BÆRUM: Vil kaste ut beboere i kommunale leiligheter for å bosette flyktninger

Asker og Bærum Budstikke skriver at Bærum kommune har vedtatt å bosette 280 flyktninger i 2016, hvorav 65 er enslige barn og unge, og forberede bosetting av minst 330 flyktninger i 2017, hvorav minst 100 enslige barn og unge. Familiegjenforening vil komme i tillegg til dette.

Les også: Somalisk nibarnsmor svindlet Bærum kommune for 1.4 millioner kroner

D
ORDFØRER: Lisbeth Hammer Krogh (H), ordfører i Bærum kommune, ønsker nå å stramme inn på de syke og svakes rettigheter og prioritere flyktningene og asylsøkerne. (Foto: Flickr).

Bare FrP og Pensjonistpartiet stemte imot forslaget.

Kommunen vil med dette vedtaket presse kapasiteten i det kommunale apparatet hardt. Blant annet på grunn av de høye boligutgiftene i kommunen og det faktum at Bærum bruker langt høyere beløp per flyktning enn andre kommuner.

Les også: Norske elever flykter fra Hagaløkka skole

Les også: Haugesund: vil putte eldre på dobbeltrom for å hente inn flere flyktninger

Kritisk

Fremskrittspartiet i Bærum kommune er bekymret for at det store antallet flyktninger vil gå utover tilbudet til innbyggerne i kommunen.

Asker og Bærum Budstikke skriver blant annet at Ida Ohme Pedersen (Frp) er oppgitt over at kommunen strever etter å bli «best i klassen» når det gjelder å bosette flyktninger.

– Vi har ikke bolig til barna. Kommunen søker etter fosterhjem for egne barn. Kapasiteten i innføringsklassene på skolene er sprengt, og elever sendes ut i ordinære klasser før de har lært seg norsk ordentlig, poengterte hun.

Frp foreslo også i kommunestyret at beboere i kommunale leiligheter ikke skal kastes ut for å bosette flyktninger og asylsøkere. Forslagene fikk kun støtte fra Pensjonistpartiet.

Les også: Bærum: Statsløs asylsøker med HIV siktet for ubeskyttet sex med to kvinner

Les også: Vil ofre velferden og tryggheten til nordmenn for å ta imot flyktninger

Syke og eldre får dårligere tilbud

I dokumentet fra Bærum kommune kalt «Anmodning om bosetting av flyktninger 2016 og 2017», kan man også lese at kommunen nå vil stramme inn i tilbudet til de aller svakeste i samfunnet. Blant annet vil rusmisbrukere, psykisk syke, langtids arbeidsledige og eldre nå få innskrenket tilbud om leie av kommunale boliger, som følge av flyktningbølgen.

Les også: Gratis SFO til innvandrere i Asker

Les også: Eritreer dømt for voldtekt i Asker

Dette vil føre til større stress og usikkerhet for disse og skape uro om hvor de kan bo i fremtiden.

I dokumentet står det blant annet:

7.5.1 Mulighet for bosetting i egen portefølje i 2016 Bærum kommune Eiendom besitter i dag 956 «velferdsboliger», hvorav 284 enheter er kategorisert som «flyktningboliger». Rådmannen iverksetter tiltak for raskere gjennomstrømming i kommunale boliger for alle brukergrupper. Dette vil frigi flere kommunale boliger. 90 % av de som leier kommunal bolig i dag får fornyet kontrakt etter 3 år. Rådmannen vil vurdere tiltak som å gi kortere leieavtale i kommunal bolig (f.eks. begrenset til 2 år). Det er samtidig nødvendig å intensivere arbeidet med å gi flyktninger hjelp til å skaffe egen bolig.

Les også: Muslimsk frisør i Bærum nekter å klippe gutter over 13 år gamle

Les også: Vestby kommune kastet ut 77-årig pensjonist for å gjøre plass for flyktninger

Relatert:

66 kommentarer til «BÆRUM: Vil kaste ut beboere i kommunale leiligheter for å bosette flyktninger»

 1. Det er helt forkastelig at man skal kaste ut våre egne beboere i fra kommunale boliger ,
  for at kommunene skal bosette rekordmange økonomiske i kommunene .
  Og Bærum kommune skal spare inn på velferdstjenestene til de aller svakeste ,
  så våre egne skal få dårligere velferdstjenester .
  Ja denne økonomiske immigrant – innvandringen går foran alt her i samfunnet ,
  som våre egne norske borgere må lide kraftig for her for tiden .
  Det er ikke rart at nordmenn har politikere langt opp i vrangstrupen ,
  når denne asylindustrien går foran alt her i samfunnet .
  Svike – politikere skulle skamme seg til så det grader i dag ,
  når våre egne borgere er helt nederst på skalaen for tiden .
  Verre og verre skal det bli når kommunene skal bosette ,
  rekordmange i kommunene sine fremover .

 2. Nordmenn ender opp som annenrangs borgere som skal betale for alle snylterne som kommer så de kan leve gratis i et av verdens dyreste land, mens de føder så mange barn de bare kan da de tjener på det også. Dette begynner å minne litt for mye om den svenske modellen av innvandringspolitikken hvor man bare kjører på til alt bryter sammen. Faktum er at det er ikke bærekraftig og vil ruinere velferdsstaten, for ikke å snakke om de sosiale problemene det medfører.

