Vil ha 22. juli som europeisk minnedag for ofre for hatkriminalitet og kamp mot nasjonalisme

OLEMIC THOMMESSEN. Stortingspresidenten ønsker å lage en minnedag til kamp mot hatprat, rasisme og nasjonalisme.
KAMP MOT NASJONALISME

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) vil at 22. juli skal bli en europeisk minnedag for ofre for hatkriminalitet. Thommessen hevder at hatprat og hatkriminalitet er en trussel mot demokratiet og at vi trenger en minnedag til kampen mot fremmedhat og økende nasjonalisme i Norge og Europa.

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) og president Anne Brasseur i Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) vil at 22. juli skal bli en europeisk minnedag for ofre for hatkriminalitet.

– Hatprat og hatkriminalitet er en trussel mot demokratiet. Som ledere av folkevalgte forsamlinger har vi som parlamentspresidenter et særlig ansvar for å ta til motmæle mot diskriminerende ytringer og for å bekjempe hatkriminalitet, sier Thommessen.

Europarådet og Stortinget kom onsdag med en felles uttalelse hvor de anmoder parlamentspresidenter til å oppfordre sine parlamentarikere til å stemme for forslaget om en minnedag 22. juli, når det behandles av PACE om en knapp måned.

– Kampen mot fremmedhat, rasisme og økende nasjonalistisk ekstremisme krever et bestemt og tydelig svar fra alle demokratiske partier, på tvers av politiske skillelinjer, skriver Thommessen og Brasseur.

De ønsker at 22. juli også blir en dag som brukes til å øke kunnskapen om hatkriminalitet og konsekvenser for samfunnet.

Dersom forslaget blir vedtatt, kan en europeisk dag for ofre av hatkriminalitet bli en realitet i alle Europarådets 47 medlemsland fra neste sommer.

Den europeiske konferansen for parlamentspresidenter startet i Oslo på torsdag.

 • Thomas Berg

  Innvandrere til Europa har hat-mordet mange ganger fler enn Breivik, når skal ofrene få en minnedag?

  • Maalfrid

   Jeg tror han heter Ole Michael e.l. men foretrekker Olemic og har sikkert brukt det i lang tid.

 • OnkelBlaa

  Helt utrolig altså!
  Kamp mot nasjonalisme, og da mener jeg god nasjonalisme som har til formål å verne om sitt land og fremme landets interesser, er direkte landsforræderi!
  Helt ubegripelig hva som driver disse politikerne som gjør alt for å ødelegge sitt fedreland altså.
  Breivik var en jævel når en tenker på at han drepte barn og ungdommer med kaldt blod altså, men samtidig er han i den store sammenheng bare en liten peanøtt sammenlignet med all kriminalitet og mafiavirksomhet som blir utført av innvandrere i Europa, og da for det meste fremmedkulturelle innvandrere.
  Innvandrer kriminalitet er vel unødvendig å komme med eksempel på til de som leser frieord.no, og Document.no, vil jeg anta.

  • Rolf Gunnar Rolfsson

   For ikke å glemme Vitnet.no – Norges eneste uavhengige gapestokk – hvor det kastes med råtne egg i kommentarfeltet, og satan pisker smådjevlene fra svovelpølens prekestol.

   • OnkelBlaa

    Dette nettstedet kjenner jeg ikke til altså.

 • Dagens politkerstand har i sannhet evne til å snu ting på hodet. Det er ikke «nasjonalisme» som dreper, voldtar og truer den europeiske befolkning.
  Det er det representanter for ideologien islam som gjør. Vi leser det daglig i europeiske aviser.
  Er politikerne blitt både blinde og døve for realitetene ?

  • OnkelBlaa

   Ja, tydeligvis, eller er det snakk om en konspirasjon der målet er en ny verdensorden der verden styres av en overordnet myndighet som har totalitær makt over folket?
   Kan virkelig politikere vær så ubegripelig dumme at de med fritt forsett ødelegger en velfungerende kultur og erstatter den med blanding av lavtstående kulturer?

   • AymanalLZawahiri

    Er mulig at de ikke vet bedre.

    • OnkelBlaa

     Personlig har jeg sett mye dumskap og feil avgjørelser som er tatt i politikken, men er det mulig å bli så dum at en importerer hundretusenvis av negere og arabere når en ser problemene disse kulturene steller i stand i hjemlandet og i andre land som har importert dette?

  • Hrodebert Hildebrand

   Selvsagt ser de dette! Hvorfor tror du de under seg millionlønn og villa på blendahvite Oslo-vest? De fleste politikere er karrierister som benytter vårt parlamentariske system for egen vinning.

 • Hrodebert Hildebrand

  Skal ikke ta stilling til om 22. Juli var planlagt eller ikke, men at hendelsen er blitt utnyttet på det groveste, kan en ikke stikke under en stol. Mer demokrati og åpenhet uttalte Jens Stoltenberg, hittil har vi kun det det motsatte.

  • AymanalLZawahiri

   70 år hemmeligstemplet er deler av 22. Juli Jeg er over hundre før det blir offentliggjort. Hvorfor er deler av en «gals manns verk» hemmelige?

   • OnkelBlaa

    Fordi det er gale mennesker som hemmeligstempler også.

    • AymanalLZawahiri

     Er mye som skurrer ved 22.juli, men det er verken rette sted eller tid for den debatten.

