Somalisk ungdomsklubb i Skien var narkosentral

NARKONETTVERK I SKIEN AVSLØRT: Politiet i Skien har gått til pågripelse av minst 9 personer fra det somaliske ungdomsmiljøet i Skien. Ytterligere titalls personer fra innvandrermiljøet skal også være siktet for omfattende narkotikasalg og pengesmugling. (Foto: Wikimedia).
SKIEN/INNVANDRING

Ni personer skal være varetektsfengslet og et titalls personer skal være siktet etter at politiet sprengte en narkotikasentral i Skien. Salget og distribusjonen ble foretatt gjennom en offentlig støttet ungdomsklubb for somaliere i sentrum av byen.

Det er i nav-bygningen i Skien sentrum at den somaliske ungdomsforeningen holder til. På sine nettsider så informerer de om at de hjelper somaliske ungdommer med leksehjelp, biljard og fotballkamper for barn og unge. Ungdomsklubben mottar også penger fra Skien kommune.

Men på torsdag så beslagla politiet i Skien mellom 5 og 10 kilo amfetamin og flere kilo hasj fra det somaliske miljøet som er tilknyttet ungdomsklubben.

DD
STORE BESLAG: Politiet i Skien har tatt beslag i titalls kilo med narkotisk stoffer fra det somaliske miljøet i byen. Blant annet opptil 10 kilo med amfetamin og 5 kilo med hasj. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Narkotikaen og pengene fra salget skal ha blitt distribuert og solgt over hele landet. Blant annet har man tatt beslag i Trondheim.

Så langt har politiet varetektsfengslet ni personer, samt siktet flere titalls personer i innvandrermiljøet i Skien. Det skal imidlertid også være en eller flere etniske nordmenn involvert.

Den ettersøkte somalieren som anses å stå bak narkomiljøet, klarte imidlertid å flykte til Somalia før politiet kom på døren.

En person som driver et profesjonelt pengeoverføringsbyrå for innvandrere i Skien skal også være siktet for heleri i forbindelse med narkosalget i det somaliske nettverket.

Hvor pengene fra narkotikasalget har gått, er ennå uklart.

Politiet sier at de ennå ikke har avsluttet etterforskningen og at man ikke ser bort ifra at det kan bli flere pågripelser.

Klubben ble åpnet så sent som i 2014, som følge av fritidsproblemer for somalisk ungdom i Skien.

Relatert:

– Mann arrestert for voldtekt i Skien

– Politiet etterlyser afrikaner etter voldsran i Skien

– Mørkhudet mann slo ned ansatt på kjøpesenter i Skien

– Utenlandske menn angrep vekter i Skien

– Jente (11) alvorlig banket opp av muslimer på lekeland i Skien

– Skoler i Skien kan få kjønnsdelt undervisning

– Fylkesmann i Skien: norske skoler plikter å følge islamske regler