Somalisk nibarnsmor svindlet NAV og Bærum kommune for 1.4 millioner kroner

1.4 MILLIONER KRONER: En somalisk nibarnsmor er i Asker og Bærum tingrett dømt til å betale tilbake urettmessig utbetalte penger samt fengsel. (Foto: Illustrasjonsbilde).
INNVANDRINGSKRIMINALITET

En somalisk nibarnsmor er i Asker og Bærum tingrett dømt til fengsel og tilbakebetaling av 900 000 av de 1.4 millioner kronene hun skal han svindlet fra Nav og Bærum kommune for å forsørge sine sønners khat-misbruk.

Den somaliske kvinnen som er i 50-årene ble denne uken dømt for trygdebedrageri av 1.4 millioner kroner. Pengene skal kvinnen ha fått utbetalt over en periode på seks år, mens hun var i jobb på et bo og behandlingssenter i kommunen.

Kvinnen skal ha mottatt 852.000 kroner for mye i rehabiliterings- og arbeidsavklaringspenger fra Nav. Samtidig skal hun også ha mottatt 542.000 kroner for mye i sosialstøtte fra Bærum kommune.

SOMALISK NIBARNSMOR DØMT: Her i Asker og Bærum tingrett skal nibarnsmoren ha blitt dømt for omfattende trygdebedrageri på nesten halvannen million kroner. Årsaken skal være sønnenes narkotikamisbruk. (Foto: Asker og Bærum tingrett).
SOMALISK NIBARNSMOR DØMT: Her i Asker og Bærum tingrett skal nibarnsmoren ha blitt dømt for omfattende trygdebedrageri på nesten halvannen million kroner. Årsaken skal være sønnenes narkotikamisbruk. (Foto: Asker og Bærum tingrett).

Strafferabatt

Den somaliske nibarnsmoren får imidlertid strafferabatt og må kun sone 4 av de 12 månedene retten opprinnelig hadde satt som straff. Dette fordi hun innrømmet forholdet og fremdeles har omsorg for to av de ni barna.

Retten var imidlertid ikke imponert av kontrollsystemet hos Nav eller Bærum kommune som med «enkle grep» hadde kunnet avsløre kvinnens bedrageri på et mye tidligere tidspunkt. Hun skal blant annet ha mottatt sosialpenger fra Bærum kommune mens hun var i arbeid gjennom den samme kommunen.

Svindlet pga narkotikamisbruk

Kvinnene skal ha svindlet Nav og Bærum kommune på grunn av sine eldre sønner som skal ha presset henne med vold og trusler til å kjøpe den narkotiske planten khat.

Ifølge politiet skal misbruket av khat blant somaliere være et svært stort problem. Et forsiktig anslag er at minst 50 – 70 prosent av alle voksne somaliske menn i Oslo er avhengige av stoffet og bruker det hver dag. Også blant somaliske kvinner skal misbruket være et problem.

Det er estimert at tollvesenet beslaglegger rundt 10 tonn innsmuglet khat til Norge hvert eneste år.

STORT PROBLEM: Ifølge politiet er mellom 50 - 70 prosent av alle somaliske menn i Oslo avhengige av det narkotiske stoffet og misbruker det regelmessig. (Foto: Khatmisbruker).
STORT PROBLEM: Ifølge politiet er mellom 50 – 70 prosent av alle somaliske menn i Oslo avhengige av det narkotiske stoffet khat og misbruker det regelmessig. (Foto: Khatmisbruker).

Dagbladet fjernet opplysninger om khat-misbruket

Dagbladet.no som har hentet sin sak fra NTB, hadde også et oppslag om bedragerisaken, da uten å nevne kvinnens etniske bakgrunn, eller årsaken til bedrageriet, som var sønnenes store forbruk av khat. Hvordan man kom frem til denne beslutningen hos Dagbladet og NTB er uklart.

 • laksefakse

  Det naive Norge , hun vil jo fortsatt kunne snylte på landet , hun vil jo ikke klare å tilbakebetale uansett, normalt skulle samtlige bli returnert til Somalia hvor de hører hjemme.

 • Stefandemert

  jag tycker det är märkligt när somalier eller pakistanier, som båda två vanligtvis är religiösa blåser det norska samhället på pengar. Kanske gäller inte de muslimska budorden för icke-muslimer? Dvs det gör inget om man stjäl från icke-muslimer, Allah blir inte arg då.

