Yuri Lima Leite dømt for det brutale drapet på Jonna Rask i Oslo

BRUTALT DRAP. Jonna Rask var totalt forsvarsløs da Yuri Lima Leite brøt seg inn i leiligheten hennes og knivstakk henne gjentatte ganger i magen og brystet.
DRAP OSLO

Den 29 år gamle brasilianeren Yuri Lima Leite er dømt til 18 års fengsel for det brutale drapet på den 26 år gamle svenske kvinnen Jonna Rask. Rask ble knivdrept under et ran i en leilighet i Fredensborgveien i Oslo 30. april i fjor. Dommeren mener drapet bar preg av å være en ren likvidasjon. Yuri Lima tok betekningstid på om han ønsker å anke dommen på 18 år.

Jonna Rask
Jonna Rask ble brutalt drept av brasilianeren Yuri Lima Leite i Oslo i april 2013.

Det var i april i fjor at fire menn brøt seg inn i leiligheten til Jonna Rask og hennes samboer.

Jonna Rask ble knivstukket flere ganger i magen og brystet. Hun døde før politi og ambulanse kom til stedet. Hennes svenske samboer ble livstruende skadd i angrepet. I dommen heter det han samboeren overlevde nærmest som ved et under, takket være at politiet kom raskt til stedet og kunne utføre livreddende førstehjelp.

– Drapet ble utført med stor brutalitet, heter det i den enstemmige dommen fra Oslo tingrett.

Dømt for ran

De tre andre som deltok i ranet, alle av utenlandsk opprinnelse, er dømt til tre og fem års fengsel for grovt ran. De er frikjent for medvirkning til drap.

Brasil

Yuri Lima Leite kommer opprinnelig fra Brasil. Han er svensk statsborger og småbarnsfar. Før drapet skal han blant annet ha posert på facebook med noe som ligner en M16-rifle.