Voldtektsoffer får mindre i erstatning fra gjerningsmann fordi han var sinnssyk

VERV. Sabit Arici er styremedlem i organisasjonen «Senter for Flerkulturell Ungdom i Oslo».
OVERFALLSVOLDTEKT

Den meget farlige og multikriminelle Sabit Arici ble i mars i år dømt til tvungen psykisk helsevern for en brutal overfallsvoldtekt av en 17 år gammel norsk jente i Oslo. Han måtte betale tenåringsjenta 175.000 kroner i erstatning. Nå har Borgarting Lagmannsrett bestemt at jenta skal få 45.000 kroner mindre i erstatning fra Arici siden han var sinnssyk i gjerningsøyeblikket.

Den 34 år gamle tyrkiske mannen, med norsk statsborgerskap, fulgte etter den 17 år gamle jenta med bil da hun hadde vært i butikken og kjøpt is etter å ha kommet med bussen.

Han parkerte bilen og begynte å følge etter henne til fots. Han gikk så opp til jenta og begynte å holde henne i armen og spørre henne om private «familieting» mens hun gikk bortover gata. Hun skal ha vært livredd og forsøkt å dytte han vekk.

Han skal så ha dyttet henne inn i en hekk og begynt å utføre seksuelle handlinger på den forsvarsløse jenta.

Deretter dro han henne over et gjerde og inn på et område ved en nedlagt barnehage hvor han, etter rettens vurdering, utsatte henne for en svært hensynsløs og grov voldtekt.

Les også: VG unnlater å informere om afrikanske voldtektsmenn i Oslo

Slapp fengselsstraff

Arici lider ikke av noen alvorlig psykisk lidelse og var bevisst alle handlinger han utførte, derimot mener rettspsykiateren at psykosen gjorde at han manglet skyldevne (utilregnelig).

– Retten legger de sakkyndiges konklusjon og begrunnelsen for denne til grunn og finner utilregnelighet i straffelovens forstand bevist. Tiltalte er ikke tilregnelig på grunn av en paranoid psykose. Han trenger langvarig behandling.

– Rettspsykiater uttalte på spørsmål fra aktor at det forelå høy gjentagelsesfare for voldsutøvelse og forhøyet gjentagelsesfare for seksuelle overgrep. Vanlig psykisk helsevern ville i vår sak ikke være tilstrekkelig for å verne samfunnet.

Retten fant at hans lidelse forsterker faren for nye alvorlige lovbrudd i betydelig grad, særlig seksuelle lovbrudd.

Sabit Arici slapp fengselsstraff og ble dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern. I tillegg måtte han betale offeret 175.000 kroner i oppreisning.

Les også: Sabit Arici dømt for grov overfallsvoldtekt av 17 år gammel norsk jente

Anket dommen

Sabit Arici anket avgjørelsen om oppreisningserstatning til lagmannsretten. Han hevdet at siden han var sinnssyk i gjerningsøyeblikket skulle han slippe å betale oppreisning til jenta han voldtok.

Borgarting lagmannsrett besluttet å ikke gå med på Aricis krav om null kroner i erstatning. De reduserte likevel erstatningsbeløpet han må betale til offeret med 45.000 kroner, fra 175.000 til 130.000.

De understreket derimot at jenta ikke får redusert oppreisningserstatningen hun har krav på fra det offentlige.

– Dette fører ikke til reduksjon i den oppreisningserstatningen fornærmede har krav på fra det offentlige etter voldsoffererstatningsloven § 10.

Retten skriver følgende om den tiltalte:

– Tiltalte har etter rettens oppfatning plukket seg ut fornærmede da hun var innom en matbutikk for å kjøpe is. Han har planmessig fulgt etter henne i bil for deretter å ta muntlig kontakt, så fysisk kontakt hvor han holdt henne i et fast grep rundt skuldrene og gikk hurtig slik at det var vanskelig å vri seg løs. Hele tiden har han gjort muntlige tilnærmelser, senere antastet henne og gjennom vold og truende adferd for til slutt å begå de overgrep av seksuell art som tiltalen beskriver.

I forbindelse med reaksjonsfastsettelsen heter det videre:

– Det er også skjerpende ved handlingen at han innledningsvis foregav at han trengte bistand slik at fornærmede ikke følte seg så utsatt for fare, for deretter gradvis å anvende vold på et inngjerdet, noe avsidesliggende område hvor f.eks flukt var vanskelig …

Retten skriver også at den fornærmede jenta har fått store psykiske skader i etterkant av voldtekten.

Les også: Utlending dømt for voldtekt i Oslo – «Oppførte seg som et vilt dyr»

Sabit Arici

34 åringen er opprinnelig fra Tyrkia. Han er gift og har ett barn. Han har i tillegg familien sin her i Norge som har kommet på familiegjenforening.

D
KOM FRA TYRKIA: Sabit Arici har siden han kom fra Tyrkia til Norge klart å skaffe seg et svært langt rulleblad med tyveri, vold mot politiet, legemsfornærmelse, overfall og nå altså voldtekt. (Foto: Turkish Airlines).

Han ble i år 2000 dømt til ett års fengsel for ran, legemsbeskadigelse under særlig skjerpende omstendigheter og legemsfornærmelse med påregnelig skadefølge.

Sabit er også tidligere dømt for tyveri, vold mot offentlig tjenestemann og legemsfornærmelse under særlig skjerpende omstendigheter.

Det er også skjellig grunn til mistanke mot mannen for et overfall mot en kvinne på en T-banestasjon i 2010. Saken ble derimot henlagt på bevisets stilling.

Relatert:

– Afrikaner arrestert etter overfallsvoldtekt i Trysil

– Afrikansk asylsøker ville ta «selfie» under voldtekten

– Afrikaner overfalt, drapstruet og voldtok kvinne i Voss

– Afrikansk asylsøker lo mens han voldtok norsk kvinne i Kristiansand

– Ulovlig innvandrer siktet for voldtekt av norsk kvinne i Kristiansand

– Latinamerikaner dømt for brutal voldtekt i Kristiansand

– Kvinne overfalt og gjengvoldtatt av mørkhudede i Bergen

– Arabisk utseende mann etterlyst for overfallsvoldtekt i Bergen

– Mann av utenlandsk opprinnelse siktet for voldtekt i Brønnøysund

– Utlending dømt for voldtekt i Oslo – «Oppførte seg som et vilt dyr»

– Ureturnerbar asylsøker dømt for tredje gang for voldtekt

– Tre voldtektssaker på Voss på et halv år – samtlige av overgriperne er mørkhudede

– Norske medier stille om grove gjengvoldtekter i Namsos

– Kvinne overfallsvoldtatt i Hamar – norske medier tier

– Bildene norske medier ikke ønsker å vise

– VG lyver om voldtekt av norsk kvinne i England

– VG og Dagbladet lyver om voldtekt på finsk ferge – kaller afrikanere «svensker»

– VG unnlater å informere om afrikanske voldtektsmenn i Oslo

– Bildene VG og Dagbladet ikke tør å vise

 • sussebassa

  For egen regning byr jeg ikke 5 flate øre for rettspsykiateres mening.
  Dette tyrkiske menneskevrak burde vært sendt UT sammen sin familj..det burde alle voldtektsmenn/m familj som er voldtektesforbrytere och mordere.
  Samme gjelder for de som skader, stjeler, sårer o.l. våre eldre..ut med alt «Søppel» vi forsørger, og PK fyller landet vårt med.

 • kaitse8

  Daven er det mulig? Sakkyndigis konklusjon? Wtf rettpsykiatere er en gjeng molboer som beskytter voldtektsmenn som bruker sinnsykt i gjerningsøyeblikket som unnskyldning!

  Udyret ved navn Sabit er også frekk nok til å prøve å slippe unna erstatning til jenta. Utilregnelig eller ikke udyret burde blitt fratatt statsborgerskapet og kastet ut av landet eller få en sprøyte.

  Norge trenger ikke flere «human garbage» det har vi nok av allerede…

  • sussebassa

   …og de fleste som jeg kjenner/jobbet/er med er kulturmarxister.

   • kaitse8

    Molboland på sitt beste man blir straffet hardere hvis man ved en feiltakelse «snyter» på skatten. Kan man også bruke sinnsykt i gjerningsøyeblikket? LOL

    Personlig så har jeg forståelse for folk som snyter på skatten. Hvorfor betale til Staten når pengene blir brukt til import av «human trash»?

    • sussebassa

     Takk for tipset…;)

    • Cumulus

     Frieord kan jo begynne som Document.no og be sine trofaste lesere om månedlige donasjoner. Trenger ikke å være store beløpet fra hver enkelt så lenge det er flere som gir penger. Hva verdsetter du mest? To pils på en pub eller å kunne bidra til å styrke sannheten? Eller som du nevner her, pengene du ikke bruker på skatt kan gå til å styrke sider som denne.

     • sussebassa

      Har tenkt det samme, så er med.
      Friatider.se gjorde også det, men siste gang jeg gav valgte de ikke å igjenoppta disku.siten, men heller være på facbook..men pengene beholdt de…som jeg og flere ikke liker.
      Det skal være reinhårighet når man gir penger och inte tjafs.
      Aksjesalg/andeler er jeg også med på.