  • sussebassa

   Du virker da som en oppegående kommentator, så merkelig du ikke vet det.
   Det kalles Taqiyya, som gir alle muslimer Rett til å stjele og juge ..overfor oss ikke muslimer med Allahs velsignelse/tilgivelse.
   Google finnes mye.
   Ikke bare det norske samhellet, svenske, se til ditt eget land hvor innvandrere helt har overtatt landet ditt.
   Svensker 2. rangs borgere i eget land.

  • Camping er gøy

   Det stemmer. Om en stjeler fra de vantroe (aka ikke muslimene) så er det ok

  • Er det noen som spør hvilken religion en hvit, nordisk forbryter har?

 • Hrodebert Hildebrand

  Dette er bare toppen av isfjellet.

  • sussebassa

   …gjett om.

  • Insanus
   • tiger

    «Det viser seg at nær halvparten av alle somaliske barn her i landet er født utenfor ekteskap. Enten er det stor aksept for alenemødre blant somaliere, eller så forteller statistikken noe om omfanget av trygdemisbruket.» Jo da dette er fullt akseptabelt i islam kultur…helt sikkert.

    • Camping er gøy

     Det er desverre trygdemissbruk… Derfor reglene er strammet inn og de fleste kommuner er særs restriktive å innrømme overgangsstønad til somaliere

 • sussebassa

  Leste om det i DB, men der unnlot de selvsagt å si hun var somalisk..men etter flere års erfaring med innvandrere i landet, visste jeg det alikevel..alle visste det…feige Pk media..det er egentlig de selv dette går utover, så fordummende, som de tror alle i Norge er også..
  Det er Vi ikke lengre.
  Tilbakebetaling ?
  Der vet vi vel også at det Aldrig skjer når det gjelder innvandrere, men om noen enslige Norske mødre får for mye,(leste om det noen år tilbake) Ja Da ja, skal hvert øre betales tilbake.
  Hun har levd og misbrukt vårt øk system på bekostning av våre gamle,sjuke/pleietrengende/minste uføretrygdede/pensjonister, og det gjør meg enda mere Pisst.
  Utsendelse av henne og alle avkom hadde vært det eneste riktige.

 • AMG65

  Send søpla tilbake til somalia! Hva har muslimer bidratt med i denne verden…ikke en skjit, de bare snylter på vesten. Jævla parasitter.

 • krea tiv

  Leste om saken på db, og det er rart for når jeg leste overskriften så gjettet jeg på at det var en somalier, og vist faen VAR DET AKKURAT SOM JEG TENKTE!! 9 unger, forbanna fødselsfabrikk

  • g0g

   Ni forbainna unga har hun klemt ut, enorme summer i barnetrygd, sosialstønad for kjærringa, og ungene belaster politi, kriminalomsorg og nav i all sin levetid. Vanlige norske familier må jobbe for pengene og har ikke alltid råd til å få fler enn ett eller to barn hvis de vil beholde hus og hjem, for de må være med på å betale for ungene til somaliere også. Bare trist i grunn

   • krea tiv

    Trist ja, det er helt tragisk! det er slik landssvikere av noen politikere legger det opp. Vi nordmenn skal ikke ha råd til å få mange barn, mens bakterier av noen asylanter skal få og få pr unge de skyter ut. Og hvorfor er det blitt slik spør jeg meg selv

    • Tove Finne Røed

     Hva slags menneskesyn står du for, som omtaler medmennesker som «bakterier»? Jeg vemmes.

     • krea tiv

      Medmenneske? Jeg vemmes over naiviteten din

 • Johan Slåttavik

  En meget bra artikkel av Frieord. Helt klart viktig at dette kommer frem, og ikke blir forsøkt skjult.

 • helgesther

  hehehe, uff å atter uff. lyser det ingen lampe hos NAV, er de totalt hjernevasket av blind snillisme?

  • Darmann

   Svar: Ja. Egne erfaringer samt observasjoner over flere år bekrefter det til fulle. Hva trodde du, selvsagt er jo NAV også full av venstreorienterte SV og Ap-støttere og de tror jo da fullstendig på den utopiske tankegangen rundt multikulti. Men etniske nordmenn skal behandles strengt og holdes i tømmene på alle måter + ikke få i nærheten av samme støtte og «oppløftning» for å få jobb, om de har litt (eller mye) problemer.

 • OnkelBlaa

  Men dette er jo en av de rødgrønnes «berikere»!

