Venninnegjeng brutalt angrepet og ranet i Oslo sentrum – to afrikanske menn pågrepet – en på frifot

SMALGANGEN: Ranet skal ha funnet sted her ved Smalgangen på Grønland i Oslo sentrum. Bydelen nærmer seg minoritetsstatus for etniske nordmenn og har fått svært mye negativ omtale i nyhetene de siste årene i forbindelse med kriminalitet. (Foto: Frieord.no).

Det som skulle være en koselig kveld ute på byen i vår hovedstad endte med slag og spark og tur på legevakten for de tre venninnene. Nå har politiet pågrepet to av de tre personene som sto bak det brutale overfallet. Overgriperne skal ha afrikansk bakgrunn.

Fra NRK.no:

– Kvinnen skal ha blitt slått og sparket og fratatt mobiltelefon før mennene løp fra stedet, sier operasjonsleder Christian Krohn Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

En mann i 20-årene, og en gutt tenårene er pågrepet og mistenkt for ranet, opplyser politiet til NRK. De leter fortsatt etter en tredje gjerningsperson.

En av de fornærmede kvinnene ble kjørt til legevakten for sjekk etter ranet.

Hun har blitt kastet i bakken og fått hodet inn i en murkant, sier Engeseth.

Ifølge politiet fikk denne kvinnen hardest medfart, men også en av venninnene ble angrepet. Politiet ser alvorlig på saken.

Vi ser alvorlig på dette, sier Engeseth til NRK. (Sitat slutt).

Overfallet skal ha blitt avbrutt ved at tilfeldig forbipasserende så hva som skjedde. To av overgriperne ble pågrepet på Bussterminalen kort tid senere.

Verken politiet eller media har ønsket å gå ut med signalement av de tre ransmennene.

Frieord har fått tips i ettertid fra moren til en av jentene at overgriperne var av afrikansk opprinnelse, mest sannsynlig somaliere.