Somalier pågrepet for voldtekt i Odda – advokat raser over at nasjonaliteten ble offentliggjort

FORSVARSADVOKAT. Erik Lea hevder han er rystet over at politiet gikk ut med nasjonaliteten til voldektsforbryteren.
HORDALAND

Natt til søndag ble en kvinne i 20-årene voldtatt av en somalier i 30-årene i hans leilighet i Odda. Politiet gikk raskt ut med nasjonaliteten til mannen. Nå raser forsvarsadvokaten til somalieren og kaller det stigmatiserende galskap. Generalsekretæren i NOAS, Ann-Magrit Austenå, har også engasjert seg i saken og kaller det en «uheldig praksis» at politiet går ut med nasjonalitet og informasjon om utenlandsk opprinnelse på voldtektsforbrytere.

Kvinnen i 20-årene fra Odda hadde ingen relasjon til somalieren i 30-årene. Natt til søndag befant hun seg derimot i hans leilighet, hvor han voldtok henne.

Mannens forsvarer, Erik Lea, raser mot politiet og kaller offentliggjøringen av mannens nasjonalitet for «stigmatiserende galskap».

– Det er galskap å gå ut med nasjonaliteten i en slik sak, der siktede er kjent for politiet. Dette er en stigmatisering, sier Lea til Haugesunds Avis.

Det bor et 20-talls somaliere i Odda og Erik Lea mener at politiet nærmest har pekt ut mannen ved å gå ut med informasjon om nasjonalitet.

Norsk organisasjon for asylsøkere

Lederen for NOAS og tidligere leder for norsk journalistlag, Ann-Magrit Austenå, kaller publiseringen av mannens nasjonalitet «unødvendig».

– Dette er en uheldig praksis som politiet bør vurdere. Her høres det ikke ut som om det er vesentlig informasjon i saken, sier Austenå.

Politiet

Politiet i Odda sier de ikke gjorde noen spesiell vurdering før de gikk ut med nasjonaliteten til somalieren.

Det var Hardanger Folkeblad som publiserte nasjonaliteten til mannen og de sier at deres vurdering ble basert på at politiet gikk ut med den.

Relatert:

– Somalier gikk berserk i Steinkjer – politikvinne skadet

– Somalisk familie flyktet fra krig – krever å få reise tilbake på ferie

– Somalier voldtok Ida (11) – fikk 22 dagers samfunnstjeneste

– Kvinne gruppevoldtatt av fem somaliere på togstasjon

– Somalier tente på hvit kvinne som ikke ville ha sex med ham

– Somalier dømt til ni års fengsel for voldtekt i Oslo

– Somalier dømt for voldtekt – advokaten raser fordi nasjonalitet ble avslørt

– 14 somaliere dømt for sex-slaveri i England

– Somalisk ungdomsklubb i Skien var narkosentral

– Somalisk nibarnsmor svindlet Nav og Bærum kommune for 1. 4 millioner kroner

– Somalier knivstakk bussjåfør i halsen og kvinne i magen

– Somalier dømt for å ha knivstukket og ranet beruset mann på vei hjem fra julebord

– Afrikanere slipper gjengvoldtekt-tiltale etter grov voldtekt av mindreårig norsk jente

– 85-åring slått ned og drept av afrikaner i Narvik

– Somaliere bak sexslavehandel og groteske drap i USA

– «Iløpet av 10 år vil trolig være 1.000 somaliere i Horten»

 • Christen Krogvig

  Når myndighetene treffer innvandringspolitiske beslutninger som de vet vil resultere i voldtekter, er dette uhyre kritikkverdig. På samme måte som at ledere av hærer tidvis velger å la egne soldater voldta kvinner i okkuperte områder er kritikkverdig.
  Man skulle tro at en leder for Norsk journalistlag ville sette pris på at kritikkverdige forhold kom frem i lyset. Og er det en ting som virkelig er kritikkverdig, så er det at myndighetene legger forholdene til rette for forbrytelser mot egen befolkning.
  Men i et totalitært samfunn har pressen en helt annen oppgave. I et slikt samfunn skal pressen fremstille lederne i et best mulig lys og feie kritikkverdige forhold under teppet. Det er tydelig hva slags samfunn denne lederen for norsk journalistlag vil ha. Takk og lov for internet som fører til en åpenhet, som fratar journalistene muligheten til å føre befolkningen bak lyset!

 • Aksiomet

  Nok en neger-voldtekt. Når skal nok være nok? Han skulle selvfølgelig blitt torturert til døde. Levninge kan sendes tilbake til Afrika, over Sahara uten fallskjerm.

 • Zarathustrian

  Om det er unødvendig og uvesentlig å offentligjere informasjon angåande kriminelle, så bør ein slutte med all karakteristikk.
  Kva klede ein gikk i, fordi mote er usakleg og individuelt. Kva kjønn, fordi alle kjønn skal være likestilte og vi må ikkje stigmatisere. Kva utsjånad, fordi vi må ikkje dømme etter ytre. Kva kjennetekn, fordi vi må ikkje henge ut dei som ser annleis ut. Kva pistol gjerningsmannen brukte, fordi dette gir dårlig reklame og henger ut våpenprodusentar. Kva bil han brukte eller mat han åt, av samme årsak som det ved våpenprodusent. Og så vidare.
  Til sjuande og sist so sit vi igjen med ingen informasjon. Og utlysing av kriminelle er då meiningslaust. Og om denne praksisen med informasjonstildekking og fjerning/forbud foregår internt og, så vil all politivirksomheit slutte å total fungere. Racial profiling som det til dømes heiter i U.S.A.

  Galskapen lenge leve.

 • HenrikHenriksen

  Ah, velkommen til molbo-land. Det er altså «stigmatiserende» å komme med en detaljert beskrivelse av en farlig voldtektsperson?

  Hvordan ønsker forsvarsadvokaten eller lederen for NOAS at man skal ettersøke eller omtale noen?

  Hvis det er noe positivt for afrikanere, da skal man jo automatisk fremheve deres nasjonalitet, kultur og hufarge…men når det er negativt, så skal dette altså sees bort ifra.

  Hei, dere PK-ere, dere kan ikke få i pose og sekk!

  La meg se, kanskje jeg kan komme med en godkjent beskrivelse av ham som NOAS vil like:

  – «Menneske (Hen) ettersøkt for uønsket kroppslig kontakt».

  Sånn, da har vi ikke fornærmet noen pga hudfarge, hårfarge, øyenfarge,
  høyde, vekt, alder, klesdrakt (billige klær etc) eller andre kjennetegn!
  Vips, så er samfunnet et «varmere» sted å være!

  Eller:

  – «Mann, 180 høy, brune øyne, brunt hår, mørk jakke, blå jeans, arr på høyre kinn, afrikansk/asiatisk/europeisk opprinnelse, ettersøkt for voldtekt»

  Hvilke opplysning er best å gi til befolkningen slik at man vet hva som skjer der ute?

  • Zarathustrian

   Det blir nok støtande det og, sidan «uønsket» då betyr at offeret er rasist, hatefullt, diskriminerande og fordomsfullt. Her er politisk korrekt pressemelding frå politi i framtida:

   «Menneske ønsket og bedt kome på kaffebesøk ved politistasjon, grunnet mental/fysisk (kulturell) misforståelse.»

   *bilde av maltraktert jente under*

  • ottari

   Godt kommentert av deg Henriksen,men hva i f.. gjorde kvinnen i leiligheten til en Somalier,hun må være den blondeste av de blonde.

   • Zarathustrian

    Litt ironisk at du nemner en karakteristikk som ville blitt ansett som krenkande om det hadde vore minoritetar som vart omtalt for noko liknande.

    Personlig synes eg den «blond som faen=dum» greia er ganske fornærmande, fordi det er ingenting som tyder på at blonde er spesielt dumme. Heller tvert imot. Vi litt lysare i håret er kanskje litt naive og for opne i sinnet for nye sanseintrykk og idear–som er på grunn av høgare intelligens, som igjen fører til ei større mottakeligheit for mengde og forståelse–som også er grunnen til at vi finn oss i det predikamentet vi er i no angåande innvandring. Problemet skjer når det er feil informasjon og kunnskap som blir påta inn i oss.

    Årsaka til denne blonde-betegnelsen er at dei største knulledokkene i vestlige verda bleikar gjerne håret for å sjå penare ut, og gir derved eit falskt inntrykk av at alle dumme bimboar er blonde.

    • Generic Username 44

     Hehe, fin den der.

   • sprayboss

    Kansje var der i god tro. Kansje hun ikke er som deg og dømmer folk etter utsende. Det som skjedde henne er tragisk og kunne ha skjedd hvor som helst. Og gjerningsmannen kunne ha vært en nordmann.

    • ottari

     Du har rett i at hun kansje var der i god tro,og selvfølgelig var det en stor mulighet å bli voldtatt av en nordmann ved å bli med han Somaliske kulturberikeren hjem.

     • sprayboss

      Hun kunne ha blitt med en nordmann hjem og ha blitt voldtatt der. Det er like stor sansynlighet det. En jeg kjenner fikk oppleve det. En voldtektsmann er en voldektsmann uansett hudfarge, nasjonalitet osv..

     • Rolf

      Har du ingen moralske skrupler, sprayboss? Din feighet er påfallende for en hver ansvarsfull og samfunnsbevisst norsk mann. Vær så snill ikke kom med slike floskler om toleranse, det bidrar kun til flere fremtidige voldtekter. Du bryr deg ikke om at norske kvinner blir voldtatt. Sannheten er at afrikanske og arabiske menn er sinnsykt overrepresentert på voldtektsstatistikkene. Kun balleløse, kastrerte meningsfeller bagatelliserer dette begredelige og forferdelige faktum.

      På tide å bry seg om norske kvinner?! Den norske kvinne er helligere enn himmelen selv. Hun skal aldri bli offer for disse egalitarianismens ulv i fåreklær.

      Du må skjønne at afrikanere er fundamental forskjellige fra meg og deg, de er homo erectus.
      http://www.erectuswalksamongst.us

     • sprayboss

      Jeg har Rolf men du har ikke. Du lar det lille bygdetunet i deg leve i beste velgående. For deg er bare Norske kvinner hellige. For meg er alle verdens kvinner hellige. Jeg bryr meg om alle kvinner i verden som blir voldtatt. For meg så ser det ut som du er en mann med mye sinne i deg. Kansje det er noe fra fortiden eller dårlige livstil vaner. Fysisk fostring og omlegging av kosthold pleier å få kroppen i balanse. Sinnet roer seg og man får et bredere syn på verden. Samtidig så holder man hormonene i sjakk.

     • Rolf

      Nedlatende og arrogant svar fra en antirasist, hvem hadde trodd?!

      Jeg er en taper og du en fantastisk, respektabel herremann. Om bare alle hadde vært som deg ville verdensfreden vært oppnåd. Og ditt fullkomne hjerte kan bare elske, det kan aldri under noen omstendighet hate.

      Det norske folk og det norske fedrelandet skal føres opp i frihetens tempel mens du skal gå rundt i de skitne underbuksene dine fra 68.

      Du er bare verdiløs. Det er det som er ditt problem. Ingenting annet enn verdiløse holdninger og floskler.

      Har du sett voldtektstatistikkene?! Du bryr deg ikke om kvinner som blir voldtatt! Det er rein løgn! Det er ekstrem overrepresentasjon av afrikanske og arabiske menn i hele den vestlige verden! Hadde du brydd hadde du ikke vært en sånn selvgod og selvrettferdig hykler som bryr seg om idealer som kun appellerer til din forfengelighet. Det er så tragisk å måtte se hvor dum og falsk man kan bli. Ha deg vekk, patetiske pakk!

     • Jan S Johansen

      Håper du vier svenske kvinner en tanke, det gjør nemlig ikke svenskene selv, der de topper verdenstatistikken for overfallsvoldtekter.

     • josteinbj

      Er du rævofil kansje. Bryr deg ikke om kvinner?

     • Stein Johansen

      Jeg er klar over at denne kommentaren er over et år gammel. Bare vit at politiets statistikk fra 2011 viste at innvandrere begikk like mange voldtekter i kategoriene «festvoldtekt» og «relasjonsvoldtekt» som etniske nordmenn. De er og var dog ikke like stor andel av befolkningen

    • nordmannen

     nope, det skjedde fordi ho var dum nok(dersom det var av egen fri vilje) til å gå inn i leiligheten til en nigger.

    • storbanditt

     lol…. what a fck idiot

  • OnkelBlaa

   Hva skulle i så fall være positivt med svart hudfarge og (u)kultur??

