Utenlandske personer bak masseslagsmål og knivstikking på Møhlenpris i Bergen

MASSESLAGSMÅL: Det ble brukt både never og kniver da en større gruppe utenlandske personer gikk amok på Møhlenpris i går. (Foto: Privat/Leserbilde/BT).
BERGEN/VOLD

Et 20-talls personer av utenlandsk opprinnelse skal ha vært innblandet i et masseslagsmål på fotballbanen på Møhlenpris i Bergen i går kveld. Det skal blant annet ha blitt brukt kniv og to personer måtte kjøres til legevakten med skader.

Fotballbanen på Møhlenpris i Bergen brukes av mange ulike organisasjoner, klubber og venner. Det er til daglig Djerv sin fotballbane, men klubben har sommerpause og lar da andre få bruke den store banen.

Det har ført til litt problemer og krangel om hvem som skal få bruke den og hvor lenge. Men det var først da en gruppe med utenlandske spillere var på banen at det oppstod grov vold.

Les også: BERGEN: Fant 16 våpen på en måned i tingretten

Bekymrede foreldre skal ha ringt til Sportsklubben Djerv for å høre om hva som var årsaken til det voldsomme masseslagsmålet på fotballbanen.

Fra BT.no:

– Det har vært knivstikking på fotballbanen. Vi er på stedet nå og snakker med vitner. En person skal være knivstukket og en skal være slått. De to fornærmede er fraktet til legevakten, fortalte operasjonsleder Arve Samsonsen ved Vest politidistrikt rett før klokken 21.

– Vi har pågrepet fire personer som er tatt med til politihuset og de sitter nå i fengslig forvaring. De vil bli avhørt i løpet av morgendagen, men etterforskningen vil pågå utover kvelden, sier Samsonsen til BT.

– Det var en stor gjeng på rundt 20 gutter på fotballbanen. Det virket som de var på vei bort fra banen da noen begynte å slåss, og det endte i masseslagsmål. Det så ut som flere trakk opp kniver. Mange løp fra stedet, sier 2211-tipseren. (Sitat slutt).

Les også: Barnetog i Bergen nektes å marsjere på 17. mai – PST frykter muslimsk terrorisme

Ifølge bilder tatt av tipsere så kan man blant annet se en spiller med «Kurdistan» på brystet. Utover dette er det ikke nevnt noe sted hvilken etnisk eller kulturell bakgrunn de involverte hadde.

Les også: Vitne: Det var en ikke-norsk gjeng som angrep vaktene på Tonga bar i Bergen

KNIV: PÅ dette bildet tatt av en person rett ved masseslagsmålet kan man tydelig se en spiller med kniv. Spilleren bak ham har en drakt med «Kurdistan» påskrevet. Hvorfor utenlandske mennesker som har fått bosette seg i Bergen må ha med seg kniv når de skal spille fotball er kanskje noe å diskutere ved neste bystyremøte. (Foto: Privat/Leserbilde/BA).

Les også: Sigøynere sex-sjikanerte 12-åringer utenfor kjøpesenter i Bergen

Bergens Tidende vil ikke gå ut med noen informasjon om at det var spillere av utenlandsk opprinnelse bak bråket. Dette gjorde imidlertid Bergensavisen, som tar arbeidet sitt alvorlig og informerte sine lesere om hele sannheten.

Les også: Narkomafia får fritt spillerom av politiet i Bergen

Fra BA.no:

– Når mange blir presset inn på den lille banen blir det problemer, sier styreleder i sportsklubben Djerv, Thomas Ulvøy.

– Her er det folk hele tiden, og større grupper kommer regelmessig hit og venter på å få en ledig plass å spille på, forteller Ulvøy.

– Vi har opplevd en del krangling om spilleplass, men aldri sånn som dette, sier han.

Personene i masseslagsmålet skal ikke være i noe organisert fotballmiljø. Alle de involverte skal ha utenlandsk opphav. (Sitat slutt).

Les også: Landås kirke i Bergen ønsker å hjelpe muslimer under Ramadan

Det har blitt diskutert om man nå skal ha vaktmannskaper på banene, men dette avviser idrettsbyrådet Pål Hofstad Thorsen fra Arbeiderpartiet. Han mener at politiet har ansvaret for at det er trygt og godt i byen.

Det er uklart om de involverte kommer fra et asylmottak eller flyktningmottak, eller er bosatte vanlig i Bergensområdet.

Les også: Bergensaviser mørklegger ransmanns etniske bakgrunn

Relatert: