Terrorfrykt på 17. mai endrer rutinene ved Frogn-skolene

FRYKTER TERROR: Frogn kommune og skolene i området frykter mulig islamistisk terror under 17. mai. Man vurderer blant annet fysiske sperringer under arrangement for barna. (Foto: Frieord.no).
INNENRIKS/TERRORISME

Muslimsk terrorisme skaper nå frykt hos ledelsen ved skolene i Frogn i Akershus. Man vurderer blant annet å sette kjøretøy og andre fysiske sperringer inn mot skolegårder der barn skal marsjere på nasjonaldagen. Fra før har politiet begynt med bevæpning på 17. mai.

Frogn kommune har fått informasjon om at lokale komiteer og skoler i kommunen vurderer å sette opp fysiske sperringer ved sine arrangement for å sikre seg mot terrorangrep.

I Frogn gjelder dette Drøbak skole, Sogsti skole, Heer skole, Dyrløkkeåsen skole og Seiersten ungdomsskole. I tillegg har Drøbak også en Montessori-skole og en videregående skole.

Les også: Barnetog i Bergen nektes å marsjere på 17. mai – PST frykter muslimsk terrorisme

NORGE ANNO 2017: Det er nok ikke mange innbyggere i Frogn som ville trodd at denne overskriften skulle komme i lokalavisen deres. (Faksimile Amta.no).

Frogn kommune har i den forbindelse sendt ut følgende melding til skolene og de foresatte før 17. mai i år.

Fra Amta.no:

«Vi er i tett dialog med politiet og de har ingen indikasjon på at det er noen personer/grupperinger som planlegger terror i forbindelse med 17. mai. Politiet bruker mye ressurser på å være i forkant her, og vi vil få beskjed om det skulle bli noen endringer. (Sitat slutt).

Det er indikert at skolene vurderer å sette opp sperringer mot skolegårdene, men at disse må kunne fjernes raskt hvis politi, brannvesen eller ambulanser ankommer stedet.

I 2015 innførte myndighetene bevæpning av politiet på 17. mai i enkelte byer. Det er ikke klart om denne bevæpningen fremdeles gjelder i år.

Les også: Grunnskoler i Oslo får terroralarm

DRØBAK SKOLE: Alle skolene i Frogn har store og åpne innkjøringer til utearealene. Lokalavisen Akershus Amtstidende skriver nå at «skolene i samarbeid med 17. maikomiteen bør risikovurdere lokalt med tanke på sikkerhet generelt»Det vurderes nå å sperre disse under 17. mai. (Foto: Frieord.no).

Les også: Muslimske ekstremister ønsket å angripe barnehage og drepe barn og ansatte i Oslo

Fra Amta.no:

– Hvis kommunen ser for seg mulige sperrer som kan hindre en lastebil, hvordan skal de da kunne fjernes raskt ved behov?

– Poenget er at hver skole skal gjøre en vurdering for å minimere risikoen ved skolens egne arrangementer.

– Vurderingen av veisperringer er en del av kommunens løpende dialog med politiet, og skulle således ikke kommuniseres så bredt. Det må jeg bare beklage, skriver Neander, som presiserer at det hele er ren rutine ved alle kommunale arrangementer og at det ikke må betraktes som et signal om økt terrorfare i kommunen. (Sitat slutt)

Betongklosser

I Europa har man nå begynt med betongklosser, også kalt «koranklosser», foran gågater og offentlige plasser.

Les mer: Muslimsk terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde med kvinner og barn i Nice- drepte 84 – ropte «Allahu Akbar»

Her er et utvalg av bilder fra sperringer i Europa etter de siste årenes muslimske terrorangrep:

«TAKK MERKEL»: Innbyggere i Tyskland har skrevet hva de synes på de provisoriske terror-sperringene som ble satt opp etter det rasistiske hatangrepet mot det kristne julemarkedet i Berlin i desember i fjor.

Les mer: Muslimsk terrorist kjørte lastebil inn i kristent julemarked – 12 drept – 50 skadd

Les mer: London bygger «stålring» mot terror rundt skyskrapere og finansdistriktet

KAOS OG DØD: Tolv personer ble drept og 56 skadet da terroristen kjørte inn i julemarkedet i Berlin. Dødstallene kunne vært større hvis det ikke hadde vært for at den polske lastebilsjåføren kjempet mot terroristen før angrepet fant sted og klarte å styre lastebilen ut av markedet.

Terroren i Stockholm

Europa har opplevd en rekke svært grufulle islamistiske terrorangrep begått med biler og lastebiler. Det siste i Stockholm sist måned hvor en ulovlig asylsøker fra Usbekistan meide ned et titalls mennesker og drepte fem, inkludert en 11 år gammel jente.

