Oppfordrer muslimer i Italia til å stemme sentrum-venstre

Det ønsker tilsynelatende ikke landets muslimer. En moske i utkanten av Milano har oppfordret muslimer til å stemme på sentrum-venstre koalisjonen blant annet fordi disse partiene er liberale i å innvilge statsborgerskap, skriver Breitbart med den italienske avisen Il Giornale som kilde.

Segrate-moskeen, utgav en brosjyre til sine tilhengere som oppfordret dem til å stemme på partier som støtter å gi statsborgerskap til alle som er født i Italia, kjent som Jus Soli, rapporterer den italienske avisen.

Moskeen fortalte de troende «at de har en grunnleggende interesse i å gå i hemmelighet til stemmeboksen, hvor ingen, unntatt Allah ser hva de uttrykker på den gyldige stemmeseddelen, og at de stemmer på partiene som støtter Jus Soli.»

En nylig utgave av det italienske muslimske magasinet Il Messaggero dell’Islam har publisert en artikkel om hvem muslimer bør stemme på og gjentok mange av punktene i moskebulletinen, skriver Breitbart.

«Muslimer må ikke miste denne politiske anledningen som Allah, den høyeste, stiller til rådighet for å konsolidere dem på dette territoriet,» skrev forfatteren.

Den muslimske befolkningen i Italia har vokst i stor grad på grunn av massemigrasjon, men mange som har kommet fra Midtøsten og Nord-Afrika, og som ikke kvalifiserer for asyl, vil sannsynligvis bli utsatt for deportasjon dersom høyrekoalisjonen til den populistiske Lega-lederen Matteo Salvini og tidligere statsminister og Forza Italia-lederen Silvio Berlusconi, vinner søndagens valg, skriver Breitbart.