SV-leder med brannfakkel: «Jeg vil se utenlandske flagg på 17. mai»

Ingen 17. mai i Norge uten flaggdebatt. Og nok en gang er det politikere og aktivister på venstresiden som ønsker å endre de norske tradisjonene.

Lederen for Harstad Sosialistisk Venstreparti, Vegar Hoel, forstår at han provoserer med uttalelsen og påpeker at han ikke ønsker at alle norske flagg skal forsvinne fra 17. mai-togene.

Les også: NRK-veteran vil fjerne nasjonalsangen

Imidlertid mener han at det flerkulturelle Norge må tillate at andre flagg enn det norske må få lov å vaie i vinden på Norges nasjonaldag.

Fra Harstad Tidende:

– Å debattere om vi skal nekte norske borgere å bruke andre flagg enn norske er å undergrave Grunnlovens verdier og idealer som det norske samfunnet er tuftet på. Jeg er dypt uenig i det. Vi må se det som et hederstegn at folk stiller på nasjonaldagen vår med flagg fra egne land. For meg handler det om å ta opp den historiske arven etter Henrik Wergeland, sier Hoel til avisen. (Sitat slutt).

Les også: 17. mai – nordmennene eller flyktningenes dag?

HURRA FOR PAKISTAN? SV-leder i Harstad, Vegar Hoel, mener at fremmede nasjoners flagg bør være en naturlig del av flaggparaden på 17. mai i Norge. (Foto: Diskusjon.no).

Les også: SV-politiker: For mange etnisk norske politibetjenter i Norge

Hoel møter imidlertid stor motbør fra både 17. mai-komiteens leder, Gro Dagsvold, samt leserne av Harstad Tidende.

Fra Harstad Tidende:

– 17. mai er Norges nasjonaldag, det er landets bursdag og da ønsker vi ikke utenlandske flagg i toget. Alle er velkommen til å delta i toget, og hvert år stiller Voksenopplæringen med sine klasser. De feirer dagen med norske flagg, sier leder for 17. mai-komiteen, Gro Dagsvold. (Sitat slutt).

På nettsiden sin har Harstad Tidende en meningsmåling om saken. I det denne artikkelen skrives har over 3.000 lesere bidratt og viser at Hoel sitt syn ikke deles av byens innbyggere.

Les også: Ap-politiker nekter å feire 17. mai og kaller Sylvi Listhaug nazist

NEDSTEMT: SVs Vegar Hoel får ikke sympati for sitt syn på utenlandske flagg på 17. mai. Hele 86 prosent av de over 3.000 som har stemt så langt er uenige med sosialisten. (Skjermbilde/Harstad Tidende).

Les også: Barnetog nektes å gå i tog på 17. mai – politiet frykter muslimsk terrorangrep

Relatert: