VIDEO: Barnevernet og politiet ankommer familiehus og henter 12-åring (Oppdatert kl. 21.00)

Familien som er bosatt i Ås, og består av en norsk far, canadisk mor og deres 12 år gamle sønn, forteller selv på sine sosiale medier at sønnen har mottatt trusler og blitt mobbet på skolen, og man har da valgt å holde ham hjemme.

Ifølge barnefaren, Leif Kristiansen, skal barnevernet ha ankommet med tre ansatte, mens tre patruljebiler med til sammen seks uniformerte politibetjenter bisto i aksjonen mot familien.

Frieord har i dag mottatt en forklaring fra faren til den 12 år gamle gutten og situasjonen familien nå befinner seg i. Den legger vi ut her.

Sønnen vår ble hentet på ettermiddagen igår. Jeg var ute for å hente posten da tre barnevern arbeidere samt 2 politi betjenter kom fra sitt skjule sted bak en bil. De bare valset inn uten noen lovlig grunn. Dette er en sak som startet da vi kom hjem til Norge igjen etter å ha bodd i Canada de siste årene. Vi kom hjem til Norge som økonomiske flyktninger. Det er en vanskelig økonomisk situasjon i Canada akkurat nå, så vi hadde ikke noe valg. Vi møtte opp på NAV i Ås kommune hvor jeg er født og oppvokst. I møte rommet var det to rådgivere fra NAV samt en fra barnevernet i Ås kommune. NAV hadde sendt en bekymrings melding pga den situasjonen vi hadde kommet i. Deretter ble vi plassert i en hytte i Vestby kommune, 10 kilometer sør for Ås. Dette var samtidig med at det var tog streik, så vi hadde ikke noen form for transport for å gå i møter hos NAV i Ås. Vi måtte gå helt til Ås for å klare det. Barnevernet og NAV i Ås viste ikke noen bekymring at vi måtte gå helt til Ås, og ingen bekymring for at vi bodde i en hytte uten noen form for skolegang for vår sønn, samt ingen sosialsering med andre barn. Etter en måned i en hytte fikk vi vår egen leilighet i Ås og vår sønn begynte på Åsgård skole. Det tok i lang tid før problemene startet igjen, men denne gangen var det skolen som begynte å trakasere oss med at vår sønn var urolig hele tiden. Vi prøvde å fortelle dem at han trengte oppfølging i norsk gramatikk og andre fag siden han hadde vært i Canada de siste årene. Så ble barnevernet varslet av skolen og alt startet igjen. Neglisjering av skole som ikke prøvde å forstå hva han trengte. Like før jul i fjor ble vi kalt inn til et skole møte hvor de forlangte at vi skrev under et brev til PP tjenesten i Ås. De sa at viss vi ikke skrev under ville de varsle barnevernet igjen. Jeg skrev under, men de hadde varslet barnevernet likevel. Barnevernet har vært hjemme hos oss flere ganger, og vi har vært i utallige møter med de i Ås. Da skolen startet igjen i januar tok vi vår sønn ut av skolen, og varslet skole og ansvarlig i kommunen at vi ville hjemmeskole vår sønn. Det var det som gjorde at de fattet vedtaket å ta våre sønn. De mente at vi ikke hadde fått noen formell godkjennelse fra kommunen og de var urolig for at vår sønn ikke fikk den viktige sosialseringen med andre barn.