nyheter velger man ut? Hva vil leserne lese om? Hva får mest delinger og klikk? Vi kan enkelt doble eller tredoble våre lesertall med såkalt «klikk-horeri» og vi har artiklene og tallene som beviser at dette er mulig. Men etter å ha skrevet sin artikkel nummer 100, 500 og 1000 om somaliske voldtektsgjenger eller eldre som blir kastet ut av kommunen for å gjøre plass til flyktninger, så blir man litt «utbrent». Ikke av ønsket om å formidle nyheter og kunnskap, men av det regelrette massive volumet av saker. Ikke før har man sittet i timesvis og lagt ut en sak, for to-tre nye dukker opp i innboksen.

Undertegnede går stadige runder med webmaster, redaktør og kolleger om hvordan vi skal strømlinjeforme layout og publisering. Skal vi ha mer grafikk? Flere rene nyhetslenker og kun tekst? Vil våre lesere ha 20 lenker til nyheter hver dag, eller mer inngående nyheter fra inn- og utland? Vi er nok ikke alene om disse spørsmålene og problemene. Men vi er et av de ytterst få mediene som kaller en spade for en spade. Vi er ikke avhengige av staten eller aksjonærer for å overleve. Vi er vår egen sjef og ingen stopper oss fra å trykke «publiser» fordi innholdet ikke er politisk korrekt.

Undertegnede har siden 1. september FLERE HUNDRE nyhetssaker som har ligget i «nyhetsmappen» og var vurdert som gode nok for publisering – men ikke har blitt publisert pga tids- og ressursmangel. Dette I TILLEGG til de 120-150 sakene vi allerede har lagt ut de siste tre ukene.  Og alle er relatert til innvandring på et eller annet nivå. Drap, voldtekter, skyting, menneskehandel, narkotikaforbrytelser, hærverk, svindel, ran, EU, politiske valg… hjelp!

Vi skulle gjerne skrevet mer om vitenskap, kultur og andre interessante temaer. Men vi strekker rett og slett ikke til i flommen av nyheter. Hvis ikke noen av dere lesere der ute ønsker å bidra på disse feltene. Uansett felt. Vi ønsker alle bidrag velkomne. Belønning får vi i Valhall.

Leserne har kanskje også merket at vi har lagt litt mer fokus på kommentarer og debatt, enn rene nyhetsartikler på forsiden og at Avisbudet har avlastet med å gi lenker til aktuelle nyheter. Dette har vært gjort som nevnt ovenfor, fordi enkelte av oss i redaksjonen rett og slett har fått en overdose av å skrive rene nyhetssaker. Når er nok, nok? Vil det norske folket noensinne få det inn i hodet at innvandringen er den mest skadelige og ødeleggende politikken noensinne ført i norsk historie? Hjelper det om vi – og nettsider som Document, Resett og Rights – pumper ut hundrevis av saker hver måned? Vil folket våkne og velge ut de ansvarlige fra makten?

Vi har som sagt nesten 5000 publiseringer siden 2014. Nesten 5 millioner unike besøkende. 17 millioner sidetreff. Over en million seere på vår Youtube-kanal, tusenvis av følgere på Facebook og Twitter. Men utgjør vi noen forskjell? Slår vi hull på samfunnets koma-lignende mentale tilstand når det gjelder innvandring? VIL det norske folk ha forandring, eller er dagens utvikling noe vi rett og slett aksepterer?

En liten djevel på undertegnedes skulder sier; la nasjonen brenne ned i kaos og krig. Konflikter og kriminalitet. Norge må brenne som Roma engang gjorde før vi kan bygge det opp på nytt igjen. Men engelen på den andre skulderen sier; nei, du har et ansvar for barna og de unge, de som ikke har noe ansvar for det de opplever. Som vokser opp i et samfunn uten identitet og stolthet over sitt opphav. Som lever i frykt for myndigheter og sine sosiale omgivelser. Hvis vi vekker disse, informerer dem, så vil de kunne stoppe det hele.

Hva er det rette valget? Vel, enn så lenge kjemper vi videre! Enn så lenge står vi på barrikadene og formidler informasjon til de som vil ha den. Ufiltrert, usladdet og uten sensur. Kanskje vi endrer layout og måten vi formidler nyheter på igjen, til vi finner den rette kombinasjonen for både oss selv og leserne.

Jeg bare følte jeg måtte få ut litt av denne frustrasjonen med dere der ute som klikker dere inn på våre nettsider og kanskje lurer på hva som foregår bak spakene. Til slutt vil jeg bare igjen takk alle dere som sender inn tips og lenker, vi har ofte dårlig samvittighet fordi vi ikke får ut alle. Og takk også til alle som kommenterer og følger oss i kommentarfelt og på sosiale medier. Det er ofte fornøyelig og lønn i seg selv å følge debatten etter å ha lagt ut en artikkel og se engasjementet der ute.

Vi går nok ingen steder. Men vi er alltid på utkikk etter å gjøre den enorme nyhetsstrømmen der ute mer tilgjengelig for våre lesere – og ikke brenne oss ut i prosessen med å dele dem med våre lesere og den norske befolkningen.

Skrevet av

Magnus Kristiansen

Fast skribent på Frieord. Med føttene plassert i storbyen og med et hjerte for livets glade sider.