  1. Du mener den «vestlige» modellen.. De rike blir rikere, og vi må derfor bli fattigere. Innvandringen og krigene er egentlig «mørklegging» av det største ranet verden har vært vitne til. Sentralisering av makt og verdier. Middelklassen er snart borte. Da er det bare de svake gruppene igjen. De rikes fordeler kommer til å bli enorm, og de kan gjøre hva dem vil og/eller kjøpe seg fri hvis dem blir tatt.

 3. Ja kast pensjonister/syke på gata og ta hjertelig imot analfabetiske lykkejegere med servert bord. Blir så j kvalm!

  80% av lykkejegerne vil bli værende i Norge å motta trygd selv om det blir fred i deres hjemland.

  Invasjon betalt av landet selv, LOL

 4. Ikke verst at Bærum fikk bestemme selv, da disse avgjørelsene ofte blir tatt av staten, UDI og fylkesmennene. Greit at lokaldemokratiet bestemmer hvor mange flyktninger de vil bosette. Det som ikke er greit er at folk skal bli kastet på dør, og at kommunene tjener økonomisk på dette gjennom overføringer, og vi alle taper gjennom skatteseddelen. Hadde vi vært en rettstat skulle jeg ha sagt noe som at dette kunne da ikke være lovlig? Jmf «menneskerettighetene» osv.

  For meg er det utrolig at folket enda stemmer. Jeg har ikke sett et kritisk ord på hvorfor denne innvandringen, kun konstateringer om innvandringen og dens problematikk. Hvorfor kriger vi? Hvem kriger vi med? Hvem finansierer alt dette?

 5. Trist lesning dette om at Bærum Kommune ikke vil ta hensyn til sine egne gamle og syke og handikappede syke mennesker !! Et pent bilde av en smilende Ordfører i Bærum Kommune, men skammelig å stå fram smilende ten å ha noe å tilby de norske som trenger bolig. Ta vare på dine egne syke og trengende landsmenn. DE HAR FØRSTERETTEN TIL EN BOLIG !!! Tross alt så har vel de aller aller fleste vært med. på å bygge landet til det vi har idag, og da slår man ikke av håmdem demmes !!
  Den største julegaven ville vel vært å gi dem et sikkert bosted.

 6. Diskriminering av hvite er reversert apartheid. Vi skal slave for at de skal kunne bosette seg her og være på permanent ferie i Norge. Mens enkelte nordmenn lever under fattigdomsgrensen, så får innvandrere kastet penger etter seg fra første dag, i tillegg til alle de andre godene de får. Jeg blir både kvalm og forbannet!

 7. Jeg regnet med at dette ville komme.

  Er det ennå noen som tror at politikerne har til hensiktr å stenge grensene eller kaste noen av disse krigerne for allah ut av landet ?

  Hvorfor frieord kaller disse krigere for «flyktninger» er for meg uforståelig, for det er ikke en eneste av disse som er flyktrninger.

  «And whoever emigrates for the cause of Allah will find on the earth many [alternative] locations and abundance. And whoever leaves his home as an emigrant to Allah and His Messenger and then death overtakes him – his reward has already become incumbent upon Allah . And Allah is ever Forgiving and Merciful»

  De kommer hit av to grunner, de er invitert hit av politikerne og dem som kontrollerer politikerne som et ledd i islamiseringen av Norge.

  Og de kommer hit fordi den svarteboken de kaller for koranen oppfordrer til det,. De driver ganske enkelt jihad for å erobre europa, med eller uten våpen.

  http://quran.com/4/100

  Politikerne er også med på å finansiere ISIS slik at de skal jage flere muslimer fra Syria og Irak.

  http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/world-news/how-the-west-bankrolls-isis-millions-from-governments-and-ngos-funding-radical-islamic-terror-group-30438217.html

 8. HUSK !! Det er stortingsvalg om 2 år…Etter det kan ikke folk skylde på de andre…Se til Sverige hvordan sosialistene vrir sine små hjerner for å finne smutthull som kan gi dem makten selv om de skulle være i mindretall. Sverigedemokraterna og deres velgere regnes ikke med av disse PK-sosialistene…

 9. Disse avskyelige og tvers gjennom onde og korrupte politikerne kaller disse muslimske krigerne for allah, for «flyktninger»
  Mens de virkelige flyktningene som virkelig kunne trenge vår hjelp bryr det seg ikke om i det hele tatt.
  http://www.gatestoneinstitute.org/7046/christian-slaughter

  Hvordan kan noen ha respekt for sike onde udyr som de som sitter på stortinget ?

  Disse avskyelige folkene nekter å hjelpe dem som virkelig er forfulgt, men ikke nok med det, de hjelper også de som dreper og torturerer dem, og stjeler våre skattepenger for å sende til disse morderne.

  1. Hvordan kan vi vite at dette ikke er løgn ?

   Hverken politikere, media eller politi er til å stole på.

