Terrorfrykt over hele landet

(OPPDATERT KL. 15.39) Politiets sikkerhetstjeneste gikk idag ut med en sterk advarsel om at det er planlagt en terrorhandling på norsk jord. De som står bak trusselen skal være en ekstrem muslimsk gruppe i Syria. PST sin sjef Benedicte Bjørnland uttalte dette på en pressekonferanse idag formiddag.

Bevæpnet politi

Alle norske medier kan i dag melde at bevæpnet politi er i beredskap over hele landet og at nordmenn som skal bruke offentlig transport, både innenlands og til og fra utlandet, må være på vakt etter mistenkelige personer eller pakker/kofferter.

Eksperter mener at de muslimske terroristene kan gå etter politikere, ansatte hos myndighetene eller prøve å ramme departementer og parlamentsbygninger. Også fly- og transportsektoren skal være et mulig mål.

Alle som beveger seg på offentlige plasser med store folkemengder bør være på vakt, sier terrorforsker ved Politihøyskolen, Cato Hemmingby.

EKSTRA SIKKERHET: Sikkerheten på norske flyplasser er forsterket etter terrortrusselen og dette vil kunne føre til økt ventetid for passasjerer over hele landet.
EKSTRA SIKKERHET: Sikkerheten på norske flyplasser er forsterket etter terrortrusselen og dette vil kunne føre til økt ventetid for passasjerer over hele landet.

Rådhuset stengt

Blant de bygningene som har blitt stengt som følge av terrortrusselen er rådhuset i Oslo sentrum. Det vil ikke åpnes før situasjonen er avklart, ifølge rådhusforvalter Bjørn Risvik.

Flere store arrangement som fotballturneringen Norway Cup og festivalen Tall Ship Races i Bergen kan bli berørt av trusselvurderingen.

Nærstående angrep

Informasjonen som PST har gått ut med har vært at et angrep kan komme når som helst. «Om det dreier seg om fem dager eller ti dager er utydelig for oss, men det vil ikke vare frem til jul«, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland.

Ifølge PST så sitter man på informasjon om at noen planlegger å gjennomføre en terroraksjon i Europa, og at Norge ble nevnt i sammenheng med dette.

Statsminister Erna Solberg skal ha avbrutt sin ferie i forbindelse med avsløringen av terrorplanene.

OPPDATERT KL. 15.39. Det meldes nå at hoffsjefen har stengt slottet for all offentlig trafikk som følge av terrortrusselen mot Norge fra radikale muslimer.

Relatert:

– Det flerkulturelle Norge: bevæpnet politi på 17. mai

– Shoaib Sultans tidligere organisasjon terrorstemplet

– Historisk terrordom over muslimer med norsk statsborgerskap

– Miljøpartipolitiker medlem i al-Qaida

– Venstreekstremist gir opplæring til norske jihadister

– Intervjuet norske medier nekter å diskutere

– Statsminister Solberg: 23 norske kommuner må passe seg for radikale islamister