  • sprayboss

   Nei og nei. Det er ikke den det gjelder. De som blir stigmatisert er en hel gruppe mennesker. Det raser han mot. Du setter ting sammen på en helt feil måte. Den som har gjort det må stå for sine handlinger. Han er ikke mindre skyldig om han er nordmann eller fra et annet land. Tenk om Lommemannen hadde gjort det han hadde gjort i Spania. Og alle spanske aviser hadde fremhevet hele tiden nasjonaliteten når en nordmann gjør noe galt. Hva hadde Spanjoler trudd om Nordmenn? At vi er en flokk med barbarer og kjeltringer?

   • KristinSkoglund

    Før vi fikk denne ukulturen – hvor kvinner er intet verdt – inn i landet, var det da vanlig å beskrive hvem som hadde begått ugjerningen, hvordan vedkommende så ut og hvor han kom fra.

  • DAn

   Spot On..

 • OnkelBlaa

  Klart det er riktig at folket får vite hva slags avskum politikerne drar inn i landet!
  Hva i all verden skal somaliere her i landet forreste??
  Denne advokat tufsen ser vel frem til å tjene noen millioner på denne kriminelle utlendingen, og frykter vel for jobben sin om det blir slutt på å importere kriminalitet fra utlandet.

  • sprayboss

   Folket vil også vite hva slags avskum bor i dette landet fra før av. Det finnes like mye av det som blant de som har kommet. Drittlei er en drittlei uansett hvor han er i fra.

   • OnkelBlaa

    Tja, om du ser på statistikken over hvem som sitter i fengsel her i landet så vil du se at 33% av de som sitter inne er folk med utenlandsk statsborgerskap, og om en legger til utlendinger med norsk statsborgerskap så kan en bare spekulere i prosentandelen, men vil anta at prosentandelen av utlendinger som sitter i norske fengsel er kanskje 50-60%?
    Utlendinger er veldig overrepresentert i norske fengsler faktisk, og somaliere er aldeles ikke noe unntak.
    Kriminelle nordmenn har vi kapasitet til å ta oss av, men ikke utenlandske kriminelle.
    Hvorfor importerer politikerne utenlandske kriminelle, vi har jo ikke bruk for mer elendighet her landet enn det vi har fra før.

    • sprayboss

     Statistikken bryr meg ikke. En kriminell er en kriminell uansett bakgrunn, farge eller kultur. Det er det jeg prøver å si. At han er en Somalier har ingenting å si.

     • OnkelBlaa

      Nei, en del folk er ikke i stand til å bekymre seg over de farer som truer landet, og en av disse farene som truer aller mest er kriminelle utlendinger som enten opptrer som enkeltpersoner eller opptrer i kriminelle grupper.
      Og, selvfølgelig skal kriminelle utlendinger uansett sendes hjem etter endt soning!
      Når folk fra spesielle land eller spesielle regioner erfaringsmessig er overrepresentert når det gjelder kriminalitet og ellers fører med seg store ulemper så burde de aldri ha fått lov til å oppholde seg i landet i første omgang.
      Og nettopp at forbryteren her er somalier vil helt sikkert være en ekstra belastning for offeret!

     • sprayboss

      Du og slike som deg er den største faren som truer dette landet. Du med dine ekstremistiske ytringer er en trussel mot det norske samfunnet. Forskjell på deg og ISIL er ingen min venn. Det eneste som skiller dere er at de bruker religion som et våpen men det gjør ikke du og dine likesinnede. Dere bruker Nasjonalismen som et våpen. Ellers så er dere helt like. Jeg så det ikke før nå at dette nettstedet er et rede for høyreekstremister og terrorister. Og at vanlige folk holder seg langt unna. Derfor velger jeg også å gjøre det.

     • Rolf

      Herregud. Du er ekstremist som vil forvandle Norge til et multikulturelt land. Dette er en ekstremt radikal idé som kun fikk sitt inntog på grunn av hjernedøde høns som deg selv.

      Terrorister? Hvordan er det terrorisme å ytre sin mening? Er utilslørt rasisme terrorisme?

      Vanlige folk vil ikke ha sin hovedstad full av mørkhudet mangfold. De er ikke like skarp i ordene sine, men de er av nærværende synspunkter.

      Er rasisme det samme som å være ISIS? Lol……!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😀 😀 😀 😀 😀 Det er nøyaktig sånne undermennesker som ISIS vi vil ha langt vekke fra Norge. Nasjonalisme er nemlig ikke et våpen, det er et skjold. Forstår du?

     • Rolf

      Du kommer med ganske alvorlige og krenkende uttalelser her som har ingen rot i virkeligheten og som jeg vil ha meg frabedt. Vår så snill ikke kom med sånt. Det er ubehagelig og det er sårende. Skjerp deg.

      Nasjonalisme er ingenting annet enn kjærlighet for folket sitt. Vi lever i et demokrati og da skal du tåle andre sine meninger uten å demonisere de du ikke liker med løgn.

      Og du kan ikke vinne ad rem heller, så derfor går du til lavmål ad hominem.

     • Henrik Himel

      Sprayboss: At han er f. eks. somalier har mye å si. Selvsagt har det det! Bakgrunn, kultur, rase har mye å si. Hvorfor er Skandinavia den fredligste plett på jord, og hvorfor topper vi sammen med de andre germanske landene de beste statistikkene og bunner det dårligste? Har det noe med f. eks. holdninger å gjøre? Noe med kultur, bakgrunn, historie og ikke minst intellekt på veien til meget gode samfunn? Selvsagt har det det! Hvorfor er vi på topp, hvorfor kom den industrielle revolusjonen i England, hvorfor var det her kulturbyggerne levde? Osv. osv.
      Ja, nettopp…
      I stedet for å leve etter ideologi og forklare verden utfra ønskesituasjoner, velger jeg å se på virkeligheten slik naturen gir rammer for. Det er det eneste riktige.
      Det er forlengst bevist at ved IQ-tester vil en jøde oftest score høyest, mens en afrikaner vil score lavest. DET er den virkelige verden.
      Dessverre er svakheten ved vår egen kultur at folk lett blir forblindet av ideologi og et ønske om å stappe verden inn i drømmebokser.
      Nei, begynn å innse at mennesket er et svært velutviklet dyr og at naturens lover gjelder like mye for oss som alt annet på planeten, så kommer aha-opplevelsen etterhvert. Det er et vanvittig vås at vi er like.

 • Joffe69

  Skulle bare kuttet av han hele utstyret enkelt og greit.