   Om dette likevel skulle vise seg å være riktig, så er det ganske sikkert kristne eller handikappede som virkelig trenger hjelp som blir sendt ut av landet, for det er muslimer i stridsdyktig alder politikerne vil ha.
   Det er også fri innvandring til europa for muslimer ifølge barcelonavtalen

   http://balder.org/avisartikler/Barcelona-Declaration-Euro-Mediterranean-English.php

   Så jeg er ganske sikker på at dette er bare spill for galleriet for å lure folket.

   1. Hvis det var for å lure folket ville det blitt slått stort opp i VG og DB o.l. Fant bare en liten notis i NRK…

 10. Legg merke til at bare FRP og Pensjonistpartiet er i mot denne sinnssykdommen ! politikerne i Blærum er åndssvake høyre politikere, de støtter sin sharia dronning Erna, ved siden av all kokainen de døtter opp i nesen sin.

 11. Spørsmålet er når landets vil se et opprør hvor landets egen befolkning går ut og protesterer på den urett de som innbyggere i landet opplever ?

 12. Det er velferdsstaten Norge det. Tror jeg må anskaffe meg ett sånnt falskt Syrisk pass sånn at jeg også kan få bistand om jeg skulle bli syk eller pensjonere meg.

 13. Jeg bare håper.. inderlig.. at de som vedtar dette, sånne som ordfører Lisbeth Hammer Krogh, en dag blir offer for egen politikk!

 14. Vi lever nå i de siste dager av endetiden,som er profetert i Bibelen.

  Det er nok like bra at denne verden ender nå, for mye galt som har skjedd på flere områder kan ikke gjennopprettes.
  Hele planeten er i ferd med å dø pga det politikerne og denne verden ledere driver med, og folkemordet på etterkommerne etter Israels stammer (hvite europeere av den kaukasiske rase) er bare en av en lang rekke ugjerninger som politikerne,de såkalte myndighetene og deres nikkedukker i media har gjort.
  De kommer heller ikke til å stoppe inntill de får det som de vil, dvs det er planen, men de kommer til å utrydde både oss, seg selv, og alt liv på planetten, om ikke Jesus Kristus kommer tilbake snart og setter en stopper for alt.
  Da vil de skyldige få sin straff og ganske enkelt bli fjernet, de som følger jødene og/eller denne verdens myndigheter og politikere, vil også bli straffet og fjernet, de vil gå til grunne sammen med dem.

  De som er kristne som følger Jesus vil da bli reddet, men IKKE de som kaller seg kistne men som tror på og tilber jødene og denne verdens myndigheter.

  Politikerne og jødene som kontrollerer dem vil bli straffet for det de gjør mot oss og har gjort mot oss i mange år, og de vil få en mye verre straff enn det vi evt, kunne gi dem hvis vi hadde mulighet til det.
  Alle som følger/støtter jødene og/eller politikerne, vil også få sin straff, og gå til grunne sammen med dem, og islam/muslimer vil ikke eksistere mer.

  Dette er løsningen,.
  Vi kan ikke gjøre noe annet enn å protestere, og vi kan og må ikke ty til vold mot politikere eller muslimer, det vil bare føre til at vi selv blir arrestert og/eller drept.
  Overmakten er for stor, for vi kjemper ikke bare mot jødene og mot denne verdens myndigheter , politikere, politi, media, forsvar osv. Men mot sterke åndelige krefter som vi ikke kan vinne over.

  Noen her har vært inne på det når de nevner satan, for det er satan som er denne verdens «gud» og alle de jeg nevnte over er satans disipler.
  Det er også fordi det står sterke og onde åndelige krefter bak dette at folk flest er smittet av en underlig galskap som gjør at de ønsker sine egne fremtidige mordere velkommen.

  Som apostelen Peter sier så kjemper vi faktisk mot satan selv og hans åndelige demoner og menneskelige disipler.

  1 Peter 5:8
  8 Be sober, be vigilant; because your adversary the devil, as a roaring lion, walketh about, seeking whom he may devour:

  Dette er mao en kamp vi ikke KAN vinne uten Guds hjelp.

  Den gamle norrøne religionen var rester av våre forfedres gamle religion fra midtøsten, blandet med hedensk påvirkning fra folkeslagene rundt Israel og fra fangenskapet i assyria.

  Odin er den assyriske krigsguden adon, men våre forfedre husket ennå at det fantes en Gud, som er over alle avguder/andre guder, og som er vår far, og de kalte Ham for allFadur.

  Derfor spredte kristendommen seg på fredelig måte i Norge, fordi folk kjente igjen det de hadde glemt, og de forsto at den kristne Gud er vår far, og at Han er den samme allFadur som de selv hadde i den gamle norrøne religionen.
  Så for dem var det da ganske natuirlig å gradvis gå over til kvitekrist og kristendommen.

 15. Når politikere kappes om å prøve å imponere og kyniske huseiere kappes om å tjene mest mulig lettjente penger da går det selvfølgelig ut over de svakeste i samfunnet. Kynismen lenge leve både for de som importerer stemmekveg og profittørene.

Det er stengt for kommentarer.