Historisk BLÅMANDAG for venstresiden

NY BORGERLIG REGJERING I 4 ÅR. (Skjermbilde/NRK).
VALGET 2017/KOMMENTAR

Da er alle stemmene talt opp og resultatet bekreftet. Solberg, Jensen - og Listhaug - får 4 nye år i regjeringskontorene. Ap fikk drahjelp fra den rødgrønne siden og media, men det holdt ikke.

De rødgrønne partiene og media hadde stor tro på seier til Støres sosialistiske allianse før valget. Dette til tross for at enkelte meningsmålinger viste sprekker i venstresiden. Spesielt Ap hadde sviktet, men håpet var at Sp, SV, MDG og Rødt ville kunne demme opp for nedgangen.

MEDIA ØNSKET RØDGRØNT: Norske medier er svært røde i sin oppslutning og dekning, men det holdt ikke for å dra Ap og sosialistene over seierstreken denne gang. (Skjermbilder ABC Nyheter/VG).

Venstresidens stadige press for økte skatter og avgifter relatert til miljøet, samt Arbeiderpartiets enorme skatteøkning på 15 milliarder i postkassa til Ola og Kari Nordmann, skulle i deres øyne være forlokkende for velgerne.

På motsatt side tilbyr høyresiden kutt i skatter og avgifter, en rasjonal tilnærming til miljø og innvandring og en politikk befestet i realitet og ikke ideologi.

Det viste seg å gi resultater.

NRKs eksklusivt kvinnelige programledere (med sitt eksklusivt mannlige debattpanel) forsøkte desperat å komme med løsninger utover kvelden. Det ble foreslått at SEKS partier på venstresiden kunne slå seg sammen for å danne en rødgrønn allianse. Da ville vi fått «svenske tilstander» politisk i Norge. Det holder at vi deler grense med dem.

Nærmere midtnatt måtte man innse at det norske folket hadde valgt Erna og co for fire nye år. En skikkelig blåmandag, hvis det noensinne har vært det. Ap har nemlig aldri fått et så lavt tall som opposisjonsparti ved et stortingsvalg. Historisk er det også for Høyre, da dette er første gang på over 30 år at Norge har opplevd to borgerlige regjeringer på rad.

For ikke å glemme at det ikke er Erna som vil dominere forsidene, debattsidene og Dagsnytt 17-sendingene. Men Sylvi Listhaug.

Rydd forsidene.

Les også: Frieord avslører blendahvit makt hos de rødgrønne partiene