 • Artisjokk

  Måtte være en somalier — trygdesnylterne over alle! Det burde bli innført tvangssterilisering av somaliske kvinner etter fylte 18 år, for de kjenner faen ikke grenser når det gjelder å sette avkom til verden; av samme udugelige standard som seg selv. Dette bør straffes hardt, men, kjenner jeg bermen av dårer som styrer Norge rett, så blir det vel en klaps på hånden og krav til en halvhjertet unnskyldning på gebrokkent norsk, før hun kan gå rett tilbake til sofaen i sin kommunale leilighet, med loff og halvannenlitersflaske med Coca-Cola på bordet, mens Migrapolis durer i bakgrunnen — noe VI betaler for! Hele kullet hennes på ni negerunger er sannsynligvis allerede i NAV-kø, klare til å bli finansiert av deg og meg, for å drive gatelangs, tygge khat og rane gamle damer med vold — slik man kan forvente av primordiale apekatter med en IQ på 65! Blir kvalm av naiviteten her til lands! Norge for nordmenn!

 • sussebassa

  Årsaken til at denne somaliske kvinnen misbrukte NAV oppgies å være at hennes sønn anvendte khat, en narkotisk plante de tygger og som gir avhengighet, som hun måtte skaffe penger til.
  Ca 50..70% av alle somaliske menn i Oslo misbruker dette regelmessig…avhengighet.
  Ikke rart så få av disse ikke «kan/klarer» å arbeide, i tillegg IQ på snitt 68, men at jeg skal være med å finansiere denne galskapen/misbruken ….det er faktisk verre.
  Så ikke bare forsørger vi/NAV de med mat, hus, klær mm, men også deres droger.
  Ut av Norge sier jeg, UT…..med de alle.

 • anital

  Merkelig, dette er andre store nyheten som man får i media uten at man får vite at de ikke er nordmenn. De som voldtok den mindreårige jenta og nå er løslatt er afrikanere. Er det slik at vi må få de sanne nyhetene via andre på facebook? Hvorfor beskytter man slike som begår grove forbrytelser, samtidig så henger man ut en FrP-mann som har sagt noe på sin facebookside og da er det bilde og hele navnet. Jeg synes dette er så galt at media driver slik forskjellsbehandling av nordmenn og de som innvandrer hit og begår kriminelle handlinger. Forøvrig fikk hun altfor liten straff, de burde alle miste muligheten til å bo i Norge.

 • SimenTerjeLauvli

  Jeg lurer virkelig på hva som skiller dette kriminelle kvinnemennesket, fra andre som blir sendt ut av landet pga krim. Det er vi som vil måtte betale, for både henne og resten av familien så lenge de lever. Og i mellomtiden har vi ikke råd til å behandle eldre på sykehus!!! Isteden for at private får opprette «Mottak» av slikt svineri, så la de samme menneskene få fullmakt til å sende disse kriminelle muslimer ut av landet. Til «Mottak» i landet de kommer fra, denne galskapen har holdt på lenge nok.

 • Ken-tore Nilsen

  helt latterlig lav straff…350.000,- pr mnd. for å sitte inne…da hadde jeg glatt tatt 1 år.
  få heller svina ut av landet.

 • Egil Mellev

  Det er tragisk at innvandrere skal få snylte Norge på denne måten! Dette er våre hardt tjente penger, og de er flaut at de forsvinner til en stakarslig innvandrer med narkokids! Skuffende at disse personene har sunket så lavt

 • Aksiomet

  Illustrasjonsbildet øverst her er faktisk noe av det kvalmeste jeg har sett. En hjernevasket etnisk norsk kvinne gliser mens hun danser rundt med dem som kommer til å legge velferdsstaten vi er så stolte og glade i, totalt øde innen en generasjon.

  Et grelt og marerittaktig symbol på hvordan 68-erne og PK-mafiaen får holde på. Fordi det er så «spennende og eksotisk, atte!»

  • krea tiv

   Helt enig. Blir helt kvalm av å se det stygge intetforstående gliset hennes. Kjenner at jeg blir skikkelig brydd av det bildet

 • FalconSays

  Straffeskatt på lønnsslippen resten av hennes yrkeskarriere. Hvis hun da i det hele tatt får noen jobb igjen. Og hvor går hun da?
  Jo til NAV for å få sosialbidrag, og man er like langt!

  • Camping er gøy

   Håper hun er persona non grata på ett hvert sosialkontor. Hun ødelegger for både dere nordmenn og innvandrere som kan gå på ett smell (sosialkontoret skal være til hjelp i en vanskelig forbigående situasjon ikke en livstids hjelp)

 • Emperor

  Vi takker for berikelsen av Norge og tyveri av våre skattepenger til Khat.

 • Jødas Iskariot

  Nå må vi ikke falle i den fellen at vi skiller mellom oss og dem. Også nordmenn misbruker khat. Det finnes nordmenn som har over 100 khatter i sitt eget hjem. Dette er kostbart.

 • Robert Mortensen

  Så om politiet spanet på hver mannlig somalier i landet ville man kunne få 50-70% oppklaring og store mengde khat, domfellelse og kanskje en hel del somaliere som sikkert ikke bidrar på noen måte kanskje ut av landet? Tror vi trenger mer egnet og trengende asyl mottakere enn disse 50-70% mannlige somaliere og for den saks skyld trygdemisbrukende somaliere!!

 • Brole Omm

  Jeg orienterte Dagbladet i kommentarfeltet deres om at kvinnen ikke var en Bærum-kvinne, men en Somalisk kvinne (først skrev de Oslo-kvinne). Kommentaren var høflig og faktaorientert.

  Kommentaren min ble slettet.

  Dette gjør de såvidt vites med bakgrunn i at man skal ikke «stigmatisere» noen. Det er altså helt greitt for Dagbladet å «stigmatisere» Oslo og Bærums-kvinner, men ikke Somaliske kvinner.

  Jeg lurer på hvilken planet deler av pressen befinner seg på.

 • Lasse Eberhoft

  Fem fine frøkner skal aldri dra hjem -Lyden av noe som slipper oss fri

 • Lasse Eberhoft

  Få dem ut!

 • Pingback: Året som gikk med Frieord.no! - Frieord()

 • Pingback: Nesten 100.000 innvandrere i Akershus - Frieord()

 • willyhansen

  Ja, dette er o virkelig noe å importere til Norge – kaller man det for arbeidsinnvandring eller prostitusjon…?

 • Roald Sagmyr

  somalierne får gratis førerkort dekt av nav, sikkert 50,000 p,stk sykt !!

 • Pingback: 37 prosent av alle sosialklienter er innvandrere - Frieord()

 • Pingback: 37 prosent av alle mottakere av sosialhjelp er innvandrere()

 • Leif Tore Nervik

  Send henne hjem tvert! og jeg er enig. Toppen av isfjellet!

 • Leif Tore Nervik

  Muslimer burde pr definisjon være automatisk utelukket fra å komme inn til Norge nettopp fordi de har et hatsk livsyn ovenfor våre egne verdier. De er absolutt ikke inkluderende ovenfor Nordmenn og har ingen intensjoner om det. Heller tvert i mot. En kvinne som innleder et forhold til en Nordmann risikerer i verste fall å bli levende brent blant de mest ekstreme. Nå skal snillistene importere mer enn 8000 til som vil påføre oss enorme utgifter, som vi ikke blir kvitt,som aldri vil sette pris på det og ikke vil bli en del av fellesskapet. Dette er ikke en Stutum påstand men sant. Vil legge til at det finnes selvfølgelig hederlige unntak, men de er ikke mange.

 • Helge sæther

  Personlig mener jeg NAV penger brukt til Khat forbruk er skjerpende og ikke formidlende, som her.

 • Frank J Dalberg

  Hvorfor blir ikke kjærringa kastet ut av landet sammen med den khattyggende yngelen sin? I Norge vil verken hun eller ungene hennes bli annet enn en belastning for samfunnet.

 • Frank J Dalberg

  Hvorfor blir ikke kjærringa kastet ut av landet sammen med den khattyggende yngelen sin? I Norge vil verken hun eller ungene hennes bli annet enn en belastning for samfunnet.

 • Pingback: Somalisk familie flyktet fra krig - krever å få reise tilbake på ferie - Frieord()

 • Pingback: Somalier gikk berserk i Steinkjer – politikvinne skadet - Frieord()

 • Pingback: Somalisk kvinne skutt av politiet i Oslo sentrum - Frieord()

 • Pingback: Asylsøkende somalisk ektepar angrep Røde Kors-ansatte med brosteiner - nå utvises de fra Danmark - Frieord()