Tor Bach er i tillegg til å være redaktør på den venstreekstreme nettsiden Vepsen, generalsekretær i Antirasistisk senter sitt ungdomsprosjekt Wild X.

Wild X har som hovedmål å gi våpentrening til innvandrerungdom så de kan ta jegerprøven og bli med organisasjonen på jaktturer.

D
VÅPENTRENING: Wild X gir våpentrening til innvandrerungdom. (Foto: Wild X hjemmeside).

Wild X skriver om seg selv: «Vi vil at minoritetsungdom skal erobre nye deler av det norske samfunnet. Vi lærer førstehjelp, orientering, bålfyring, dyreliv, jakt, fiske, matlaging utendørs, vi padler, går lange turer, bor i telt, bor i hytter, bor i gapahuk eller sover under stjernene. Vi møter rådyr, grevling, elg, mink, ørret og abbor. Vi driver forskningsfiske, jakter rådyr, fanger mink og tar jegerprøve.»

«Wild X har gratis turtilbud til gutter og jenter fra 12 til 25 år, men alle som vil og som deler Wild X sitt grunnsyn kan bli medlem og bli frivillige.»

D
TOR BACH: Bach og Wild X opplevde at to av deres medlemmer ble med i ISIL. (Foto: Facebook).

Wild X medlemmer i kamp for ISIL

Under overskriften: «To gutter drept i kamp for ISIL» skriver Tor Bach at to tidligere medlemmer i Wild X har blitt drept i kamper for ISIL i Syria.

Den ene av mennene skal i tillegg ha vært frivillig leder hos Wild X. Han skal senere ha dukket opp i den ekstreme islamistiske gruppen Profetens Ummah.

Dette er altså to ungdommer som har mottatt våpentrening av Tor Bach, som selv fungerer som instruktør for innvandrerungdommene.

Tor Bach skriver at han tar sterk avstand fra ISIL og han hevder også at de to unge mennene aldri fikk tatt jegerprøven gjennom Wild X.

Drapsforsøk

Dette er derimot ikke første gangen medlemmer av antirasistisk senters ungdomsprosjekter har vært i medienes søkelys.

I 2005 ble tre medlemmer av ungdomsgruppen Agenda X dømt til fengsel i 5 og 6 år for å ha mishandlet 32 år gamle Kjetil Rusvik, da han gikk av en buss på Holmlia. Volden som ble utøvd var så grov at han ble varig invalid og må sitte i rullestol resten av livet.

Kjetil Rusvik, som allerede var handikappet før volden, ble blant annet sparket kraftig i hodet. Skadene han pådro seg var så alvorlige at det tilsvarte skader man får i en bilkollisjon i 80 kilometer i timen.

D
GROV VOLD: Kjetil Rusvik ble grovt overfalt av antirasister fra Agenda X. Her er et overvåkingsbilde fra Norgesbuss under angrepet. Man ser tydelig at Rusvik blør fra ansiktet. (Foto: Norgesbuss overvåkingsfoto).
D
FALLER UT: Kjetil Rusvik har akkurat mottatt et spark i hodet og faller ut av bussen. (Foto: Norgesbuss overvåkingsfoto).

Kjetil Rustad ble skadet for livet, han sitter i dag i rullestol og er ikke i stand til å kunne kommunisere.

Blitz og AFA

Tor Bach har selv en fortid fra det voldelige blitz og AFA-miljøet, som i flere tiår har brukt vold som virkemiddel mot politiske motstandere. Han har siden 90-tallet drevet såkalt etterretningsvirksomhet mot nasjonalistiske miljøer i Norge, som er ulovlig i følge norsk lov. Han er godt kjent for å stemple alle han er uenig med som «nazister» eller «nynazister».

Her er et lite utdrag fra den revolusjonære kommunistiske avisen Røde Fane som lot Tor Bach få skrive en debatt om man skal bruke vold mot mennesker man er uenig med politisk.

Debatt Tor Bach2

DE
TOR BACH: «Voldsbruk kan være riktig». Idag brukes han av statskanalen NRK som «ekspert» på de han ser som sine politiske motstandere. (Faksimile Den Røde Fane).

Denne gangen er det Frieord som har fått den tvilsomme gleden av å få dette stempelet. Skal voldsbruk være «riktig» å bruke på Frieord sin redaktør og de andre i redaksjonen?

Vår oppfordring til norsk media er å sjekke bakgrunnen til de såkalte ekspertene de bruker litt bedre.

Nettavisen og ABC Nyheter har i ettertid måttet revisere sine overskrifter og fjerne påstanden om at Frieord.no er en «nazi-nettside», noe som bør avkreditere Tor Bach som en kilde eller ekspert.

Vi tar sterkt avstand fra disse grove og useriøse beskyldningene fra Tor Bach.

Relatert:

– Intervjuet norske medier nekter å diskutere

– Muslimske terrorister muligens på vei til Norge

– Miljøpartiet De Grønne-politiker medlem i al-Qaida