Tine brutalt overfalt av syrisk flyktning da hun avslørte mobiltyveri

OVERFALT: Slik så Tine ut etter å ha blitt overfalt av en syrisk migrant i Bergen. Tine tok mannen på fersk gjerning i å stjele en mobiltelefon på en fest og da hun konfronterte ham, gikk han til brutalt angrep på den norske kvinnen. (Foto: Privat/Facebook).

En kvinne i 20-årene skal ha blitt brutalt overfalt av en syrisk flyktning under en fest nylig. Kvinnen la selv ut bildene av seg selv etter overfallet.

Det var sist fredag at Tine var på en privatfest i Bergen. Der befant det seg en syrisk migrant som også hadde blitt invitert.

Plutselig så Tine at syreren stjal en mobiltelefon fra en annen kvinne som ikke fikk med seg hva som skjedde. Mannen puttet mobiltelefonen i sin egen lomme.

Da Tine konfronterte mannen, som skal være fra den syriske byen Aleppo, nektet han å levere tilbake mobiltelefonen. Hun pekte da på lommen hans og sa at hun så at han stjal den og la den der.

Istedenfor å gi mobiltelefonen tilbake til den andre kvinnen, gikk han til brutalt angrep på Tine. Han slo henne blant annet flere ganger i ansiktet med knyttet neve.

Tine, som har forsvarskurs i den israelske kampsporten Krav Maga, var først uforberedt på det voldelige angrepet. Noen andre på festen fikk dratt syreren vekk, men da han klarte å komme seg løs og på nytt gikk til angrep, var hun klar.

Tine hadde nå et et nøkkelsett i hånden som hun slo ham med i ansiktet. Dessverre var mannen så sint og voldelig at han da både slo og sparket henne, til han igjen ble holdt tilbake av andre deltakere på festen.

Lokalavisen BA (Bergensavisen) valgte å omtale saken, men da kun under en nyhetsgjennomgang, uten å nevne overgriperens etniske bakgrunn eller tyveri.

BERGENSAVISEN: Ingen av journalistene i Bergensavisen ønsket å dykke dypere i det grove overfallet av kvinnen, hvem som sto bak eller hva som var foranledningen. (Skjermbilde/BA).

Tine blødde fra et kutt i hodet og det var uklart om hun hadde brukket nesen. Da politiet ankom ble hun sendt til legevakten, mens den syriske mannen ble pågrepet og siktet for mishandling.

Hun sier i ettertid at hennes hode fremdeles gjør vondt, men at hun er mest lei seg for at hun ikke klarte å ta igjen mer mot overfallsmannen.

Frieord har vært i kontakt med kvinnen som ble overfalt og fått bekreftet historien.