Vil ha muslimsk museum med kuppel og minaret i Oslo

MUSLIMSK MUSEUM. Bildet er fra et muslimsk museum i Indonesia. Nå ønsker blant annet Kjell Magne Bondevik å bygge et tilsvarende i Oslo.
MUSLIMSK MUSEUM

Stiftelsen for Dialog og Fred med høyrepolitikeren Aamir Sheikh i spissen ønsker nå å bygge et muslimsk museum med kuppel og minaret på tomten til Munch-museet på Tøyen i Oslo. Munchmuseet skal flytte til Bjørvika i 2019 og nå planlegger Aamir Sheikh å reise rundt i muslimske land for å samle økonomisk støtte for et muslimsk museum på tomten. Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik støtter forslaget og ønsker å reise sammen med Aamir for å samle støtte til prosjektet. Noe av hensikten med museet er blant annet å lære skoleklasser mer om islam.

Det er den norsk-pakistanske høyrepolitikeren Aamir Javed Sheikh som startet stiftelsen Dialog for Fred. De tidligere statsministrene Kjell Magne Bondevik og Kåre Willoch er de nærmeste rådgiverne for stiftelsen.

Aftenposten skriver at Amir Sheikh ønsker å bygge et muslimsk kulturmuseum på tomten for å skape mer forståelse mellom religionene.

Sheikh har planlagt å bygge museet med kuppel og minaret for å gjøre det godt synlig.

AAMIR JAVED SHEIKH. Høyrepolitikeren ønsker å bygge et muslimsk museum i Oslo for å lære skoleklasser mer om islam.
AAMIR JAVED SHEIKH. Høyrepolitikeren ønsker å bygge et muslimsk museum i Oslo for å lære skoleklasser mer om islam.

22. juli

«Etter de grusomme hendelsene som fant sted 22. juli, er det et bredt og sterkt ønske om at det norske samfunnet skal svare med mer toleranse, mer kunnskap og større respekt for ulikheter.» Dette er et av argumentene i søknaden som Stiftelsen for Dialog og fred har sendt Oslo kommune.

Når Munch-museet flytter til Bjørvika i 2019 ønsker stiftelsen å ta over tomta og bygge et muslimsk museum der.

– Vi har i all stillhet jobbet for å etablere et muslimsk museum i tre år, og mener at tomten på Tøyen egner seg svært godt til formålet. Tomten ligger sentralt i Oslo, og så ønsker vi å skape en møteplass for beboerne i området, sier Aamir Sheikh.

Skoleelever

Målet til stiftelsen er at blant annet skoleelever skal få mer faktabasert informasjon om islam.

– Målet vårt er at skoleklasser og andre som er interessert i islam kan få faktabasert informasjon her. Med tanke på økt radikalisering flere steder i verden, er det viktig å vise hva islam og de andre religionene står for, sier Sheikh.

Støtte fra muslimske land

Ifølge Sheikh har flere muslimske land vist sin interesse for å støtte prosjektet. Han ønsker også å få penger fra Kulturdepartementet.

– Vi har allerede fått signaler fra enkelte muslimske land om at de vil bistå med midler til et slikt prosjekt. Vi har også sendt en søknad til Kulturdepartementet, sier Sheikh.

Kjell Magne Bondevik er veldig positiv til prosjektet og ønsker å reise til muslimske land sammen med Sheikh for å samle inn penger til museet.

– Jeg er blitt orientert om ideen og har sett tegningene. Det er bra for Oslo og Norge at vi får et muslimsk museum og kultursenter som på en pedagogisk måte kan forklare om islam og islams historie fordi det er så mange vrangforestillinger om islam i vår tid på grunn av muslimske ekstremister som ødelegger for andre muslimer. Jeg kommer til å reise med Sheikh hvis jeg har tid og mulighet, sier Bondevik som understreker at senteret også bør ha plass til dialogmøter på tvers av religionene.

Mosaiske trossamfunn

Forstanderen i det Mosaiske trossamfunn sier at han synes planene er veldig interessante.

– Dette er en konstruktiv idé fordi det ikke finnes et muslimsk museum i Norge i dag, og fordi museet skal fokusere på dialog og sameksistens. Jeg har riktignok ikke presentert planene overfor vårt styre, men jeg har sett planene og er positiv, sier Ervin Kohn.

 • Theodor norden

  Straffen for landsforræderi og medvirkning til folkemord er fortsatt den samme som den alltid har vært-

 • Thomas B.

  «Etter de grusomme hendelsene som fant sted 22. juli, er det et bredt og sterkt ønske om at det norske samfunnet skal svare med mer toleranse, mer kunnskap og større respekt for ulikheter.»

  Så hele det norske folk skal underkaste seg Islam pga av hva en person utførte. Moskeer er kommandosentraler, hvor de rabiate religiøse lederne driver indoktrinering og propaganda for å velte siste rest av demokrati i vertslandet de befinner seg i.

  • Zarathustrian

   «norske samfunnet skal svare med mer toleranse, mer kunnskap og større respekt for ulikheter»

   Toleranse, kunnskap, respekt for ulikheiter. Kva har Islam med dette å gjere?–Svært mykje satire i norsk media for tida. Anten det, eller så er det intelligensnivået som har sunke noke jævlig.

  • OnkelBlaa

   «22. juli hendelsen» var jo bare småtteri det i forhold til den bestialitet gode muslimer utfører daglig, i alle fall når det gjelder antall offer.
   Faktum er jo at alle moskeer burde blitt jevnet med jorden og alle muslimer sendt hjem der de kom fra.

   • Thomas B.

    Ja, barbarene skal sparkes ut av Europa for godt. De er ikke kompatible med siviliserte samfunn.

 • Arbeideren

  Ingen overraskelse at muslimske ledere skamløst utnytter 22/7 for å fremme sine egne agendaer.

 • Hrodebert Hildebrand

  Tipset redaksjonen om denne saken for noen dager siden og er glad den blir tatt opp. Det er flere elementer i denne saken.

  For det første er det interessant at en politiker så åpenlyst bruker sitt embete til å fremme egen sak. Er ikke dette en folkevalgt, som skal representere folket? I så fall hvilket folk? Ikke meg.

  For det andre er det ikke annet en skandaløst – enn om forventet – å bruke 22. Juli som et påskudd for dette prosjektet. Ikke bare er denne hendelsen totalt irrelevant i forhold til hva vedkommende ønsker, men det er også direkte løgnaktig når Aamir Sheikh påstår at det norske folk ønsker etter et slikt senter for dialog. les indoktrinering.

  For det tredje er denne tomten problematisk, nettopp på bakgrunn av hva den har betydd for det norske folk. Edward Munch er en av de største billedmalerne vi har hatt i Norge og Munch har en sentral rolle i vår nasjonalfølelse- og arv. Å byte ut dette med islam, minariteter og kuppeler er ikke annet enn å spytte det norske folk i ansiktet.

  Dette handler ikke om et museum. Ønsker Aamir Sheikh å vise frem islam kan vedkommende gjøre dette som privatperson, dette handler om okkupering av fremmed land, dette handler om et skrytebygg finansiert fra Saudi-Arabia, dette handler om ytterligere indoktrinering av skolebarn.

  Fy faen.

  • OnkelBlaa

   Kanskje dette museet skal viser pisking av folk, avhogging av armer og bein, halshogging med sverd, avskjæring av folks hoder, henging av folk, steining av utro kvinner, og alt dette i full offentlighet og til forlystelse for gode muslimer som roper på guden (djevelen) sin?
   Altså forklare barna hvordan det går med de som bryter sharia loven.
   Det ville vel være fint?

  • Blueline3000

   Det har ingenting her i Norge å gjøre. Synes disse muslimene er frekk og tar seg til rette. Flertallet av den norske befolkning kan da umulig like dette forslaget.

   • Hrodebert Hildebrand

    Nei, de har ikke noe her å gjøre. Jeg tror ikke majoriteten av det norske folk forstår hva som er på vei til å skje. Derfor denne apati. Hva gjelder Bondevik har jeg alltid sett på han som en opportunist og en bedrager. Og nå står maskene for fall.

 • Pus

  Støtter opp omm bygging av muslim-museum 110 prosent, gjerne dobbelt så stort, med en eiendom, ca tilsvarende vigelandsparken rundt, med egen muslim-park.
  Men det må selvfølgelig ikke legges til Tøyen, da Tøyen er beriket nok, mens de på Oslo vest mangler fargerik berikelse, og det er synd på dem for det.
  Derfor må dette anlegget legges til Oslo beste vest, gjerne marienlyst, Vinderen, Montebello eller feks Holmenkollen. Slottsparken er også et veldig godt alternativ, GJERNE skaugum, eller noen av de store grøntområdene på Bygdøy Alle, Oslo Vest har mere enn nok av store grønne områder som kan bli flerkulturelle og fargerike.
  Så her er det bare for eliten å gå fremover og stå på for å få gjort sine egne monokulturelle, kjedelige, blendahvite områder skikkelig BERIKEDE OG FARGERIKE.

  • Stefandemert

   vet du verkligen att majoriteten av norrmän boende i dyra, fina områden är mer positiva till invandring och främmande kulturer än vad andra är?

   • Pus

    99 prosent av maktelitene bor i slike områder, på tide at de blir multikulturelt beriket.

    Der sitter tusenvis, med ressurser, makt, innflytelse på Oslo Vest, de meler sine egne kaker,opptrer politisk korrekt, så de kan mele sine egne kaker enda mere, profiterer,og ingen står opp og viser noen som helst motstand, med noen få unntak(som kun bekrefter regelen).

  • Philip

   Ikke faen! Hold den driten unna Oslo vest. Ett sted i Oslo må man da kunne ferdes uten å se overflod av kulturberikelse.

   • Pus

    Skal du få noen endring, må de som sitter på makta, selv få berikelsene inn på seg. De skal ikke kunne sperre seg inne, og beskytte seg selv fra hva de voldtar andres liv med.

    • Stefandemert

     det låter lite som att de «invandringskritiska» har blivit de nya kommunisterna. Jag har även tyvärr sett detta fenomen hos mina svenska landsmän. De som du skriver låter som en punk-låt av Ebba Grön från 80-talet. Hat mot övre klasser och en dröm om revolt från «the opressed masses» har alltid varit vänsterns paradnummer.

     • Zarathustrian

      Vær så vennleg å ikkje samanlikn oss med kommunistar. Det er noko av det verste eg personlig kan bli kalt og samanlikna med. Vi har ingenting til felles med dei. Det har derimot venstresida og dei raudgrøne. Eg forstår poenget ditt, men samanlikn med kva desse har gjort og den gjennomsyrande politiske korrektheita så vil du sjå at dette er då berre en naturlig reaksjon frå vår side.
      Tyranni blir besvart med tyranni. En reaksjon på en aksjon. Sånn er det berre. Snart kjem paramilitære grupper og frå høgre sida. Først i Sverige tippar eg.
      En reaksjon på en aksjon. Når blitzarar og anti-fascistar går rundt i gatene og driv med vold og hærverk, og trakassering av privatpersonar ellers i form av å gå på døra til meningsmotstandarar og å øydelegge hus og kropp, så reagerer folk til slutt og vil ikkje finne seg i konstante truslar og utryggheit.

      Svartskjorter og forsvarsskvadroner er snart en realitet igjen. Og det kan du legge skylda på venstresida for, sidan det var dei som oppretta slike først, og høgresida no er så truga på livet at vi ikkje har noko anna valg enn å forsvare oss.

      1984 har aldri vore meir relevant. Eg føler vi lever i denne verda no. En slags moderne versjon med innvandring, og tankekontroll i form av betegnelsar av godt og ondt og indoktrinering. For 15-20 år sidan så hadde eg berre ledd om nokon skulle komt med ei slik samanlikning. Idag sit ikkje latteren so laust. Folk snakkar om at U.S.A. og Europa har blitt meir politistat og kallar det fascistisk, men det dei ikkje forstår er nemlig det at det er blitt kommunistisk. Det at folk ikkje ser dette er vel berre eit godt tegn på ukunnskapen og kvifor det fortsetter. Og ikkje minst at propaganda-appratet har gjort jobben sin i å skjule å dekke sanninga. Ja, det høyres konspiratorisk ut, men du får bedømme sjølv.

 • OnkelBlaa

  Kjell Magne Bondevik og Willoch er landssvikere ja, det forundrer meg ikke etter det jeg har hørt fra de opp gjennom tidene.

 • Alf-Dagfinn Antonsen

  Noe av hensikten med dette museet er altså å lære skoleelever mer om islam. Hva er det i såfall skoleelever bør vite? Mer om islams forhold til begreper som toleranse og likeverd? Mer om islams syn på straffemetoder og rehabilitering? Mer om islams syn på andre religioner? Mer om islams syn på kvinners rettigheter, barns rettigheter- tvangsekteskap og barnebruder.

  Fellesskapet har gitt Bondevik en klekkelig inntekt gjennom mange år, uten at han har levert merkbart tilbake i form av resultater. I denne sammenhengen må han ta stilling til enkle og helt konkrete spørsmål, før han kan engasjere seg i saken. Alt annet er destruktivt!

  • Pus

   Muslimske ledere predikerer i det minste ikke utryddelse av sine egne folk, slik våre eliter gjør med multikulturen.

 • JohnsenGunnar

  skal par gå inn hver sin dør da?

 • Fredrik Korsen

  Hva skal dette museet inneholde da?

 • Pingback: Muslimske og arabiske navn i den norske almanakken - Frieord()