Året som gikk med Frieord.no!

Frieord.no startet opp i juli 2014. Målet vårt var å bidra i den norske nyhetshverdagen, med fokus på nyheter og temaer som vi vet opptar store deler av den norske befolkningen.

Alternative nyhetssider har dukket opp i stort flertall i Skandianavia de siste årene og flere av dem har blitt nesten like store som etablerte nyhetsmedier, spesielt gjelder dette i Sverige.

SVERIGE LEDER AN: Nettaviser som Avpixlat og Fria Tider har enorme lesertall.
SVERIGE LEDER AN: Nettaviser som Avpixlat og Fria Tider har enorme lesertall. Fria Tider hadde i august i år over en million unike besøkende. Begge nettavisene ligger inne på topp-100 listen over besøkte internettsider i Sverige. Ingen av dem har pressestøtte eller annen offentlig økonomisk finansiering.

Mer åpenhet – mer informasjon

Vårt ønske er å gi våre lesere et avbrekk fra den statsstøttede hverdagen, hvor vi legger vekk de politisk korrekte brillene og sier ting som de er. Vi publiserer bilder av dømte serievoldtektsmenn, mordere og pedofile, slik at den norske befolkningen kan få vite hvem de er. Norske medier gjør selvfølgelig også dette, men har av visse grunner ofte unnlatt å gjøre dette når det gjelder ikke-etnisk norske personer.

Vi føler en viss stolthet at vi var først ute i Norge med å avsløre den tidligere TV-kjendisen og seriveoldtektsmannen, Julio Kopseng. Etter at Frieord.no gikk ut med hans identitet og bilde, fulgte både Nettavisen.no og TV2.no opp med sine artikler med navn og bilde.

Avsløringer av farlige voldtektsmenn og mordere

Andre farlige overgrepsmenn og mordere vi har valgt å informere den norske befolkningen om er marokkaneren og voldtektsmannen Imad Oulad El Hadj, den pedofile serie-overgriperen Geir Høvik Pettersen fra Bærum som voldtok fire ulike jenter i alderen fem til ti år gamle, brasilianeren Yuri Lima Leite som knivdrepte Jonna Rask i Oslo, Pakistaneren og Dagbladet-yndlingen Shahzad Alam Butt Klavestad, som gruppevoldtok en kvinne inne på en kjent restaurant i Halden, pakistaneren Umar Riasat som knivdrepte Anni Rachmawati Godager på Nav Grorud, den amerikanske baskettreneren Emari Rashaad O’Garrow som sitter inne for å ha voldtatt fem av sine egne spillere, de nigerianske asylsøkerne Chikezie Okafor og Okechukwu Okolie som overfalt og gruppevoldtok en norsk kvinne i Oslo, som senere tok sitt eget liv, eriteeren Abyselom Habtemichael som slo og voldtok en kvinne i Asker, den gambiske narkodealeren Mosa Hydara som voldtok en 16-åring på Torshov i Oslo, og den somaliske sykepleieren Abukar Gedhi, som voldtok en 19 år gammel jente mens hun var bevisstløs i sykehussengen på A-hus.

BRUTALT DRAP. Jonna Rask var totalt forsvarsløs da Yuri Lima Leite brøt seg inn i leiligheten hennes og knivstakk henne gjentatte ganger i magen og brystet.
BRUTALT DRAP. Jonna Rask var totalt forsvarsløs da brasiliansk-ættede Yuri Lima Leite brøt seg inn i leiligheten hennes i Oslo og knivstakk henne gjentatte ganger i magen og brystet. «Drapet ble utført med stor brutalitet», het det i dommen fra Oslo tingrett.

1.000.000 treff

Og en suksess må vi kunne tillate oss å si at det har blitt!

På litt over fem måneder har vi hatt over 1.000.000 treff på siden, med tett opptil 500.000 unike lesere. Det gir Frieord.no nesten 100.000 unike lesere per måned i snitt. Den beste måneden hadde vi i oktober med 209.000 unike lesere. August var vår første fulle måned på nett og da hadde vi ca. 64.000 unike lesere. (Tallene fra Youtube-videoen øverst er fram og med til 27. desember og har således ikke fått med ytterligere 50.000 treff i skrivende stund).

D
BEST I OKTOBER: Oktober var klart Frieord.no sin beste måned med over 209.000 unike beøskende og 396.363 treff. Leserne bidro også med 1764 kommentarer!

Vi har lagt ut i snitt 54 artikler per måned og fått 4.750 kommentarer gjennom vårt Disqus kommentarfelt.