 • Rolf

  Vi rasistsvin som bryr oss om dette blir hatet av våre egne.

  Hvor mange afrikanere og arabiske menn vil de skal voldta norske kvinner før de kan få inn i det dumme hodet sitt at disse folkene er undermennesker?

  Dette skjer ca. 700 ganger i året. 700 norske kvinner blir voldtatt av disse undermenneskene hvert år.

  Jeg fatter ikke hvordan vikingfolket kunne bli så feige og dumme.

  Odda er en mørk og deprimerende, ugjestmild plass og våre forfedre som slet seg selv ihjel for å bygge den industribyen gjorde det ikke fordi at parasittraser fra den tredje verden skulle få asyl der og voldta norske kvinner. De slet og slet for livets opphold! Det var beintøft å overleve i Norden. Det er derfor vi er så innmari dyktig og produktive. Nede i Somali derimot lå de og latet seg i tusenvis av år. Det er derfor de er så innmari inkompetente og uproduktive. Somaliere tilhører en laverestående rase. De har mye lavere IQ og er generelt fullstendig evneveike. Og ikke nok med det er den afrikanske seksualmoralen veldig forskjellig fra den norske. Den var og er preget av mye mer skjødesløshet og uansvarlighet. De er nærmere kaniner i seksualmoral enn hvite folk. Lol.

  Det norske folket er bæreren av den store nordiske rase, som har vært og er den viktigste skaper og bærer av verdenssivilisasjonen. Aristokratiet av det hvite blod, Skandinaveren!

  • Rolf

   Vi rasistsvin som bryr oss om dette blir hatet av våre egne.

   Disse folkene er undermennesker.

   Hvor mange afrikanske og arabiske menn vil de skal voldta norske kvinner før de kan få det inn i det dumme hodet sitt?

   Dette skjer ca. 700 ganger i året. 700 norske kvinner blir voldtatt av disse undermenneskene hvert år.

   Jeg fatter ikke hvordan vikingfolket kunne bli så feige og dumme.

   Odda er en mørk og deprimerende, ugjestmild plass og våre forfedre som slet seg selv ihjel for å bygge den industribyen gjorde det ikke fordi at folk fra den tredje verden skulle få asyl der og voldta norske kvinner. De slet og slet for livets opphold! Det var beintøft å overleve i Norden. Det er derfor vi er så innmari dyktig og produktive. Nede i Somali derimot lå de og latet seg i tusenvis av år. Det er derfor de er så innmari inkompetente og uproduktive. Somaliere har mye lavere IQ og er en laverestående rase. Og ikke nok med det er den afrikanske seksualmoralen er veldig forskjellig fra den norske. Den var og er preget av mye mer skjødesløshet og uansvarlighet. De er nærmere kaniner i seksualmoral enn hvite folk. Lol.

   Det norske folket er bæreren av den store nordiske rase, som har vært og er den viktigste skaper og bærer av verdenssivilisasjonen. Aristokratiet av det hvite blod, Skandinaveren!

   • Knut Enebakk

    Somalieres gjennomsnittlige intelligens på 68 IQ. Da er det vel det som er grunnen til væremåten.

    • Rolf

     Ja, tro meg. Det er sant. De er laverestående raser. Vi må lære oss å være rasistisk. Det er den eneste måten vi kan innse sannheten.

     Disse folkene er homo erectus. Og bare å si dette vil føre til kognitiv dissonans hos egalitære nordmenn. Men… Det er sant!

     http://www.erectuswalksamongst.us

     Ansvarsbevisste folk må ta til motmæle mot dette. Å snakke om Islam blir misvisende, å snakke om kultur blir misvisende. Til syvende og sist handler det ene og alene om genetikken til afrikanere og arabere.

     Hvis vi ikke klarer å innse dette så får vi ca. 700 voldtekter mot kvinnene våre hvert eneste bidige år. Og det kan ikke skje!

    • Zarathustrian

     Somaliarar er ikkje så store. Dei store negerane er først og fremst frå vest-sørvest i Afrika. Det vil seie bantu og vestover. Om i omkrets der, Dette, inkludert zulu og diverse i sør. Spredt imellom desse er då veldig forskjellige raser av diverse karakteristikker. Khoisan folk er å finne i desse områda, og dei er særs tynne og små. Pygmear og.

     I Øst Afrika, frå Sudan og ned til Kenya og Zanzibar (kjent gjennom amalgamnavnet Tanzania via Zanzibar og Tanganyika) er det meir av desse tynnare artane, om enn ikkje små slik som dei to nevnte ovanfor. Og det faktumet at islam har holdt på lenge der, og semittar og hamittar har og vore der like lenge, og enda lenger enn islam faktisk, har og forårsaka mykje blanding. Iallefall, kva enn blandinga må være, så ser ein at dei er veldig like arabarar, men med meir eller mindre negroide trekk.

     Berre til informasjon altså. Kunnskap er makt. Dette var ikkje noko forsvar eller promotering av emnet eg snakka om. Heller tvert imot faktisk.

   • sprayboss

    Du er ingen rasistisvin det du skriver får meg til å vrenge meg av latter at naboen klager på høy lyd. Har ikke ledd så godt på lenge som når jeg leser dine kommentarer. Skriv litt til så har jeg noe å skratte av. Måtte på dans etter hver av dine kommentarer. Kan ikke si noe annet enn at du er veldig morsom mann.

 • TomEgilBakke

  Dem har ingen problemer med å si nasjonalitet om det er nordmenn, men er det «rapemonkeys» så må man holde kjeft.
  Forbanna tull!
  Det er viktig å få fram hva dissa jævla svina foretar seg av kriminalitet.
  Er en innvandrer mistenkt for en eller annen form for kriminalitet så burde vedkommende bli sendt ut av Europa og nekta innreise for all fremtid.

  • Zarathustrian

   Det går ikkje an å nekte nokon av desse innreise på nokon måte. Du går utifrå at dei er slik som oss, der dei har indentitetar og papir som følger dei gjennom livet. Dette er ikkje realiteten.
   Desse folka lever som dyr, og har kun eit pass for å vise der det trengs. Få av desse veit navna sine, og korleis dei skriv dei, og kva tid dei var født, eller kva enkle ting er og heiter, osv. Kunnskapmangelen er ekstremt enorm, spesielt i Afrika. Dette veit eg first-hand.
   Når dei kjem fram så river dei opp passet, og tar det navnet som passar dei. General Butt-naked, eller Dr. Dre, det er slik dei fungerer i hovudet. Einaste som vil fungere er å stoppa all innvandring og fri ferdsel mellom Afrika og Midtøsten hit til Europa.

   • Christian Hagen

    Leste om noen som skulle lage en engelsk-zulu-ordbok. Da de spurte hvordan de skulle oversette «halvveis opp treet» fikk de vite at det het «over». Når de spurte hva «på toppen av treet» skulle være, fikk de vite at det het «over».
    Når de spurte hvordan de skulle oversette «i morgen», var svaret «ikke nå»

    Det var flere eksempler i artikkelen, men poenget var dette: Afrikanere har ikke et konsept for abstrakte begreper, noe alle andre menneskeaperaser har. Hvis det ikke er knyttet til noe fysisk kan de rett og slett og ikke forstå det.

    Det vanskeligste konseptet utforsket i artikkelen var «løfte». Som hvite ser vi dette som noe abstrakt som fester ved vår karakter hvis det brytes, og er forbundet med skam i så fall. For en afrikaner må et «løfte» gjøres fysisk: Det er som en lenke som binder deg til en oppgave.

    Bare litt mer info til ettertanke og undersøkelse.

  • Burre

   Rapemonkey! Dagens!

 • Aina Viola Larsen

  Vi Nordmenn har krav, å få vite hva slags udyr vi slipper inn i landet vårt, og hva slags beskyttelse har di Norske jentene som blir voldtatt. Di er jo kun etter hvite Norske jenter, og ser på oss alle hvitingene, og oss kvinner som horer og et lett bytte. Di er store rasister også, og som hater Norske jenter, og fedrelandet vårt. Hvor lenge skal di her voldtektsforbryterne, og kriminelle få lov , å okkupere vårt kjære fedreland Norge, og traumatisere sine ofre for hele livet

  • Knut Enebakk

   På slike steder som Odda og andre småsteder med en del negere som bor der, så har vel norske menn grunn til å være engstelig for konene sine og døtrene at de ikke skal bli voldtatt.

 • Kaffermann

  Jeg regner med at når politiet går ut med slike opplysninger som raskt identifiserer mannen (siden det ikke er så mange somaliere i Odda) så har politiet sterke bevis som kommer til å ende med domsfellelse. Så dette blir i praksis snarere et hypotetisk problem enn reelt.

  • Theodor norden

   Det er et ideologisk problem fordi da kan ikke systempolitikerne skjule vold og voldtektene av norske kvinner begått av ikke-vestlige gjerningsmenn som en direkte konsekvens av åpne grenser og en åpenbar antinorsk asyl og innvandringspolitikk.

   • Kaffermann

    Jeg snakket om problemstillingen om å ikke henge ut folk før dem er dømt. Du vet dette med rettssikkerhet som vi fortsatt har litt av i Norge.

    • Burre

     Sålenge Politiet ikke identifiserer personen så er det ikke noe problem. Men i en liten bygd vet vel folk fort hvem det gjelder. Og det uansett sak og rase….

 • Hrodebert Hildebrand

  *

 • Hrodebert Hildebrand

  Her er dobbeltmoralen til å ta og føle på.

  Kom akkurat på saken om den 49-årige mannen fra Sarpsborg som angivelig skal ha utført en overfallsvoldtekt på en kvinne i samme by. Her går politiet ut med navn, og bilde på vedkommende, dette tilsynelatende helt uten hemminger. Det interessante er selvsagt at vedkommende i denne saken ser ut til å være en etnisk hvit mann. Se lenke.

  http://www.nrk.no/ostlandssendingen/varetektsfengslet-i-fire-uker-1.11860440

  Det ligger også usladdede bilder av vedkommende, fritt tilgjengelig på nett.

  Én voldtekt, er en for mye. Dette helt uavhengig av etnisitet, men alle vet hvem som står bak majoriteten av voldtekter- og overfallsvoldtekter i Norge og Skandinavia i nyere tid. Det er på tide vi begynner å snakke om elefanten i rommet.

  Ordet gruppevoldtekt var et fremmedord i våre land bare for tredve år siden. Å lure seg selv til å tro at dette ikke har sammenheng med den massive ikke-vestlige innvandringen til våre land i de samme årene, det er desillusjonerende.

 • Johan Slåttavik

  Nå blir det vel tilsvarende reaksjon fra «Antirasistisk» Senter og «Tenketanken» Minotenk.

  Slike som ikke tolerer politiets og medienes nødvendige ærlighet.

 • prepare

  Jeg er mann og føler meg langt fra trygg i egen by når man skal hjem fra byen på natta og det kommer 4-5 av våre nye landsmenn forbi deg som man vet ingen ting om, hvor trygg er da ei jente? Jeg er for en generell bevæpning til selvforsvar! Eller lukkede asylmottak!

 • PolitiskUkorrekt

  Lea og Austenå må da være direkte imbesile.

 • Sølvi Solheim

  Etter å ha lest gjennom kommentarfeltet, skjønner jeg godt advokaten som ikke likte at nasjonaliteten på voldteksmannen ble offentliggjort av politiet.
  Hvorfor?
  Jo, fordi det ikke kom noe godt ut av det.
  Mannen var jo allerede identifisert, så de trengte ikke publikums hjelp til å finne ham.
  Det eneste det skaper er trøbbel for de andre somalierne på stedet. Som sannsynligvis ikke er voldtektsforbrytere. Som kommer til å oppleve å bli sett stygt på, og risikere mobbing, hets og trakassering.
  Jo takk. Det fører nok til kjempefin integrering i lokalsamfunnet.

  • Kaffermann

   Definer integrering. Dette er et meget relativt begrep.

  • Theodor norden

   Skyv alt under teppet – så blir integreringen bra!
   Ja, fordi hadde det ikke vært for alle disse hatefulle kommentarene ville ikke alle de gjentatte gjengvoldtektene av norske kvinner funnet sted. Derfor er det bare best å ignorere alle krigsforbrytelser ikke-vestlige begår mot norske kvinner, og mot det norske folk i sin helhet.
   Ved å ignorere de grove forbrytelsene som begås mot norske kvinner så blir integreringen bra, så kan nordmenn blandes ut, og opphøre å eksistere, med andre ord et folkemord. Integrering er kodeord for folkemord av hvite.

   • Sølvi Solheim

    Integrering er å bli en del av samfunnet.
    Det vil si å få et norsk nettverk. Altså norske venner som man kan snakke med, spørre om det man lurer på, lære om norsk kultur og sosiale koder.
    Dvs integrering krever noe av OSS. At vi tør å møte dem og hjelpe dem til å forstå og tilpasse seg den norske kulturen. Ikke gjennom hatefulle kommentarer og hets, for det bare øker avstanden mellom oss. Men gjennom å være inkluderende.

    Men å være integrering og det å være inkluderende er ikke å tilpasse oss alle skikker, tradisjoner og holdninger de andre har. Det handler om å inkludere de andre i våre skikker og tradisjoner, og hjelpe dem til å forstå det norske samfunnet. Og godta at det er en prosess som kan ta tid.
    Det handler om å stå med rak rygg. Ikke å gi etter.
    (Og så handler det kanskje om å stå for noe selv. Noe positivt som kan deles med andre. )

    • Kaffermann

     Når døtrene går med hijab på barneskolen og dem forsvinner et par år etter en sommerferie. Samt at dem produserer barn uten å kunne brødfø dem økonomisk selv. Når barna ikke skal bli for norske (dvs. kunne tenke selv) eller at jentene ikke noengang skal kunne gifte seg med en Nordmann. Er det dette du kaller for integrering?
     Hvordan kom dem til Norge til å begynne med forresten?

    • Rolf

     Sølvi, du bryr deg ikke om at norske kvinner blir voldtatt av disse undermenneskene hvert år! Du bryr deg ikke! Hvordan i all verdens land og rike kan du være likegyldig til at ca. 700 norske kvinner blir skubbet ned og voldtatt av en utenlandsk araber eller afrikaner hver eneste bidige år?

     Kan du ikke være så snill og tenke med hodet ditt i stedet for å komme med slike idiotiske floskler?

     Det er altså gjennomsnittlig 700 norske kvinner som får livet sitt ødelagt for alltid på grunn av disse undermenneskene hvert eneste år. Og så, skal du komme her å moralisere ovenfor oss som synes det er forferdelig og vil ha noe gjort med det?!

     Kan du ikke tenke deg litt nøye gjennom? Hva om det var deg? Eller en venninne? Datter? Du må begynne å bry deg om disse stakkars voldtektsofrene.

     Jeg har vært et sjokkert vitne til voldtektsepidemien som har kommet til Skandinavia i flere år nå. Media sensurerer det, dumme folk ignorerer det – Men DU kan ikke ta den lette veien ut og bare ikke bry deg!

     Vi skal ikke være så dumme at vi skal integrere disse folkene når det er hevet over en hver tvil at disse folkene er genetisk disponert for slike umenneskelig og avskyelig overgrep.

     Du er en feig og dum person når du ikke klarer å ta stilling til dette problemet. Du er en smålig og trangsynt person når du ikke kan erkjenne sannheten i stedet for å fabulere om multikulturelle vrangforestillinger. Begynn heller å bry deg om 700 norske kvinner som unødvendig blir ødelagt for livet på grunn av din mangel på fornuft og refleksjonsevne. Til syvende og sist er det faktisk dine type bakstreverske og dumme holdninger som lar dette skje.

     Det er så trist at jeg blir lei meg. Dette kan ikke skje! Så da må du lære deg å ta ansvar og bry deg!

     • Sølvi Solheim

      I 2013 ble det i Norge anmeldt 928 voldtekter og 88 voldtektsforsøk. Oppklaringsprosenten var henholdsvis 24 og 16 %.
      Det vil si at det ble er 222 voldtekter og 14 forsøk hvor gjerningsmannen er kjent. Hvem resten av kjeltringene er vet vi ikke.
      (Kilde Statistisk Sentralbyrå)
      I tillegg har vi en masse voldtekter som ikke blir anmeldt. Disse er oftest utført av slekt, venner, bekjente osv. Dvs sannsynligvis overveiende etniske nordmenn. (Kilde: Stortinget)
      Nei. Jeg synes ikke det er ok at jenter blir voldtatt.
      Og jeg er for en svært grundig opplæring av gutter og menn (både utenlandske og norske) i respekt for kvinner og hva lovverket sier om seksualforbrytelser.

      Og ellers mener jeg at vi må forholde oss til virkeligheten. At vi må forholde oss til at vi faktisk HAR folk av andre nasjonaliteter boende i landet vårt.
      OG at ingen menneskeraser er genetisk disponert for å bedrive overgrep. Kvinnesyn, menneskesyn, holdninger, syn på hva som er rett og galt (moralske normer) osv er et produkt av bakgrunn og kultur, ikke gener. Somalia har f.eks hatt gående borgerkrig kontinuerlig siden 1991, og har hele denne tiden vært preget av vold og lovløshet. (Kilde: Globalis.no)
      Muligheten for skolegang har vært minimal for store deler av befolkningen. Noe fungerende rettsapparat har det vært dårlig med. Og det har vært smått med trygghet.
      Og så synes vi det er rart at de ikke klarer å tilpasse seg det norske samfunnet umiddelbart….. og integreres i den norske kulturen i en fei.
      Når absolutt alt er annerledes enn det de kommer fra. Absolutt alt.
      Kanskje det kunne hjelpe å få en norsk venn som kan hjelpe dem til å forstå de sosiale kodene våre..?

      Men for all del. Jeg aksepterer ikke voldtekt eller manglende respekt for kvinner. Derfor mener jeg vi må informere og stille krav.
      Og det skader ikke om vi selv viser at vi har ryggrad og moral også.

    • Theodor norden

     Måten du resonnerer på vitner om hvorfor dette landet i dag forvandles til tredje verden og utlendinger får fritt leide og kan voldta og drepe norske kvinner. Bare fortsett med den retorikken, får se om du har den samme retorikken når du mister trygden/pensjonen fordi pengene skal gå til asylparasitter.

    • paltorsken

     Hei Sølvi.
     Du har et interessant svar, ser jeg etter å ha finlest gjennom det.

     Tolker deg dithen at du mener vi må stå opp for våre verdier og vise dem som kommer utenfra hvor skapet skal stå,…på en bestemt, men hyggelig, positiv, og inkluderende måte.
     Så langt er vi ganske enige.
     Nå har ikke jeg noen tro på multikultur med fremmedkulturelle muslimske folk her i Norge.
     Tror egentlig at noenlunde like barn leker best i lengda….
     Derfor ønsker jeg ikke alle disse fremmedkulturelle hit.
     Det med at de fleste er reelle flyktninger tar jeg med en klype salt.

     Så da håper jeg at du og dine meningsfeller som muligens ønsker alle disse fremmede til Norge, tar seg av denne opplæringsjobben, så slipper jeg.

     Han som voldtok får vel vel lært at i Norge er det bare frivillig sex som gjelder, etter noen år i buret.
     Bare så synd at en norsk kvinne må lide resten av livet pågrunn av denne læremetoden.

     Så nå setter jeg min lit til deg og dine meningsfeller, Sølvi.

    • Burre

     «Dvs integrering krever noe av OSS.»

     Men hva med de av oss som ikke vil leve i et flerkulturelt samfunn, som ikke er interesrt i å innrette seg etter tilbakestående regler og religioner?
     Vi som har slekt helt tilbake til vikingene?
     Vi som ikke har blitt spurt om vi vil være med på dette eksperimentet?

  • Theodor norden

   Hver Somalier koster norske skattebetalere 9 millioner kroner.
   http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/09/07/hver-somalier-koster-staten-9-millioner-kroner

  • Theodor norden

   Alle overfallsvoldtekter er begått av ikke-vestlige menn, alle ofrene er hvite kvinner.
   http://www.nettavisen.no/nyheter/3158180.html

  • Zarathustrian

   Når eg les norsk stormedia so forstår eg kvifor norske folk er så dumme, hjernevaska og indoktrinerte med feilinformasjon. Og kvifor då landet går til bøvels.

   Og eg forstår då godt at du blir overraska over at folk har meiningar, og at folk får lov til å ytre dei–det vil seie at artiklar ikkje er pk, og at ting blir sensurert.

   Slik er det å sitte på to sider av ein mur med berre den eine som veit kva som foregår på den andre sida. Han eine gidder å bry seg og er nysjerrig på omverda, og den andre som ikkje veit noko har hatt det så altfor bra at ingen motivasjon til å forstå eller sjå andre ting er til stades.

  • Knut Enebakk

   Det burde voldtektsnegeren ta ansvar for at hans landsmenn blir mistenkeliggjort. Men å kritisere de som skriver i kommentarfeltet blir å snu dette på hodet for det er jo ikke de som har skjendet den norske kvinnen men somalieren. At det er åpenhet fra politiets side om at det er en svart mann som har gjort ugjerningen skal vi se som positivt, for at det er negervoldtekt er jo bare sannheten, som dermed gjør at norske kvinner kan være forsiktig når de ser en mørkhudet mann. Så jeg forstår ikke helt tankegangen bak kritikken.

 • Rolf Gunnar Rolfsson

  Det er en forstemmende praksis å gå ut med at Erik Lea er advokat. Det stigmatiserer hele advokatstanden, og nærer fordommer mot advokater som uærlige tyveknekter. Er man først ute på skråplanet, og begynt å kalle en spade en spade, en j*de en j*de, og en lampeskjerm en lampeskjerm, så blir det straks seks millioner advokater i Auschwitz. Det samme gjelder NOAS skribenten Ann-Magrit Austenå, som skandaliserer journalistikken og hører hjemme i svovelpølen der pepperen gror.

 • Jan Monsen

  Enda en sinnsyk advokat !!!
  Det var stigmatiserende å si at det var Tyskere som invaderte Norge i 1940 også vel…..
  Og de der NOAS folka burde fått seg en jobb der de gjorde seg fortjent til lønn.

 • Guest

  Frie ord my ass !!!!

 • Halvor23

  Som det blir nevnt her skyldes svart mot hvit voldtekter en rekke genetiske faktorer. bl.a. lavere IQ derav manglende impulskontroll (1) En undersøkelse blant svarte amerikanere som var rekruttert til militære viste et 19% høyere testosteronnivå (2)blant afro-amerikanere ift. hvite. Afrikanske kvinner har også et høyere testosteronnivå, igjennom evolusjonen foretrekker menn feminine trekk hos kvinner som langt hår. Naturlig langt år er ikke et negroid trekk. Kombinert med at hvite og særlig nord-europeiske kvinner etter alle solemerker er den peneste rasen, trigger dette afrikaneren. Kulturelle faktorer som Hollywood-industrien promoterer slik som hvite kvinner er lette på tråden og raseblanding at hvite kvinner ønsker svarte menn etc, bidrar nok også. Etter 2.verdenskrig så utgjorde hvite mennesker over 30% av verdens befolkning, nå er dette nede i rundt 8%. Negere voldtar dermed noe «ekslusivt». Det amerikanske Justisdep. tall for 2005 viste at over 37 000 hvite kvinner ble voldtatt eller «sexually assaulted» av svarte menn det året. Det tilsvarende tall for hvite menn mot svarte kvinner var mellom 0 og 10 (ikke målbart).
  Kilde: http://topconservativenews.com/2009/10/wsj-talking-about-black-crime-rates-is-inflammatory-and-invidioussic/
  En god YT-video som diskuterer rase og IQ: https://www.youtube.com/watch?v=6SJNVb0GnPI

 • Burre

  Bare å sende mail/sms til dem og si hva dere synes om slik sensureringsforslag.

  Advokat Erik Lea:
  [email protected]

  Ann-Magrit Austenå:
  mob: 959 26 448
  email: [email protected]

 • Jørn Egil Opdahl

  Er dette vervingsiden til White Aryan Front? Holder KKK avdelingsmøter her inne?

  • Rolf

   Ta og bli feminist du, Jørn Egil. Noe annet vil ikke passe en sånn svekling som deg.

   Så kan du gå på café og drikke caffe latte mens kvinner blir voldtatt, veldferdsstaten blir ødelagt og folkefellesskapet knust.

   Patetiske og dumme fjols.

   • Jørn Egil Opdahl

    Kan vi ikke være venner? Kum Bah Yah.

    • Burre

     Nei.

  • Burre

   Ironien er at venstresiden som har skapt den nye høyresiden i Europa. Etter 2 verdenskrig og frem til rundt 1970 var det bare gnomer som mente nazismen og ekstrem nasjonalisme hadde noe for seg.

   I dag begynner det å ligne mer og mer en plausibel overlevelsesmekanisme en bør gripe for å få tilbake et sivilisert samfunn. Ihvertfall de av oss som følger med på sider som faktisk rapporterer hva som skjer.
   For meg ble det soleklart da svensk politi lekket hele politirapporten fra etterforskningen av drapet av den jenten i Gøteborg. Hun ble voldtatt og drept av en apekatt og «begravd» med bare nakne underdelen av kroppen stikkende opp av jorden etter det jeg husker. Symbolsk.