     • OnkelBlaa

      Tja, nå ser jeg ikke noe grunn til å spekulere i dette med Breivik altså, men det er jo helt klart at Ap bruker denne terroraksjonen i ettertid for alt den er verdt til sin fordel, håper det slår tilbake på de.

     • AymanalLZawahiri

      Ap bruker det for alt det er verdt mot annerledestenkende (med det menes alle som ikke aksepterer Ap-staten fullt ut) med å kalle saklig kritikk for hat, hets og rasisme. Sikker andre ord også, men de hjernevaskede responderer uansett som ap vil. Opp mot 40% på meningsmålinger er skremmende, hvis de er sanne.

 • Rolf Gunnar Rolfsson

  Den menneskeofringsstrategi, som utgår fra Salomos tempel i frimurerlosjen, skal åpenbart ritualisere massemord på goyim. Både stortingspresidenten og massemorderen er frimurere. Det påminner om frimurerritualmordet i Landssvikoppgjøret den 24 oktober 1945, som konstitusjonaliserte De forente nasjoner.

  Frimurer og høyrepartist Olemic Thommessen er notorisk kjent for å stjele penger fra gamle damer i den Bjørnsonske formue. Frimureren burde sitte i en fengselscelle ved siden av høyrepartist Fridtjov Clemet, som også har svin på skogen, som tidligere generalsekretær i Nordisk ministerråd, i egenskap av flittig skulderklapper i både vennetjenestenes nordiske pjolterforening og Den nordiske investeringsbank.

  Det samme gjelder frimureren Kjetil Ravlo fra Narvik, som fikk to års ubetinget fengsel på nittitallet, for et svindelforsøk på et tresifret millionbeløp mot en europeisk bank. Hans svoger frimureren Jens Petter Opshaug fra Narvik svor falsk i Narvik byrett i januar 1989. Det kan jeg bekrefte, for jeg var vitne til hans løgn.

  • OnkelBlaa

   Frimureri er noe svineri som burde ekskludere folk fra politikken og offentlige høyere stillinger og posisjoner fordi de er jo kjeltringer og fiender av folket.

 • OnkelBlaa

  Ikke at det har noe direkte med denne saken å gjør altså, men hørte nettopp på nyhetene nå at det i Sverige er en relativt stor valgkampsak hvor mange ulver det skal være der, hvor stor ulvebestand det skal være altså!
  Ulver i Sverige lager vel et relativt lite problemer i forhold til negere og arabere, men negere og arabere diskuteres nesten ikke siden de store partiene er enig i at bestanden der skal økes uten begrensninger!

  • AymanalLZawahiri

   Fin fin allegori med ulver kontra innvandrere.

   • OnkelBlaa

    Det var bare noe som slo meg da jeg hørte om ulvedebatten i Sverige på nyhetene for en stund siden.

    • Haha ! Antall ulver i landet kan svenskene åpent diskutere. Mens «ulver i fåreklær» er det strengt forbudt å nevne ? Hallå, Medelsvensson ! !

 • Aksiomet

  Jaja, han kan jo prøve å kneble oss. For hver han han knebler, vokser tre frem.

 • Åsmund Svendsen

  Det er vel ikke hat når ap lære opp ungdommen til å hate Israel , å utøya var det jo plakater og aksjon for å boykotte Israel.Men aps hat er vel kjærlighet i demmes egne øyne.Bgynne heller å diskutere hate som ap sår ut.

 • Og dette kommer fra akkkurat Stortingspresident Olemic Thommesen ?

  Mannen som var «ordfører» og seremonimester under feiringen av vår selvstendighet som nettopp en SELVSTENDIG NASJON, med egen Grunnlov, da vi hadde 200-årsjubileum tidligere i år ?

  Man må klype seg i armen, for man tror man drømmer.

 • DenSisteKlone

  Man skal ikke elske nasjonalstaten sin i disse dager.
  Sosialist-Høyre er en skam fra de står opp til de legger seg.

 • AugustPetersen

  Høyre oppfører seg mer og mer som Reinfeldt parti Moderatene i Sverige. Det politisk korrekte som dreper all fornuftig debatt.

 • Kjetter-Petter

  Kulturmarxismen og frimureriet går hånd i hånd. Litt på samme måte som dét noen en gang i tiden siktet til når de hevdet at marxismen var finanskapitalismens skytsengel. Det er forøvrig ingenting forunderlig med at kapitalglobalistene på «høyresiden», her representert med frimurer Thommesen, vil ha avkastning på sine investeringer. Uten at jeg skal gå for langt i å insinuere noe mer om akkurat dét, enn bare et aldri så lite «cui bono».

  To norske forfattere som har gått frimureriet nærmere etter i sømmene er Per Aslak Ertresvåg og Erik Rudstrøm. Sikkert verdt å studere nærmere nå som «ordo ab chao» nærmer seg.

  Hvilken etnisk bakgrunn har denne Olemic Thommesen, egentlig? Han ser ikke spesielt norsk ut, akkurat. Er han same? Eller kanskje han til og med er en jotun?

 • Maalfrid

  Da blir neste kamp for alle påståtte forulempede å klage inn til nemda som skal avgjøre hvem som får lov til å inngå som offer.

  Nordmenn med sin lille befolkning som er utsatt for et sakte folkemord burde være en god kandidat her.

 • EirikJa

  Hvilket demokrati? Partipolitikk og klassekamp er ikke demokrati men en måte å skape splittelse mellom et folk. Absolutt alle partier i Norge er noe forbanna svineri som bør erstattes med en leder som kan redde Nordmenn og resten av det germanske folk.