Facebook, Youtube og Twitter

Det er viktig å være på sosiale nettverk idag og Frieord.no er ikke noe unntak. Vi passerte akkurat 1.000 liker på Facebook, noe vi er godt fornøyde med. På Twitter har vi i skrivende stund klart å karre til oss 63 følgere, inkludert spam. På Youtube har våre videoer vi har lagt ut blitt sett 3.239 ganger.

Vi har blitt omtalt av blant annet TV2.no, Utrop.no og Varden.no, samt på et utall blogger og nettsteder. På våre debattfelt har både postdoktor ved Høyskolen i Oslo og Akershus Lars Gule, journalist i Aftenposten Johnny Gimmestad og andre offentlige personligheter tatt turen for å diskutere.

På Twitter-kontoen vår @Frieord, har både Antirasistisk Senters Shoaib Sultan, Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen og Kvinnegruppa Ottar fått med seg at vi eksisterer.

Ottar1

D
MED GODT HUMØR: Ikke alle setter pris på at man tar tak i deres politikk. Kvinnegruppa Ottar tålte ikke mye diskusjon før de stengte døra. God jul! (Foto: Twitterbilde).

Toppsaken

Toppsaken på Frieord.no i året som gikk var en sterk duell mellom to ulike saker. Den ene var en egenprodusert avsløringssak om den tidligere NRK-danseren  og serievoldtektsmannen, Julio Kopseng, og den andre, nyheten fra Telemarksavisen Varden om den 11 år gamle norske jenta som ble slått og sparket av en gruppe muslimske ungdommer på et lekeland i Skien. De hadde henholdsvis 120.000 og 122.000 lesere.

D
OVERFALT OG SLÅTT: En 11 år gammel norsk jente skal ha blitt slått ned av en gruppe muslimske gutter inne på lekeland i Skien i oktober i år. Saken ble Frieord.no sin mest leste og spredte sak i året som gikk. Lokalavisen i Telemark, Varden.no var kilden.

Her er våre topp 10 artikler på Frieord.no i 2014:

1. Jente (11) alvorlig banket opp av muslimer på lekeland i Skien (14.400 delinger på Facebook).

2. NRK-danseren Julio Kopseng tiltalt for voldtekt av ni kvinner (5.300 delinger på Facebook).

3. Bildene VG og Dagbladet ikke tør å vise (2.900 delinger på Facebook).

D
SAKEN OM LAURA WILSON: På tredjeplass havnet saken om «grooming-miljøet» i Storbritannia. Frieord.no skrev blant annet om den 17-årige småbarnsmoren Laura Wilson som ble knivstukket 41 ganger av pakistanske pedofile voldtektsmenn og kastet i en elv. Saken ble delt nesten 3.000 ganger på Facebook.

4. En av Dagbladets asylsøker-yndlinger dømt for brutal gjengvoldtekt (3.000 delinger på Facebook).

5. Ville Vesten på Vestli (2.100 delinger på Facebook).

6. Fjerner støtte til syke nordmenn – ønsker flere flyktninger og asylsøkere (8.200 delinger på Facebook).

7. Afrikanere gjengvoldtok mindreårig jente på lokaltog (1.700 delinger på Facebook).

8. Somalisk nibarnsmor svindlet NAV og Bærum kommune for 4.1 millioner kroner (2.500 delinger på Facebook).

9. 12-åring på vei til bursdagsfest banket opp av innvandrere (2.300 delinger på Facebook).

10. Intervjuet norske medier norske medier nekter å diskutere (1.600 delinger på Facebook).

Se også en «årspresentasjon» av Frieord.no som Jetpack lager for de som benytter seg av deres plattform.

Beste innsender

Vi publiserer og jevnlig kronikker og leserkommentarer, og denne kalt «Til helvete med hijab«, havnet øverst av de eksterne bidragsyterne sine artikler. Den ble lest av 3.367 personer og delt 544 ganger på Facebook.

D
NEI TAKK TIL HIJAB: Det mest leste bidraget fra medlemmer utenfor redaksjonene var «Til helvete med hijab» av Anna Knudsdatter.

Mest kommentert

Selv om saken om Julio Kopseng måtte se seg slått med bare ca. 2.000 lesere av Skien-saken med 122.000 lesere, så vant den allikevel lesernes engasjement med over 400 kommentarer.

FARLIG: Julio Kopseng ble i mars 2013 dømt for å har voldtatt et titalls unge kvinner gjennom sin posisjon som kjendis og talentspeider. Nå står nye kvinner frem med voldtektsanklager av TV2 og NRK-danseren.
FARLIG: Julio Kopseng ble i mars 2013 dømt for å har voldtatt et titalls unge kvinner gjennom sin posisjon som kjendis og talentspeider. Nå står nye kvinner frem med voldtektsanklager av TV2 og NRK-danseren.

