Tyrkiske eiere tente på Selje hotell – siktet for brannstiftelse og forsikringsbedrageri

BEDRE TIDER: De to tyrkiske brødrene Aydin Akcay (t.v.) og Yavus Akcay (t.h.) sto frem som de nye eierne av Selje hotell i 2014. I dag sitter de fengslet for å ha brent ned hotellet etter å ha mottatt et utleggskrav fra Skatt Vest på nærmere 300.000 kroner. (Foto: Privat).
INNVANDRERKRIMINALITET

Den lille kommunen Selje i Sogn og Fjordane er i sjokk etter at de tyrkiske eierne av Selje hotell nå er siktet for å brent ned det populære og tradisjonsrike hotellet.

OPPDATERT! Aydin (39) og Yavuz (34) Akcay innrømmer å ha tent på Selje hotell

Det er brødrene Aydin Akcay og Yavuz Akcay, samt et mannlig familiemedlem til som nå sitter siktet for grov brannstiftelse og grovt forsikringsbedrageri.

De to brødrene skal eie 50 prosent av Selje hotell A/S hver.

Familien Akcay kjøpte hotellet fra Gerd Kjellaug og Harald Berge i 2014. Det norske ekteparet hadde drevet hotellet siden 1976.

D
BRANT NED: Politiet i Selje har pågrepet og siktet tre tyrkiske personer etter at Selje hotell brant ned natt til fredag den 25. november. Alle de tre skal være eiere eller involvert i driften av hotellet.
D
I BRANN:Det tradisjonsrike Selje hotell står i full brann. En forbipasserende tok et bilde etter at familien Akcay hadde startet brannen. (Foto: Tipsbilde til media).

Familien holder opprinnelig til i Sverige.

Men det gikk fort dårlig for de nye tyrkiske eierne. Bare to år etter overtakelse iverksatte Skatt Vest utleggsforretning mot Akcay-familien for et krav på nærmere 300.000 kroner.

Ifølge Fjordenes Tidende skal AS Selje Hotell ha en omsetning i 2015 på 9.5 millioner kroner. Selskapet gikk imidlertid med et negativt resultat på 2.5 millioner kroner.

Brannen skal kommet bare fire dager etter at familien Akcay mottok kravet fra Skatt Vest.

D
KRAV: Familien Akcay mottok dette kravet om utleggsforretning den 21.11. Den 25.11 sto hotellet i brann. Torsdag 1. desember satt familien bak lås og slå. (Faksimile: Fjordenes Tidende).

Fra Aftenposten:

– Vi har bedt om varetektsfengsel i fire uker, de to første ukene med brev- og besøksforbud i tillegg til at de ikke får snakke med media, sier ansvarlig jurist i saken, Magnus Juel til Bergens Tidende.

– Argumentet er at er redd for bevisforspillelse og er fremdeles i en tidlig fase i etterforskningen.

Alle de tre siktede er involvert i driften av Selje hotell, derav en av dem som daglig leder. (Sitat slutt).

D
OFFENTLIG REGISTER: Aydin og Yavuz Akcay, henholdsvis født 1978 og 1983, står oppførst som daglig leder og styrets leder i Brønnøysundregisteret. Også Emel Akcay står oppførst som aksjonær. (Foto: Proff.no).

De tre tyrkerne ble pågrepet på torsdag ettermiddag, og ble informert om at de var siktet for å ha tent på sitt eget hotell natt til fredag den 25. november.

Brannen skal ha startet i en underetasje i hotellet.

Politiet skal også ha gjennomført en ransaking av et hus tilhørende familien i Selje.

Fra Fjordenes Tidende:

Det var torsdag at de tre personene ble pågrepet og arrestert for mistanke om brannstiftelse og bedrageri etter brannen på Selje Hotel fredag 25. november.

– Siktelsen er lik for alle tre, sier politiadvokat Magnus Engh Juel til Fjordenes Tidende.

– Tror dere alle tre var med på å sette fyr på hotellet?

– Vi tror at de tre har hatt en eller annen rolle. Det kan være ulik oppgaveinndeling innad, sier Juel.

– Siktelsen er lik for alle tre og dette ble gjort for å forhindre at vi mister eventuelle bevis, sier Juel til Fjordenes Tidende.

En av de tre siktede er daglig leder for hotellet. En annen av de siktede er styreleder og medeier av hotellet. Alle de tre siktede har noe med driften av hotellet å gjøre. (Sitat slutt).

Høy strafferamme

Ifølge Juel er strafferammen for særlig grovt skadeverk, inntil 15 års fengsel.

Det jobbes utifra en teori om at brannstiftingen kan ha vært økonomisk motivert som følge av den negative omsetningen de siste årene.

Fra Aftenposten:

I avsnittet om særlig grovt skadeverk i straffelovens paragraf 352 står dette: «Skadeverk som innebærer ødeleggelse av gjenstand som har en betydelig historisk, nasjonal eller religiøs verdi, eller som innebærer en svært omfattende ødeleggelse av eiendom, regnes som særlig grovt skadeverk. Det samme gjelder skadeverk som har til følge slik ødeleggelse, tap av menneskeliv eller betydelig skade på kropp eller helse, eller nærliggende fare for slike følger. Særlig grovt skadeverk straffes med fengsel inntil 15 år.» (Sitat slutt).

Liker du at vi avslører hvem som står bak kriminaliteten i Norge og ikke gjemmer oss bak politisk korrekthet? Vurder gjerne å støtte oss med noen kroner! Takk!

vipps1
Vi har også en Paypal-konto om du foretrekker det. Se under Facebook-kommentarene i artikkelen her for informasjon om det.