Islamsk fundamentalist får åpne privatskole i Sverige

SVERIGE

Abdirizak Waberi er tidligere svensk riksdagsmedlem fra Moderatene, Høyres svenske søsterparti.

Waberi har tidligere uttalt at en mann kan ha fire koner, og at en mann har rett til å slå sin kone om hun er utro. Han drømmer også om å leve i et land med sharialover. Nå har han fått en svensk domstols tillatelse til å opprette en muslimsk friskole. Det har skapt reaksjoner i Sverige.

Det svenske partiet Liberalerna raser mot etableringen av privatskolen i Borås, der kommunen ifølge Aftonbladet i lang tid har forsøkt å stanse skolen fordi kommunen mener den bidrar til segregering i stedet for integrering. Derfor havnet skoleetableringen i retten der dommerne ga grønt lys for skolen.

«Dette rammer ikke minst jenter som lever i «utenforskap» og under en æreskultur,» mener Liberalernas integreringspolitikker Gulan Avci.

Aftonbladet skriver at beslutningen fra tingretten har opprørt mange, ikke minst fordi skolen rektor og leder er det tidligere riksdagsmedlemmet fra det norske Høyres søsterparti, kjent for sine ekstreme kvinneundertrykkende holdninger. I tidsskriftet Ottar sa han blant annet at en mann kan ha fire koner, mens en kvinne må holde seg til en mann fordi «kvinner ikke har den kjærligheten som kreves for å være med fire menn». Abdirizak Waberi er også kjent for å ville forby musikk og dans, og ønsker å segregere gutter og jenter.

 • Åshild Dahl Figenschou

  Svenskene er vel ikke så dumme og tror at alle vil gjøre svensker av seg når de flytter til Sverige . Om jeg måtte rømme til et muslimskt land eller jeg dro dit pga penger og jobb hadde jeg da aldrig konvertert til islam og heller ikke hadde jeg villet følge deres lover . Slå kona mi , ta meg flere koner , tvangsbortgifte min datter , nekte min kone å gå ut alene eller følge sharia og alle de andre midelalderske lover og regler de har . For en muslim er det nok like utenklig å omstille seg til våre lover og skikker som det ville være for oss å omstille seg til deres så slutt å tro at de kan bli en del av det svenske samfunnet. De er et eget folk med sine tradisjoner og oppfatninger om hvordan livet skal leves og det er gjennom koranen . Ravn Figenschou.

 • Spekulanten

  Kast ut søppelet.

 • Voldsom Homo

  Hvorfor skaper dette reaksjoner i Sverige? Har ikke det landet vært et islamsk kalifat, iallfall de siste 5 årene?

 • invernes
 • invernes
 • Hans Hansen

  Sverige, alias Absurdistan, ditt nærmeste Shit-Hole Country.

 • Sau Donym

  Flott! Enda et riktig skritt i retning borgerkrig. Eneste måten å ordne opp på! HEIA!!!