Tidligere geriljasoldat flyktet til Norge – siktet for overfallsvoldtekt i Lillestrøm

Natt til lørdag 21. mai i fjor ble den 24 år gamle kvinnen dyttet gjennom en hekk og inn i en privat hage, av den 34 år gamle kurdiske asylsøkeren.

Les mer: Nyankommen asylsøker siktet for voldtekt i Lillestrøm

Der skal han ha holdt henne fast og voldtatt henne. Kvinnen (24) har fortalt til Romerikes Blad at hun var redd gjerningsmannen skulle drepe henne.

Kvinnen var på vei hjem fra byen da overfallet skjedde og den 34 år gamle mannen skal ha fulgt etter henne fra Lillestrøm sentrum. Da kvinnen snudde seg for å se hvem som fulgte etter henne skal han ha pratet med henne og fulgt henne et lite stykke før han forsøkte å kysse henne. Da kvinnen forsøkte å trekke seg unna skal mannen ha gått til angrep.

Les mer: Kvinne utsatt for tafsing og trakassering av utlendinger på utested i Lillestrøm

Den 34 år gamle asylsøkeren hadde kun vært i Norge i åtte måneder før han ble pågrepet og siktet for voldtekt av den 24 år gamle kvinnen. Han har sittet i varetekt siden pågripelsen, og han risikerer nå å bli dømt til inntil 10 års fengsel. Selv mener han at det ikke er snakk om voldtekt, men et frivillig samleie og at han selv er uskyldig, skriver Romerikes Blad.

Saken har denne uken gått for Nedre Romerike tingrett. Aktor i saken, Jan Eivind Norheim, har lagt ned påstand om at den voldtektstiltalte mannen skal dømmes til fengsel i fem år og seks måneder.

Les mer: Mann med arabisk utseende knivtruet og voldtok kvinne i Lillestrøm

Det er ikke kjent om en domfellelse vil få konsekvenser for mannens asylsøknad.

Relatert: