Statsminister Solberg: 23 norske kommuner må passe opp for radikale islamister

BEKYMRET: 23 norske kommuner har fått brev fra statsminister Erna Solberg sitt kontor om at de bør være på vakt mot radikale islamister i sine byer og tettsteder. (Foto: CC)
NORGE/JIHAD

I en artikkel i Aftenposten på nett igår kunne man lese at statsminister Erna Solberg nå har sendt ut advarselsbrev til 23 norske kommuner om at de må forberede seg på å kjempe mot et økende antall radikale islamister som har bosatt seg over hele landet.

ADVARER KOMMUNE-NORGE: Statsminister Erna Solberg er bekymret for islamisme.
ADVARER KOMMUNE-NORGE: Statsminister Erna Solberg er bekymret for islamisme.

De siste årene har et utall personer med norsk statsborgerskap vervet seg til terrorgrupper eller blitt radikalisert her i landet gjennom moskeer spredt rundt i hele Norge.

Spesielt skal myndighetene være bekymret for det økende antallet norske statsborgere som blir såkalte «fremmedkrigere» og reiser til Midtøsten eller andre konfliktsoner for å kjempe i hellig islamsk krig.

Mange av disse reiser ut og så hjem igjen, uten at Politiets sikkerhetjeneste har full oversikt over hvor de har vært eller hva de har erfart.

Politiets sikkerhetstjeneste skal være pådriveren bak brevet fra statsministeren til landet 23 kommuner. Det skal være PST-sjef Benedicte Bjørnland sin rapportering til Regjeringen etter terror-frykten i sommer som gjør at statministeren nå tar affære.

De kommunene som anses å være i faresonen og som er nevnt i Erna Solberg sitt brev er som følger:

– Bergen

– Bodø

– Drammen

– Fredrikstad

– Halden

– Hamar

– Harstad

– Hønefoss

– Gjøvik

– Kristiansand

– Larvik

– Lillehammer

– Moss

– Porsgrunn

– Sandnes

– Sarpsborg

– Skedsmo

– Skien

– Stavanger

– Tromsø

– Trondheim

– Tønsberg

– Ålesund

Martin
PST: Martin Bernsen fra PST mener at radikale islamister finnes i alle norges kommuner.

Har ikke ressurser

Bakgrunnen til brevet skal være at PST ikke har penger eller ressurser til å komme tidlig inn i radikaliseringsprosessen og at kommunene har en bedre mulighet til å nå ut til muslimene i sine nærområder blant annet gjennom barnevernet og andre statlige instanser.

– Radikaliserte personer kan finnes i alle kommuner, sier kommunikasjonsrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til Aftenposten.

Tajik er glad

Endelig skjer det noe, sier Arbeiderpartiets justispolitiske talskvinne Hadia Tajik. Men hun ønsker også at staten nå går inn med midler for å støtte opp om dette prosjektet. Tajik uttaler følgende til Aftenposten:

– Jeg håper ikke at Solberg gjør dette for å skyve ansvaret for det forebyggende arbeidet fra seg. For at kommunene skal kunne lykkes med dette arbeidet trenger de også penger og konkrete arbeidsmetoder for avradikalisering. Det lokale arbeidet mot ekstremisme har så langt ikke fått noen penger, heller ikke i statsbudsjettet, bare mer ansvar, sier Tajik, som mener penger bør settes av til dette spesifikke formålet.

Ifølge artikkelen ønsker Arbeiderpartiet å doble budsjettet til samarbeidsrådene mellom kommune og politi fra 13 til 26 millioner kroner.

Miljøpartiet De Grønne-kandidat ettersøkt

FORTID I MILJØPARTIET DE GRØNNE OG BLITZ: Den ettersøkte terroristen Anders Cameroon Østensvig Dale skal ha tilsluttet seg al-Qaida og lært å lage ulike bomber av terrororganisasjonens mesterhjerne, Ibrahim Hassan al-Asiri.
FORTID I MILJØPARTIET DE GRØNNE OG BLITZ: Den ettersøkte terroristen Anders Cameroon Østensvig Dale skal ha tilsluttet seg al-Qaida og lært å lage ulike bomber av terrororganisasjonens mesterhjerne, Ibrahim Hassan al-Asiri.

Frieord.no skrev tidligere i sommer om Miljøpartikandidaten og blitzeren Anders Cameroon Østensvig Dale som etter å ha blitt radikalisert i Rabita-moskeen i Oslo plutselig forsvant fra Norge og nå er ettersøkt av etterretningstjenester over hele verden for terrorisme.

 

 • Mjolner

  Da er spørsmålet hva vi vanlige borgere skal forholde oss til og hva vi må være forberedt på av selvtekt.

 • Insanus

  Da er det jo betryggende at det finnes god erfaring her i Norge når det gjelder såkalt «avradikalisering» av muslimer (ironi). Finnes det i det hele tatt en nordmann som har kjennskap til slik avradikalisering og er denne prosessen mulig å gjennomføre i praksis? Neppe. Kanskje for tåkedottene på Stortinget og resten av landets virkelighetsfjerne antihvite, som slipper å ta stilling til den praktiske delen av det. Det er lett å øremerke og bevilge noen millioner til prosjektet for deretter å la endre ta «skitjobben». Det må vel noen selvmordsaksjoner til for at Solberg & co skal våkne fra multikult-dvalen.

  • wegard

   Ekstreme aksjoner vil nok bare hjelpe dem i å øke den innbilte avstanden mellom såkalte ekstreme og moderate.

 • Alf-Dagfinn Antonsen

  JA- det er et tankekors at det eneste konkrete tiltaket som kommer ut av en situasjon hvor faresignalene blir stadig tydeligere, er symbolske «avradikalisering». Religiøse galninger gis tillatelse til å returnere til Norge etter deltakelse i terrorhandlinger, bestialske drap og halshogginger foran åpent kamera.

  Sinnsforvirrede muslimer vender altså tilbake til norsk «beskyttelse», etter å ha deltatt i krigføring mot sivile, barn og kvinner, som også deltar i krigshandlinger mot den koalisjonen også Norge er del av. Med all respekt: Dette er mennesker som ikke lar seg endre gjennom kursvirksomhet eller terapi! Dette er mennesker den norske befolkningen ikke ønsker tilbake- og det eneste adekvate tiltaket er utestengelse og internasjonal straffeforfølgelse!

  • wegard

   Og i tillegg er radikaliseringen i stor grad mulig pga ulike former for statsstøtte, som på sin side er mye høyere beløp enn å kaste en symbolsk sum eller to på symbolpolitisk avradikalisering. Og disse summene er uansett peanuts ift de reelle og sosiale kostnadene landet vårt tar på oss.

 • Save_Europe

  Bestanden radikale Islamister må holdes nede. Hvordan får være opp til folk selv, da myndighetene ikke har kapasiteten til å hanske med saken.

 • Baron_von_Katzenjammer

  Dette ville aldri ha vært noe problem om fandenskapen m/storfamilie ikke hadde blitt innlosjert i Norge i utgangspunktet! De bestukkede NWO-lakeiene på Stortinget har importert — med viten og vilje — et enormt problem, som vi bare har sett begynnelsen av om ikke ting endrer seg. Landsforrædere, alle som en.

 • AMG65

  «Avradikalisering». Er de helt blåst!!! Eneste måten og stoppe dette på er å rydde Skandinavia for muslimer. Det er ingen annen løsning, og problemet kommer bare til å øke, og vi kommer til å bruke stadig mere og mere resurser på disse tullingene.

 • OnkelBlaa

  Faktumet er vel helst at alle gode nordmenn burde blitt utrustet med AK 47 eller bedre slik at vi kan forsvare oss.
  Gamle jaktvåpen med forskjellig kaliber er ikke bra nok lenger siden vi kun har 5000 i hæren heri landet nå.
  Folket krever å bli bevæpnet slik at vi kan motstå! en trussel!

 • Rolf Gunnar Rolfsson

  – ANTI-HVITE djevler og demoner, som begår FOLKEMORD PÅ HVITE, fortjener DØDSSTRAFF I TRIBUNALET under SKARPRETTERENS ØKS.

  – ANTI-HVITE Gærna Pudding åpner kjeften og spyr ut den råtne frokosten sin og begår FOLKEMORD PÅ HVITE.

  – ANTI-HVITE pst-reptilet viser gifttennene, og slipper ut en spaltet tunge og begår FOLKEMORD PÅ HVITE.

  – Vi venter på DOMMENS DAG!

  [Det som står i versaler er mem, dvs stikkord til diskusjonsemne. Poenget er å gjøre retorikken så rå som overhodet mulig. En langsom forråelse av samtaleformene i samfunnet løfter takhøyden og robustheten i møtet med heksejaktens dagligdag. Det å bli anmeldt for injurier er selve hensikten, for derigjennom å kunne kjøre parallelle rettssaker og spre flere propaganda-mem i systemet, inntil systemet bryter sammen. De, som vil studere fremgangsmåten, kan finne et gratis podcastkurs på whiterabbitradio. Metoden kalles Samizdat. Den ble brukt til å velte Sovjetunionen.]

 • Pingback: Massakeren i Paris feires i Gøteborg - Frieord()

 • Pingback: Muslimer angrep møte i København - en drept - politifolk skadd - Frieord()

 • Pingback: Geert Wilders: Vi kommer til å beseire islam - Frieord()

 • Pingback: Stockholm får ny mega-moské - Frieord()

 • Pingback: Muslimsk terrordrama i Texas - to døde - Frieord()

 • Pingback: Historisk terrordom over muslimer med norsk statsborgerskap - Frieord()

 • Pingback: Over 80 drept i ramadan-terror - Frieord()

 • Pingback: Norsk statsborger dømt til åtte års fengsel for terrorisme - Frieord()

 • Pingback: Grunnskoler i Oslo får terroralarm - Frieord()

 • Pingback: Livredde IS-krigere klipper skjegget og kler seg ut som kvinner - Frieord()

 • Pingback: IS-terrorister skal få gratis førerkort og bosted i Sverige - Frieord()

 • Pingback: IS-terrorister skal få gratis førerkort og bosted i Sverige - Norgesavisen.no()

 • Pingback: Politiet gjennomførte husransakelse hos innvandringsmotstander - Frieord()