Islam vil bli USAs nest største religion

Det skriver det USA-baserte Pew Research Center, som er et av verdens mest anerkjente opinions- og samfunnsvitenskapelige forskningsinstitutter.

Pew Research Center anslår at det er rundt 3,45 millioner muslimer som bor i USA i 2017, rundt 1,1 prosent av landets totale befolkning. Mens instituttet sier at det for tiden er flere personer i USA som identifiserer seg som jødisk av religion enn muslimsk, forutser Pew Research Center at dette vil endre seg i år 2040.

«Den amerikanske muslimske befolkningen vil vokse mye raskere enn landets jødiske befolkning,» forklarer forskingssenteret, og viser til en 2017-undersøkelse av amerikanske muslimer og offisielle folketalldata som grunnlag for sine spådommer, skriver Euronews.

Pew Research Center regner med en dobling av antallet muslimer i USA i løpet av 2050 og estimerer antallet til 8,1 millioner eller 2,1 prosent av befolkningen.

Det foreligger ingen offisielle tall fra myndighetene på antall muslimer i USA, men ifølge Pews forskning har antall muslimer i USA «vokst raskt» med en hastighet på rundt 100.000 per år som et resultat av demokratenes åpne-grenser politikk, migrasjon og høyere fødselsrater.

Stor økning i muslimske terrorangrep i USA

USA har opplevd en rekke muslimske terrorangrep de siste årene,  blant annet to i New York bare siden desember. Begge terroristene skal ha kommet til USA gjennom Obamas åpne-grenser politikk på henholdsvis såkalte «Diversity Visa» og familiegjenforening.

OBAMA OG HILLARY: Demokratene åpnet grensene til USA på 1950-tallet gjennom den såkalte «Immigration og Nationality Act«, som førte til at mennesker av europeisk avstamning vil komme i minoritet som helhet innen år 2050. Da vil også muslimer utgjøre den andre største religionen i landet. Dette er en villet politikk som blant annet Barack Obama og Hillary Clinton har støttet.

Relatert: