Sprøytespisser, narkotika og avføring – sigøynere ødelegger Botanisk hage i Oslo

Det er VG som kan formidle at en fortvilet direktør i Naturhistorisk museum , Tone Lindheim, har sendt ut en e-post til ledende politikere i Oslo.

Der forteller hun om en hverdag der ansatte i Botanisk hage daglig er redde for å stikke seg på brukte sprøyter og må plukke opp menneskelig avføring fra planter og busker.

Saken skal være «svært alvorlig», og i går avholdt man et krisemøte der både bymiljøetaten, Rusken og politiet var tilstede.

Sigøynere skal ha sett seg ut Botanisk hage som sentral for sine kriminelle handlinger. Blant annet hentes de narkomane fra Oslo sentrum av sigøynerne opp til hagen, hvor de har gjemt narkotika under bed og planter.

Les mer: Romfolk bæsjet ned lekeplass for barn i Drammen

D
BOTANISK HAGE: Med sine 150 mål og 13.500 planter er hagen et yndet sted for unge og voksne å besøke. Nå risikerer imidlertid Oslo-folk å møte stengte porter, da tilreisende sigøynere har sett seg ut parkens anlegg som narkotikasentral, samt toalett. Ansatte skal frykte for liv og helse da brukte sprøytespisser kastes blant blomsterbed som stelles daglig. (Foto: Frieord).

Denne uken skal politiet ha arrestert seks sigøyner-kvinner for å selge narkotika. Sigøynerne bruker Botanisk hage som lager, hvor de graver ned pillebokser under planter og i bed.

Ikke sjelden ødelegger de svært sjeldne og dyre planter fra andre verdensdeler som har kostet mye tid og penger å utstille for besøkende til Botanisk hage.

Les mer: Politiet: Romfolk står bak økt narkosalg i Stavanger

Sigøynerne skal bruke en plass nedenfor Botanisk hage som overnattingssted. Derfra kjører de rundt i byen og bedriver kriminell aktivitet. I dette tilfellet skal det dreie seg om opptil 15 sigøynere som er involvert i det daglige salget av narkotika, mange av dem kvinner.

Politiet i Oslo sier de er kjent med problemet, men har så langt valgt å ikke stoppe de kriminelle bandene.

Botanisk hage er en del av Universitetsmuseene på Tøyen. Parken er på 150 mål og har 13.500 planter fra 7.500 arter.

Relatert: