SOMMER I OSLO: Drap og skyting på åpen gate i sentrum – skudd avfyrt mellom etniske klaner på boligfelt

Narkotikasalg, prostitusjon, gjengaktivitet og gateran er noe politiet i tigerstaden jobber mot jevnlig. Men når sommeren kommer så øker den kriminelle aktiviteten. I internasjonal sammenheng har man skyldt på høye temperaturer og mangel på muligheter for arbeide.

Men i Norge sliter vi med hverken av de to siste punktene. Allikevel kopierer vi de samme feilene myndighetene i Sverige, Frankrike og Storbritannia har gjort det siste halve århundret.

På fredag ble en mann i 40-årene funnet alvorlig skadet på Bjerke i Oslo. Mannen døde senere av skadene.

Les også: Sommer i Oslo: Utenlandske gjenger i to ulike massesalgsmål – machester, kniver og balltrær

Les også: OSLO: Innvandrergjenger bruker vold og terroriserer uskyldige – politiet slår alarm

En av de arresterte skal være «Belal Belal», en algerisk/marokkansk mann (29) som har vært forsøkt utvist fra Norge siden 2008. Han har et rulleblad lenger en armen sin, men kan ikke utvises da han ikke samarbeider med politiet om sin virkelige identitet.

Fra VG:

I løpet av sine snart tolv år i Norge er Belal dømt for vold mot 12 personer. Han har ranet ytterligere to, og truet en rekke politifolk, fengselsansatte og sivile.

Han kom til Norge i november 2005, og ble etter to uker pågrepet da han forsøkte å selge hasj til sivilt politi. To uker etter det ranet han en drosjesjåfør i Oslo sentrum.

Politiet får ikke sendt Belal ut av Norge, fordi han nekter å samarbeide og fortelle hvem han er og hvor han kommer fra, heter det i en rekke rettsavgjørelser.

Belal hevder han ikke vet hva han heter til etternavn, og at han kommer fra Algerie. Politiet mener å vite hans rette navn, og at han er marokkansk statsborger, står det i en kjennelse fra Oslo tingrett.

IKKE-ETNISK NORSK: Bydel Bjerke er i disse dager i ferd med å bli en minoritetsbydel for etniske nordmenn. Det reflekteres i den økende utenforskapen, lave arbeidsdeltakelsen og økende kriminaliteten.

Les også: Sommer-Oslo: Politiet og brannvesenet angrepet med steiner i minoritetsbydel

Les også: Muslimsk terrorist (17) varetektsfengslet for to nye uker – ville sprenge bombe i Oslo sentrum

• Tidlig 2007 slo han ned en full mann på Grorud. Offeret ble liggende som en «filledukke», ifølge dommen. Volden bar klart preg av overfall, og Belals forsøk på å villede politiet da han ble tatt tyder på at han «nærmest ikke eier skrupler», heter det.

• I september 2007 ble han dømt for et 20-talls forhold, hvorav flere er alvorlige. «Han har til dels fulgt etter ofrene, eller gått rett mot dem, og plutselig og uprovosert angrepet dem med stor kraft», heter det i dommen.

• I desember 2012 ble han i Borgarting lagmannsrett dømt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, ett ran, to legemsfornærmelser, ett forsøk på tyveri og oppbevaring av narkotika.

Belal er blitt undersøkt av to rettspsykiatere som fastslo at han er tilregnelig. (Sitat slutt).

Les mer: Machete og knivslagsmål i Oslo: Ti afrikanere pågrepet etter storaksjon av politiet

Les mer: Skyting mot fullsatt restaurant i Oslo var internt oppgjør i det pakistanske miljøet

DET VAR EN GANG: Bydel Bjerke var en gang en stille, trygg og norsk bydel. I dag er flere av områdene i bydelen majoritet ikke-etnisk norske og ulovlige asylsøkere dreper mennesker på gatene. (Foto: SlideShare).

Les også: OSLO: Slagsmål på Karl Johans gate, Storgata, Universitetsgata, Bislett og Stovner – «våpenvisitasjon» av kriminelle

Les også: Utenlandske menn amok med machete og øks på utested i Oslo sentrum

Skyting i boligfelt mellom etniske familier

Den samme kvelden var det fullt oppgjør mellom to klaner på det svært flerkulturelle området Bjørndal på Oslo syd.

Det skal ha blitt skutt fra det som politiet beskriver som en startpistol. Men det har vært skutt med ekte pistoler tidligere. Årsaken skal være en langvarig konflikt mellom to rivaliserende familier.

Fra Aftenposten:

– Det er helt klart en historikk her. To grupperinger har barket sammen, sier innsatsleder ved Oslo politidistrikt, Christian Bortne til Aftenposten.

– Vi har snakket med flere vitner som forteller at de har hørt ett skudd, forteller Bortne.

Skytingen skjedde i et boligområde på Bjørndal i bydelen Søndre Nordstrand i Oslo, men har trolig ikke vært fare for utenforstående eller forbipasserende, da det antatte våpenet som ble brukt var en startpistol. En startpistol lager et høyt smell, men skyter ikke ut noe prosjektil.

– Basert på vitnebeskrivelser, videoopptak og avhør på stedet, er det besluttet å pågripe tre personer. De er foreløpig siktet for trusler, sier Bortne til NTB. (Sitat slutt).

Les mer: Somaliere angrep hverandre med slagvåpen og macheter på Tøyen

Les mer: 30 innvandrere i masseslagsmål med kniver og jernstenger på Tøyen

Les mer: Slagsmål på Tøyen – mann pågrepet med øks

KLANOPPGJØR OG SKYTING: Ikke-vestlige familier har ligget i klanfeider i mange tiår på det flerkulturelle området Bjørndal på Oslo syd. Det har vært skyting med skarpe skudd i boligfeltet tidligere. Denne gangen var det «bare» en startpistol som ble brukt, men det skremte beboerne i boligområdet som i all hovedsak består av barnefamilier. (Foto: Wikimedia).

Les også: Ville vesten på Vestli

Les også: Innvandrergjenger knivstakk hverandre på Vestli

Mann skutt på Grünerløkka

På lørdag opplevde vi at en person ble skutt og alvorlig skadet på åpen gate i det svært flerkulturelle området Grünerløkka.

Fra ABC Nyheter:

– En person er blitt skutt med pistol i lysken. Gjerningspersonen er sett løpende bort fra stedet. Vi vet veldig lite foreløpig, sa politiets innsatsleder på stedet, Christian Bortne, til NRK.

Politiet skal ha fått inn flere meldinger fra vitner i området.

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen, kan ikke si noe om alvorlighetsgraden på skaden til mannen. Skaden er i lysken.

– Vi søker etter en eller flere gjerningsmenn. Stedet mannen ble funnet er ikke nødvendigvis åstedet, sier Pedersen til NTB.

Et område i nærheten av Toftesgate er avsperret.

Et vitne VG har snakket med, forteller at han hørte skrik før han så en mann komme løpende. Det skal ifølge vitnet være den skadde personen.

– Jeg hørte flere rundt ham si at han var skutt. Det var mye blod, sier vitnet til avisen. (Sitat slutt).

Les mer: VIDEO: Innvandrere i Oslo: «Vi nærmer oss Malmø-tilstander»

Les mer: Somalisk kvinne skutt av politiet i Oslo sentrum

SKUTT PÅ ÅPEN GATE: Grünerløkka opplevde at en person ble jaget og skutt på fredag. Det skal ha vært skriking i forkant av skyteepisoden og en person ble sett løpende fra åstedet.

Angrep på politiet

Men det var ikke bare interne oppgjør mellom ikke-vestlige og ulovlige asylsøkere som drepte uskyldige på gaten i hovedstaden. Også politiet fikk smake litt av det varme og inkluderende samfunnet som de rødgrønne politikerne har innført til Norge.

Klokken 09.47 i går kom en melding inn om at en politibil ble truffet av store steiner kastet av «ungdommer» på det (igjen) svært flerkulturelle området Mortensrud i Oslo. Steinene skal ifølge politiet ha vært på størrelse med to knyttnever.

Politiet klarte imidlertid ikke å pågripe de som sto bak angrepet.

I januar skrev Frieord om hvordan ukjente personer kastet en handlevogn(!) ned fra en gangbro og på en politibil på Mortensrud.

INGEN RESPEKT: Mange av de unge som vokser opp i de fremtidige ghettoene i Oslo mangler totalt respekt for norske myndigheter og i særdeleshet for politiet. Det resulteter i farlige situasjoner, der politiet blir angrepet med steiner, fyrverkeri og det som verre er. (Foto: Frieord.no).

Relatert:

Skrevet av

Alexander Halvorsen

Middelaldrende mann med temperament. Rettferdig, ærlig og glad i landet sitt.