Suksess for Jimmie Åkesson i Norge

Jimmie Åkessons partitur til nabolandet Norge skulle appellere til de mellom nesten 100 000 svenskene som bor og jobber i Norge. 500 personer møtte frem til Sverigedemokratene sitt arrangement foran Stortinget, sammen med et oppbud av statsstøttet media. De som støttet SD var i stort flertall, selv om dagsaviser som Dagbladet ga et klart mindretall av de fremmøtte den største oppmerksomheten.

Jimmie Åkesson tok de få bråkmakernes fremmøte med stor ro og konsentrerte seg om sitt budskap:

– Mange svensker drar til Norge for å jobbe fordi det er så vanskelig å få jobb i Sverige. Spesielt for ungdommer. Det skal ikke være slik at man må flytte til et annet land fordi det ikke finnes jobber i Sverige.

– Vi må lære av Norge og vokse ved bruk av vår egen arbeidskraft. Vi har hatt en høyreregjering i Sverige i åtte år, og det har ført til høyere arbeidsløshet, spesielt blant unge.

Åkesson var imidlertid litt overrasket at antidemokratiske og asosiale elementer som bråker ved lovlige politiske arrangementer også hadde fått fotfeste i Norge.

– Jeg hadde ikke forestilt meg dette i Norge. Jeg trodde nordmenn var mer tolerante og vant til en mer åpen debatt, fortalte partilederen til Dagbladet som hadde møtt opp med en dårlig skjult agenda.

Antidemokratiske krefter ønsket bråk

Den venstreekstreme organisasjonen Vepsen hadde på sin nettside før møtet skrevet at man ønsket å forstyrre det lovlige møtet og oppfordret venstreradikale og andre asosiale elementer å møte opp. Nettsiden kom med flere løgner om partiet og ønsket tydelig å nøste opp hat og vold gjennom sin appell. Blant annet skrev man at partiet ønsker et «hvitt Sverige» og omtalte partiet som et tidligere naziparti hvor snauskaller kun hadde «grodd ut håret og pusset på fasaden sin».

Dette er noe man uten anstrengning kan kalle oppvigleri og når man vet hvordan venstreekstreme demonstrasjoner ofte utarter seg så er dette absolutt innenfor rammene av hva som er straffbart ifølge norsk lov.

Vepsens ansvarlige redaktør Tor Bach sin tidligere voldelige gatekamerat i Blitz-miljøet, Stein Lillevolden, har blant annet blitt kjent skyldig i norsk rett for dette. Tor Bach har selv i et intervju for den revolusjonære kommunistiske avisen Røde Fane fortalt at «voldsbruk kan være riktig» i politiske sammenhenger.

VIL ØDELEGGE MØTET: Vepsen.no sin redaktør Tor Bach oppfordrer sine lesere å ødelegge møtet til det svenske partiet.
VIL ØDELEGGE MØTET: Vepsen.no sin redaktør Tor Bach skrev en oppviglersk appell og oppfordret sine lesere til å ødelegge møtet til det svenske partiet. (Faksimile fra Vepsen.no)

22. juli er glemt av venstresiden og media

Det flotte språket fra tidligere statsminister Stoltenberg om å være et åpent og inkluderende samfunn etter terroren den 22. juli, har tydeligvis blitt satt til side nå som venstresiden går tilbake til den polariserende debatten og aggressive konfrontasjonsstilen ovenfor politiske motstandere, godt hjulpet av de norske mediene. Det skal da også ha blitt amper stemning fra venstreekstremistene mot tilhørerne når partilederen skulle snakke til de fremmøtte. Heldigvis hadde politiet full kontroll på de som måtte ønske å bruke vold under møtet.

Både Dagbladet, VG og NRK.no valgte å kjøre negative og klart politisk vinklede artikler om møtet. Flere av dem brukte Vepsen som kilde til sin informasjon. Et hederlig unntakt var Aftenposten som nesten klarte å lage en objektiv artikkel.

Norsk politiker med rasistisk tweet

Byrådsleder for Oslo og Høyre-politiker Stian Berger Røsland stiller seg i samme bås som de venstreekstreme og går med på massehetsen.

REIS DIT DU KOM FRA: Slik hilser byrådsleder fra Høyre en politiker fra et riksdagsparti i Sverige. Mon tro om Røsland kunne uttalt det dette om det hadde vært en fra romfolket eller kanskje en asylsøker?
REIS DIT DU KOM FRA: Slik hilser Høyre sin byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, en partileder fra et riksdagsparti i Sverige.

Mon tro om Røsland kunne uttalt dette om det hadde vært en fra romfolket eller kanskje en asylsøker? Det har også vært helt stille fra Røsland når islamister står og truer vår nasjon i Oslo sentrum under en av sine demonstrasjoner.

Paragraf 135a sier følgende:  Det er forbudt å være diskriminerende eller hatefull mot noen på bakgrunn av nasjonalitet, etnisitet eller livssyn. Er det for mye å be om litt anstendighet fra våre folkevalgte ledere?

Eventyrlig suksess i Sverige

Sverigedemokraterna har hatt en eventyrlig suksess i Sverige det siste tiåret. Nåværende partileder Jimmie Åkesson har sittet siden 2005. I valget i 2010 fikk partiet nok stemmer til å komme inn i den svenske rikdsdagen. Den gang havnet partiet på 5.7% som ga dem 20 seter. Per idag har partiet ifølge en meningsmåling utført av Sentio 11.8%, noe som gjør dem til Sveriges tredje største parti.

Jimmie Åkesson har også vunnet mange velgere med sin klare og konkrete tale, og ikke sjelden vinner han avstemninger i avisene etter politiske TV-sendinger med partilederne.

Partiet kjører på en konservativ og svenskvennlig linje, med ønske om å bevare svensk kultur og verne om de svenske kjerneverdiene. De ønsker også å kontrollere den svært store innvandringen til landet (Europas største i forhold til folketall) og ønsker blant annet å reforhandle den nåværende avtalen med EU, samt å ikke innføre euroen. Partiet er også klare på at de ikke ønsker Tyrkia som et EU-land.

Internett-suksess

Ungdomspartiet til Sverigedemokraterna, Sverigedemokratisk Ungdom, har nylig sluppet en valgvideo som har fått stor respons på nettet med nesten 340 000 visninger på kun to uker.