FOLKEMORD: Når skal Norge hjelpe hvite Sørafrikanere med asyl?

Følgende kan leses på nettsiden til den norske ambassaden i Sør-Afrika:

Sør-Afrika er et populært, vakkert og mangfoldig turistland. De fleste reiser til utlandet, også til Sør-Afrika, går trygt og uten spesielle problemer. Imidlertid kan reisende bli utsatt for ubehagelige overraskelser, vold og annen kriminalitet, som er svært utbredt i Sør-Afrika.

Norges ambassade til Sør-Afrika ligger i Pretoria. I tillegg har Norge honorære konsulater i Cape Town og Durban. For detaljer se ambassadens nettsider.

Utenom konsulatets og ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte UDs døgnoperative senter på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: [email protected]

Kriminaliteten i landet er svært høy, og alle bør ta forholdsregler mot tyveri, ran, bilkapring og minibanksvindel. Reisende bør være på vakt, forhøre seg med lokalkjente, og ta fornuftige forholdsregler. Det er samtidig viktig å merke seg at det meste av den voldelige kriminaliteten (særlig mord og voldtekt) skjer utenfor typiske turistområder, og rammer først og fremst den fattige majoriteten. Men turister rammes også.

Helt siden apartheid-regjeringen falt på 90-tallet har situasjonen for de hvite blitt verre. Stadige overfall, ran, voldtekter og mord på de hvite fra majoritetsbefolkningen har sørget for en ustabil og usikker situasjon mellom folkegruppene. Også de sorte blir utsatt for grov kriminalitet, men det ligger ikke noen rasisme og fremmedfrykt bak angrepene, kun et kriminelt samfunn.

Såkalte bondedrap, (white farm-murders) forekommer oftere og i mange tilfeller har de en svært brutal og hensynsløs karakter. Selv babyer blir voldtatt og kuttet opp i biter, mens det heller ikke finnes noen nåde for verken små barn, gravide kvinner eller eldre. Folk blir kuttet opp med macheter, brent med ild og strykejern, voldtatt av gjenger eller med stokker og jernrør. Ikke sjelden blir de hvite farmerne voldtatt, skutt og drept foran sine kjære, inkludert barna. Også husdyr utsettes for tortur og drap. Ekstremt brutale bilder og videoer finnes på nettet for de som ønsker å se realiteten. De legges ikke ut her av hensyn til leseren.

Dagens sittende sorte myndighet og ledende politikere har spesielt rettet hat og fremmedfiendtlige holdninger mot den hvite minoriteten i landet. Det snakkes åpenlyst om å ta fra hvite mennesker både land og deres eiendeler, samt å drepe dem. Målet er å fjerne de hvite helt fra landet.

Etter ANCs maktovertakelse har det vært en bestemt politikk fra myndighetene å ta fra hvite mennesker jobber og arbeidsplasser. Dette har ført til en enorm fattigdom og diskriminering av hvite mennesker. Mange hvite sørafrikanere bor nå i såkalte «shantytowns», i enorm fattigdom, da de ikke får jobb eller hjelp fra de sorte myndighetene. De blir også diskriminert på arbeidsmarkedet, da sorte sørafrikanere får jobber først kun på grunn av sin hudfarge.

Nå har ANCs president, Cyril Ramphosa, samt ledende politikere de siste månedene offentlig gått ut og sagt at de skal ta fra hvite mennesker alle deres eiendeler og om mulig drepe dem om de nekter. Med loven i hånden. Det har allerede startet.

Det er på tide at norske politikere og myndigheter rekker ut en hjelpende hånd til de hvite bøndene og familiene som blir forfulgt på grunn av sin hudfarge og etnisitet. Å hente inn disse familiene til Norge vil være en svært human ting å gjøre. Men også en berikelse for Norge. Disse farmerfamiliene vil raskt bli integrerte i vårt samfunn, er svært hardt arbeidende og har stor kunnskap om både teknologi, vitenskap og landbruk.

Du kan kontakte følgende adresser og organisasjoner og fortelle dem at de skal se på saken:

Amnesty Norge

UDI

Regjeringen

Frieord har skrevet flere lengre og omfattende artikler om situasjonen i Sør-Afrika med en rekke videoer og bilder. De kan leses her:

Skrevet av

Magnus Kristiansen

Fast skribent på Frieord. Med føttene plassert i storbyen og med et hjerte for livets glade sider.