Avsløringer

Det ser ut til at våre lesere liker våre avsløringsartikler, da disse alle ligger godt i toppen av våre mest besøkte og kommenterte artikler. I vår uhøytydelige leseravstemning som vi la ut i går, så har også over 67% av de som har stemt valgt denne type artikler som sin favoritt.

Slutten på året

Helt på slutten av året gikk endel journalister fra Dagbladet, VG og NRK ut på sine personlige sosiale medier og jamret seg over at religionsforsker og forfatter Hanne Nabintu Herland hadde kopiert inn litt tekst fra oss i forbindelse med vår dekning av hennes intervju med TV-kanalen RT.

D
700.000.000 SEERE: RT har en svært stor seerbase. Når en norsk religionsforsker, forfatter – og kvinne – Hanne Nabintu Herland, får en hel halvtime med programleder om svært viktige og aktuelle temaer, er det pressestøttede Norge helt stille. Istedenfor går journalistene ut på sine egne Facebook og Twitter-kontoer og håner og hetser Herland. (Foto: Herland på RT).

Vi påpekte at det var litt rart at ingen videreformidlet hennes halvtimes lange intervju på en av verdens største TV-kanaler med en seerbase på over 700.000.000 mennesker. Men det fikk kanskje ikke plass mellom alle artiklene om pikante trekant-dramaer og Sophie Elise, eller hva, Dagbladet og Aftenposten?

Det skulle vise seg at Herland-saken slo an godt blant våre lesere og den føk opp til topp-10 plassering på kun to dager på nett med over 11.000 treff og er delt over 1.600 ganger på nett.

Dagbladet

d
DAGBLADET ANNO 2014: Hvem vil vel dekke at en norsk forsker og forfatter blir intervjuet om viktige politiske temaer av en av verdens største TV-kanaler, når man kan snakke om Sophie Elise og trekantdrama med fotballspillere! (Faksmile fra Dagbladet 27.12.2014).

Det virker dessverre som om norske journalister og medier er mer interesserte i personen og ikke ballen. Om de hisser seg like mye opp når Hanne Nabintu Herland snart får en artikkel publisert i den kommunistiske avisen Friheten.no, gjenstår å se.

Politisk korrekt hysteri

Vi avslørte også på den nest siste dagen av året hvordan Aftenposten med vilje fjerner konkret og viktig informasjon om viktige hendelser.

Journalist Kjersti Nipen hadde fjernet flere setninger fra hva en gresk sangerinne ombord i det brennende fartøyet Norman Atlantic fortalte om redningsforsøkene. Uheldigvis for Nipen fikk vi tak i hva den danske avisen Berlingske skrev og som hadde valgt å fortelle sannheten.

D
SANNHETEN: Muslimske, ikke-vestlige menn, slo løs på kvinner og barn for å redde seg selv først fra den brennende båten. (Foto: Faksimile BT.dk).
F
FJERNET INFORMASJON: Aftenpostens journalist Kjersti Nipen har med vilje utelatt informasjonen om de ikke-vestlige mennenes askyelige handlinger ombord på Norman Atlantic. (Foto: Faksimile Aftenposten.no).

Takk for alt og vi sees i det nye året!

De ovennevnte besøkstallene, engsjementet fra våre lesere, samt muligheten for å påvirke den offentlige debatten, gjør at vi med liv og lyst går løs på det nye året med fornyet styrke!

Alt i alt ikke så galt for en alternativ nyhetsblogg uten noen som helt økonomisk støtte!

Vi takker igjen alle våre lesere og støttespillere. Takk til de som har sendt inn kronikker, kommentarer og leserinnlegg – med svært gode temaer og kvalitet i språket! Flere av dem har skrevet hundrevis av gode og tankevekkende innlegg på våre debattfelt. Vi takker og bukker for det! Vi har også måttet slette overraskende få brukere, noe som er gledelig.

Vi takker også spesielt de av dere som har sendt oss e-poster via nettsiden eller på Facebook og gitt oss ris, ros og tips om nyhetssaker! Personlig tilbakemelding tas alltid imot med glede.

Vi ser frem til 2015 og håper at det nye året fortsetter der det slapp med gode besøkstall og høy aktivitet og temperatur på våre kommentarfelt både på nettsiden og våre sosiale medier!

Godt nytt år!

Redaksjonen/Frieord.no