   Allerede har nederlandske MCfolk reist for å krige mot IS folk. Det er vel borgerkrig by proxy det…

 • sprayboss

  En Afrikaner, en Nordmann eller hvor pakker i denne verden denne gærninger kommer fra spiller ingen rolle. Det sitter en jente der ute som har opplevd noe vondt som leser dette tullet enkelte uten hjerne skriver her. Hvor lenge skal bondedyret leve i beste velgående i Norges land og ødelegge for et flott land og et flott folk?

 • duder1897

  Håper han blir drept i fengsel.

  • Simen Midtfjord

   Det finnes en god del jenter som ikke er hjernedøde, men hjernevasket til å tro på det lykkelige og fredelige multikultisamfunnet. Tror det er denne sorten som gjør slike kjempetabber.

 • Hyrhrokkin Hybris

  Somalier…voldtekt…Odda? Var det derfor han var der?!

 • Hadde voldtektforbryteren vært etnisk nordmann, eller enda bedre Frp mann, da hadde alle gått ut med bilde, navn, adresse, telefon nr. og Facebook konto.

  Det er nemlig bare stigmatiserende nå det en av disse nye multikulørte som begår forbrytelser!

 • josteinbj

  I Sverige hjelper politiet voldtektsmenn og ranere å slippe unna. Feministpolitiet der går ut med signalement som ser slik ut: Han var 1,80 høy og hadde en mørk jakke og dongeribyksar på seg. Nå kjemper advokatstanden for å få det slik her også. De vil ha mer voldtekt, flere saker.

 • Stefandemert

  «Kvinnen i 20-årene fra Odda hadde ingen relasjon til somalieren i
  30-årene. Natt til søndag befant hun seg derimot i hans leilighet, hvor
  han voldtok henne.»

  Varför går en ung norsk kvinna hem till en främmande somalier?

 • josteinbj

  Få tak i mailadressen til denne fyren. Han forsøker å hindre ytringsfriheten. Send mail til han alle sammen

 • Frank Hansen

  blir så lei meg av å lese om hvor naive og dumme vi er i dette landet 🙁

 • Simen Midtfjord

  Var nå ikke noen genistrek å bli frivillig med en somalier hjem til leiligheten hans, om det var det hun gjorde. Men hun var kanskje beruset, av alkohol og/eller multikultifølelser? Uansett er voldtekten like ille!

 • storbanditt

  Burde egentlig vært skrevet følgende: Uønsket NEGER inntrenger voldtok hvit kvinne igjen.
  Norsk asylpraksis har igjen påført storsamfunnet ei ødeleggelse

 • Arild Johansen

  Somalieren kan vente sin straff og hjemsending etter straffen er sonet, da er vi sikker på at han ikke voldtar igjen en av våre jenter.

 • Arild Johansen

  Somalieren kan vente sin straff og hjemsending etter straffen er sonet, da er vi sikker på at han ikke voldtar igjen en av våre jenter.

 • Frank J Dalberg

  Det er tydelig at det finnes en del mennesker som er av den oppfatning at sannheten om voldtektsforbrytere, drapsmenn ETC skal hemmeligholdes om de ikke er etnisk norske. Merk dere at jeg skriver etnisk norske, for er de det er det helt greit for disse menneskene at alle opplysninger kommer frem. Her nytter det ikke å være forsvarsadvokat for somaliske voldtektsmenn med ønske om å hemmeligholde deres identitet. I Norge skal loven være lik for alle, også somaliske forbrytere.

 • ingvaldRisanger

  Jeg kjenner til Erik Lea da jeg bor i Haugesund, og har aldri hatt noe nedlatende å si om han….tvert i mot vil jeg hevde at han er en av de beste advokatene i haugesund regionen.

  Men uttalelser som fremmet av Lea i dette tilfelle, indikerer bare at han sannsynligvis lider av alvorlige person forstyrrelser………..fra og være en av det mest respekterte advokater etter mitt syn, faller han nå ned på minste lavmål.

  Trodde aldri Lea skule krype ned på et så patetisk nivå som dette…….håper det er forbigående

 • Reidar Ommedal

  ja-ja, advokater er noen rare dyr – ikke interessert i å få avdekket sannhet – kun klient.
  Når jeg er med å betale salæret, så vil jeg vite hvem jeg betaler for – da får hr Lea skaffe seg selvfinansierte kunder – ikke kunder som fellesskapet betaler for.

 • Metodisten Kidd

  Man vil ha det som i Sverige der en sensurerer opplysninger for folket som ett ledd i en politisk agenda. Nei til demoktati, ja til ett gryende sharia ??

  Nei, vi skal vite hvilke nasjonaliteter som er risikable i forhold til ulike saker.

 • stigaa

  Det som er galskapen her er at han fortsatt er i Norge, siden han er kjent for politiet. når man leser dette.Det er galskap å gå ut med nasjonaliteten i en slik sak, der siktede er kjent for politiet. Dette er en stigmatisering, sier Lea til Haugesunds Avis

 • Kristian Aagaard

  WTF???? Vi burde få amerikansk system på offentliggjøring i straffesaker! Ingen som bevisst skader andre bør kunne regne med å forbli anonym! Det er rett og slett ingen grunn i det hele tatt! På tide at ofrene får litt beskyttelse istedenfor!

 • Slakhonde

  Politiet hadde jo ikke trengt å si noe om nasjonalitet; vi vet jo i 99% av slike saker hvor gjerningsmannen kommer fra. Kjente toner fra advokatstanden uansett; fokusér på alt annet enn lovbruddet. Lurer på hvor rasende han hadde vært om det var noen av hans egne nærmeste som hadde fått litt afrikansk kølle opp i en tilgjengelig åpning? Men bare fortsett med importen; de som bestemmer slipper alltid unna – det er alltid vi andre som får svi..

 • tango8

  I all for lang tid er slike saker blit hemmeligholdt, kom heller med nasjonaliteten til samtlige som blir tatt av forskjellige grunner slik at folk kan danne seg et korrekt bilde.

 • Pussig reaksjon som kan være ødeleggende for levebrødet; Norske advokater sitter jo med sugerør ned i innvandrerkriminalitet.