   • Stefandemert

    vilka kretsar rör du dig i?

    • sussebassa

     Svenske.

  • Ove Knutsen

   Vi trenger sterkt en opprydding i språket synligvis.

 • kaitse8

  Litt OT men det er veldig mange såkalte organisjoner med sugerør i Statkassen og medlemmene/styret/ledelsen er stort sett Navere og bruker dette til å suge enda mere skattepenger for å fremme Islam!

  Når skal norske politikere som selv er parasitus våkne opp?!

  • sussebassa

   Husker et tag tilbaka når somaliske «Velforeninger» ble sømfart ifht hva De skulle drive med ihht til regelverket for pengestøtte, og hva De egentlig drev med.
   Dårlig, liten kontroll av ansv. gjorde disse til gullgruve for de som drev de og deres mål.

  • Ove Knutsen

   Du vil holde Norge rent, forurenser likevel språket og hiver rundt deg med utenlandske plattheter.

 • Sidhatt

  Både han og familien må utvises, og AP-politikere må tiltales for landssvik og fengsles på Akershus festning. Den tyske Riksadvokaten tiltalte nettopp 2 venstreekstreme journalister for landssvik, på tide man får litt fart i sysakene i Norge og.

  • Vulpert

   Ja, men nå har riksadvokaten fått sparken, og er erstattet av en som er mer «moderat», og som ikke erter på seg venstresiden.

 • LetUsAllBeFriends

  Var ikke mye flerkulturell den rollelista for Flerkulturell Senter for ungdom i Oslo :).

  • Cumulus

   Rett tittel burde være : Senter for Muslimsk ungdom i Oslo

 • Cumulus

  Det er ikke bare ekstrem og konservativ Islam som fremmer en trussel mot vår vestlige levemåte. Det er den primitive og barbariske kulturen som flere disse folkene bringer med seg fra sine hjemland. Voldtekt, Overfall, Ran. Rett og slett grov kriminalitet Norge aldri har måttet forholde seg til tidligere. Lovverket vårt er rett og slett ikke tilpasset denne hverdagen. Samtidig passer dette ikke sammen med det gylne glansbildet av multikulturen som ifølge «Eliten» skal berike Norge. Da blir det konstant lagt lokk på slike hendelser, ingenting skal snakkes om, milde straffer til gjerningsmennene osv. Hva tror dere blir tilslutt resultatet av en slik trykkoker?

  • sussebassa

   Se til Sverige.
   SD får sterkere oppslutning ved alla målninger, nå Sveriges nest største parti, og stiger som en konsekvens av Sveriges politikeres galenskap over flere år.
   Misskjøtsel av land og folk…Norge på meget god veg.

   • Cumulus

    Det er gledelig og oppmuntrende å følge utviklingen til SD i Sverige. Jeg leste imorges om kampanjen deres i Stockholm. Håper dette fører til enda større opplslutning rundt dem.

    http://www.dn.se/sthlm/sd-reklam-mot-tiggare-pa-ostermalm-ror-upp-kanslor/

    • sussebassa

     Det er slik vestrepøbelopptredener som får folk til å vakne,
     i så måte har de med sin pøbeladferd gitt SD utrolig oppslutning/stemmer, de er bare for korkade til å forstå det.
     Så mere mere friatider.se avpixlat.se

     • Cumulus

      Så bra vi har deg her inne sussebassa. Trenger en stemme fra det «Normale Sverige» som kan si de korrekte meninger om tilstanden der borte. Vi får håpe at mange Svenskers besettelse rundt rasisme og fremmedhat snart kureres. Det virker mer som de er selvhatende rasister mot sin egen etniske kultur.

   • Cumulus

    Hva i helv….!!

    http://avpixlat.info/2015/07/15/nu-ges-tiggarna-tillgang-till-din-trappuppgang/

    Det er hyggelig at resten av politikken fortsetter å hjelpe SD.

    • Jens Bjørneboe

     Avpixlat burde gå ut med et dementi angående denne saken. Firmaet Svensk Direktreklam har benektet et hvert samarbeid med Føreningen Hem og at tiggere etc skulle få oppgangstilgang, portkoder universal nøkler med mer.
     Logisk nok; Noe sånt ville mest sannsynlig medføre innbrudd m.m og det ville betydd kroken på døra for Svensk Direktreklam

 • sussebassa

  Helt vanlig i rettsaker at forsvarsadv. oppnevner sakkyndige…psykiatere.
  Da disse,…nesten 100 % er kulturmarxister, og dermed får satt ned straffen, «stakkaren visste ikke hva han gjorde», eller mener de ikke var tilregnelige i gjerningsøyeblikket…mental vård.
  Da er det en jury som skal vektlegge disses meninger, som oftest blir gjort, så vi har ikke en sjanse imot dette enede/samse systemet…mellom forsvars adv og psykiatriske uttalelser.
  …obs…unntaget breiviksaken, der var det Stoltenbergregjeringen «som avsa dommen»…og ikke var psykiaterne enige heller.

