Islamsk fundamentalist får åpne privatskole i Sverige

Waberi har tidligere uttalt at en mann kan ha fire koner, og at en mann har rett til å slå sin kone om hun er utro. Han drømmer også om å leve i et land med sharialover. Nå har han fått en svensk domstols tillatelse til å opprette en muslimsk friskole. Det har skapt reaksjoner i Sverige.

Det svenske partiet Liberalerna raser mot etableringen av privatskolen i Borås, der kommunen ifølge Aftonbladet i lang tid har forsøkt å stanse skolen fordi kommunen mener den bidrar til segregering i stedet for integrering. Derfor havnet skoleetableringen i retten der dommerne ga grønt lys for skolen.

«Dette rammer ikke minst jenter som lever i «utenforskap» og under en æreskultur,» mener Liberalernas integreringspolitikker Gulan Avci.

Aftonbladet skriver at beslutningen fra tingretten har opprørt mange, ikke minst fordi skolen rektor og leder er det tidligere riksdagsmedlemmet fra det norske Høyres søsterparti, kjent for sine ekstreme kvinneundertrykkende holdninger. I tidsskriftet Ottar sa han blant annet at en mann kan ha fire koner, mens en kvinne må holde seg til en mann fordi «kvinner ikke har den kjærligheten som kreves for å være med fire menn». Abdirizak Waberi er også kjent for å ville forby musikk og dans, og ønsker å segregere gutter og jenter.