Bevæpning av politiet i Norge

Etter den forhøyede terrortrusselen i Norge i 2015, valgte norske myndigheter å bevæpne politiet.

Les også: Terrorfrykt over hele landet

Les også: Muslimske terrorister muligens på vei til Norge

Frieord dekket bevæpningen av barnetogene i 2015 med denne kommentaren:

IDYLLEN SOM BRAST: Norge har nå valgt å bevæpne politiet under 17.mai-paradene. Grunnen er frykt for terrorangrep. Men hvem står bak trusselen. Det er ikke så lett å finne ut hvis man leser norske medier.

For første gang i historien skal norsk politi nå være bevæpnet på 17. mai. Bakgrunnen for beslutningen skal være myndighetenes frykt for et terrorangrep mot barnetogene eller andre tilstelninger under nasjonaldagen. Men hvorfor vil ikke media som har dekket saken nevne årsaken med ett eneste ord?

Vi opplever nå at Norge for første gang i moderne historie må ha bevæpnet politi på gatene under feiringen av nasjonaldagen.

I mediene har man skrevet lite om temaet. Eller årsaken.

Faktisk klarte Klassekampen, VG, NRK.no, Politiets Fellesforbund og andre mindre medier å unngå å snakke om den rosa elefanten i rommet. Eller den skjeggete bevæpnede muslimen som det dreier seg om.

Hadde de unngått å omtale den faktisk årsaken til bevæpningen om det hadde vært en annen ekstremistgruppe eller ideologi som sto bak trusselen? Foreksempel høyreekstremister? Eller kristne? Hva med unge sinte hvite menn?

Nei. Det skal ikke snakkes om årsak eller hvem som står bak beslutningen om å bevæpne politiet i de største norske byene. Det er bare å venne seg til tanken – og synet – av skarpladde pistoler festet til låret på våre politibetjenter.

NYE NORGE: Bevæpnet politi på 17. mai er noe vi med stor sannsynlighet må venne oss til. Det er prisen for å leve i et flerkulturelt samfunn sier våre politikere. Men er den verdt det?

I mellomtiden har norske myndigheter i disse dager donert 10 millioner til forskning på høyreekstremisme på grunn av en gal manns verk i juli, 2011. Og en håndfull antiislamister med bannere som møter opp på torg rundtomkring.

Samtidig har man hatt 3.000 rabiate og ekstreme muslimer gående opp Karl Johan mens de skriker ut islamske fraser og truer det norske samfunnet med terror hvis vi ikke slutter å tegne eller fornærme profeten deres.

I 2014 levde Oslo under terrorskrekk og man stengte slottet og rådhuset, etter at man hadde fått informasjon om at terrorister planla å ta seg inn i Norge. Politiet landet over fikk bære maskingevær på alle store offentlige plasser og flyplasser. Fotballkamper ble innstilt, museer ble stengt og folk fikk beskjed om å være forsiktige på offentlige plasser.

Norske myndigheter mener å kunne tallfeste at over 150 norske borgere har dratt for å kjempe for IS i Syria. Flere av disse har kommet hjem med blod på hendene. I andre land i Europa har slike hjemvendte jihad-krigere eller radikaliserte innvandrerungdommer begått terrorangrep.

PST har gått ut med det oppsiktsvekkende uttalelsen at det er over 90 prosent sjanse for et islamistisk terrorangrep iløpet av 2015 i Norge.

Rett før jul sendte statsminister Erna Solberg et advarselsbrev til 23 norske kommuner. I brevet ble kommunene fortalt at de bør øke innsatsen sin mot radikaliseringen av muslimer i sine byer. Dette fordi PST ikke har ressurser til å følge opp det etterhvert svært store antallet islamister som har tilhold i Norge.

STATSMINISTEREN ADVARER NORSKE KOMMUNER: Rett før julen 2014 fikk 23 norske kommuner et advarselsbrev fra statsministerens kontor. I brevet ble det påpekt at kommunene selv må øke sitt trusselnivå og få oversikt over de ulike potensielle farlige muslimene som bor i byene deres. Dette fordi PST ikke har ressurser til å følge alle radikale islamister som bor i Norge.

År etter år så melder Politiets sikkerhetstjeneste at radikale muslimer er den største trusselen mot vårt demokrati og vår sikkerhet. Selv i 2012, året etter Utøya-massakeren så valgte man denne linjen. Det sier ikke rent så lite.

Men det er kanskje greiere for media å ikke omtale den faktiske trusselen som radikale islamister står bak i Norge i 2015. Da kan man fremdeles lulle seg inn i den utopiske drømmen om et fargerikt fellesskap, der vi alle deler den samme oppfatningen av hvordan et idealsamfunn bør se ut. Og hvor de «høyreekstreme» og «nazistene» fremdeles er den store stygge ulven som man forener seg mot. (Slutt på artikkel).