 • Glibert

  Den virkelige Grunnen til at han fikk nedsatt straff var at han er muslim, og dette sprøytet med at han var sinnsyk i gjærningsøyeblikket er en kun en unnskyldning for å la ham slippe fengsel.
  Det er noen som var sinnsyke i gjærningsøyeblikket, og det er den eller de psykiaterne som påsto dette, og den dommeren som godtok det.

  Erstatningskravet burde heller vært høyere,minst 300000, og han burde bli utvist fra landet på livstid.

  De psykiaterne som påsto at han var sinnsyk i gjerningsøyeblikket, burde miste jobbben og aldri få jobbe som psykiatre mer, og de burde bli tvangsinnlagt på ubestemt tid.

  Dommeren som godtok denne unnskyldningen burde også få sparken og erstattes med en dommer som ikke er korrupt, hvis det da fins noen slike dommere i Norge.

  Det samme gjelder advokaten som forsvarte mannen.

  • Jens Bjørneboe

   Vi lever i en rettstat. Alle har rett på advokat og en korrekt juridisk prosess. Sluntrer vi på dette ender vi som regimene MENA folkene forlot.Tvunget psykisk helsevern kan nok kjennes like ille og værre ut en regulær fengselstraff i dette landet. Den kan t.o.m bli lengre enn hva fengselstraffen ville blitt.
   Problemet ligger i at både psykiatri og fengsel har et sterkt trøkk på å frigjøre plasser for nye «klienter». Dermed blir det press på behandlere å avgjøre hvem som kan reentre samfunnet. Dessuten er det uten tvil svært mange undermåls psykologer og psykiatere. I tillegg er det jo utrolig hvor bra man blir av medikamentell behandling for psykose hvis man ikke var så psykotisk i utgangspunktet. Kombinasjonen dum og naiv koblet med slu og farlig gir en hurtig retur tilbake på gaten. Jeg gremmes inn i sjelen for hvert eneste slikt tilfelle jeg hører om. Ferdig behandlet! OK! Nå kan du begynne å sone hele straffen du ville ha fått hvis du ikke var erkjent utilregnelig i gjerningsøyeblikket. Slik burde det være.

 • Svein Kalheim

  å,ja! Da var det mindre smertefult og fornedrenda Jeg skjønner ikke en dr…,lenger av noe.

 • Micah Geni

  Sånn før psykiatrien skal settes på plass.

  Denne Iraner har en historie fra før han kom hit, som vi ikke kjenner til. Det kan ha vært hva som helst til ingenting. Fra leiemorder til uskyldig torturert offer til bløffmaker. Vi vet ikke. Psykiaterne vet sikkert mer, og informasjon er trolig konfidensiell. Diagnosen, for alt vi vet, kan være helt korrekt og berettiget.

  Problemet er jo at forekomsten av ikke-normale kan synes å være relativt hyppig blant flyktningene. Forhold som man selvfølgelig har visst om i lang tid, også lenge før de kom hit. En sterk (overdreven ?) tro på at alt ordner seg bare man kommer til Norge, kan ha vært dominerende. Dernest, når det kanskje ikke gikk helt etter planen, så ble neste stopp muligens at alt order seg bare de får familien sin til Norge. Og nå i det siste
  «Alt ordner seg bare de får litt ekstra fortrinn og kan dyrke sin Gud».

  Og slik går nå dagane.. uten at det synes å slå altfor mange at det kanskje ordner seg, om vi går litt saktere frem med å ta imot. (nå virker det jo å synke inn blant flere da).

  Men oppsummert: Noe er galt. Psykiaterne kalles inn for å stille en diagnose. Det gjør dem. Hvordan samfunnet skal forholde seg til dette, kan ikke de i seg selv gjøre så mye med. De kan mene og anbefale, men loven pr. dags dato er som den er.

  Dette er jo også bare et, av flere, tilnærmet forventede problemer vi ser. Jeg ser mange flere, enn dem som vi leser om, blant naboer og folk man snakker med, selv om man ikke omgås. Men kjør på. Det går nå sikkert greit til slutt (uten at jeg vil si meg enig i den vurdering)

 • Olaves

  ……for ungdom….(navnene på disse i denne sugerørorg,tyder på mulimsk tilknytning)hvor er de kristne,hindi,buddist-innvandrerne,etc(Javel,noen er likere enn andre.det er vel akseptert at de unevnelige parasittene står over alle andre-propagert i-korraannenn-

 • invernes

  Gjerningsmann totalt sinnssyk og de politiker svikerne som slapp han inn i landet er like sinnssyke.

 • Bat-Tziyon

  Sinnsyk i gjerningsøyeblikket men alikevel i stand til å planlegge og gjennomføre et overfall ved å peke seg ut et offer, forfølge henne og voldta der det var minst sjans til å bli oppdaget, og oppå det hele skal offeret tilgodesees med mindre i oppreisning fordi fyren later som om han var sinnsyk, saken må ankes til høyeste instans, det skalikke ha noe å si for oppreisningsum hvilken tilstand overgriper påberoper seg, jeg blir så forbannet på dette rettsystemet!!!!

  • invernes

   Garantert han gratis topp advokat som har fått til denne avtalen.

   • Bat-Tziyon

    I følge retten er han for «syk» til å sone, og blir snart for frisk til å holdes i psykiatrien, så er det ut i samfunnet igjen som en tikkende bombe, svinet har sluppet unna ansvar og straff og ler garantert hele veien til NAV.

   • Bat-Tziyon

    I følge retten er han for «syk» til å sone, og blir snart for frisk til å holdes i psykiatrien, så er det ut i samfunnet igjen som en tikkende bombe, svinet har sluppet unna ansvar og straff og ler garantert hele veien til NAV.

    • invernes

     Akkurat som trikke morderen , 1 år på Dikemark , nå rusler han rundt i Oslo som en tikkende bombe.

 • invernes

  Färjevåldtäkten: Här lurar de sitt offer, slik djevelskap får vi mye av fremover.http://www.friatider.se/f-rjev-ldt-kten-h-r-lurar-somalierna-sitt-offer

 • Jens Bjørneboe

  En liksom psykose framprovoserer et ekte posttraumatisk stress syndrom. Det er populært å dra psykosekortet hvis man har gjort noe kriminelt og generellt psykisk lidelse hvis man ønsker å trenere utsendelsen ut av landet. Jeg kjenner godt til dette fra innsiden, uten at jeg ønsker å gå inn i mer detaljer angående dette. La meg bare si det sånn. Psykologene/psykiaterne ser pasienter og «pasienter» svært lite i forhold til å kunne bedømme. Ofte har de også lege arrogansen «vi vet best i kraft av vår faglige bla bla bla».
  Med litt instruksjon og veiledning (fra advokat f.eks) er det bare å spille psykose symptomene (de er også vage) ut for sakkyndige og håpe på napp. Vanskeligere er det å spille psykotisk døgnet rundt, og meg inkl. mange kollegaer setter alle kjepper i hjulene vi kan for MENA menn som påberoper seg psykisk sykdom for opphold/straffereduksjon.
  PS galningen på Valdres ekspressen som drepte tre var nå faktisk beviselig psykisk syk i.o.m at han hoppet i døden fra taket i Bergen kretsfengsel.

 • invernes

  Choudhary arresteret for at støtte ISIS , Støre gråter sine bitre tårer .http://snaphanen.dk/2015/08/05/choudhary-arresteret-for-stoette-til-isis/

  • Bat-Tziyon

   Jeg var ute i huttiheiti på en liten ferie og hadde ikke særlig tilgang på nyheter, men fikk med meg denne nyheten på fergen tilbake til sivilisasjonen, jublet i fergecafeen der TV med nyhetskanalen stod på og ropte YES, noen andre passasjerer kikket rart på meg, trodde vel jeg var rasist, men jeg smilte fra øre til øre alikevel 🙂

   • invernes

    Hehe 🙂 snart er man rasist om man ser på en muslim.

 • Vulpert

  Som det står: Mannen har vært fengslet, tiltalt og straffet for alvorlige ting tidligere.
  Virker som noen få psykiatere/psykologer og noen dommere synes at noen millioner nordmenn går i utakt med dem, og at disse straks bør gå i sluttet orden.
  De eneste som går i takt nå, er noen venstreorienterte med jernbeslag på skotøyet, slik at lyden virker bedre og mer støyende.

 • Robin Andresen

  Norske rettsvesen er en skamm. Men det er det også med de tafatte politikerne som bestemmer praksisen til retsvesenet.
  Tiltal politikerne for landsforæderi.