Skyting, narkotika og kidnapping – utenlandske gjenger terroriserer Oslo

DET NYE OSLO

Kidnapping, narkotikasalg, torpedovirksomhet og skyting på åpen gate. Det er det nye Oslo som viser seg fra sin mest mørke side. Politiet innrømmer nå at de er bekymret for utviklingen etter at kriminelle utenlandske gjenger i Oslo har fått kontakt med den svært farlige albanske mafiaen i Sverige. Det hele fikk nasjonal oppmerksomhet i media for to uker siden da en person ble kidnappet på åpen gate rett foran forskrekkede barnefamilier på Ljan i Oslo.

En svært voldelig og kriminell gjeng kalt Young Bloods vokser seg stadig sterkere ifølge politiet i Oslo. Den holder til på Holmlia, en tettbebyggelse sørøst i Oslo, med ca. 36.000 innbyggere.

Gjengen skal drive med narkotika og torpedovirksomhet og har koblinger til albansk mafia i Sverige.

Det er dette miljøet politiet i Oslo nå mistenker å stå bak kidnappingen av en ung mann på Ljan, rett ved Holmlia for ca. 2 uker siden. Mannen er ennå ikke funnet.

– Vi er ikke tilfreds med utviklingen, sier politimester Einar Aas, leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo.

Det man frykter mest er gjengkriger slik man ser i Sverige, forteller TV2 sin reporter i innslaget.

– Bank i bordet, enn så lenge har vi et helt annet klima her i Norge, fortsetter Aas i intervjuet.

Gjerningsmennene bak det hele er såkalte andre, tredje og fjerdegenerasjons innvandrere, hvis foreldre og besteforeldre kom til Norge på 70-80 og 90-tallet. De er født her, har gått på norske skoler og kjenner ikke noe annet liv enn å bo i Norge.

Hovedsaklig er gjengene av pakistansk opprinnelse, men det finnes også personer med somalisk, arabisk og balkansk bakgrunn i nettverket rundt disse personene.

Les også: Ville vesten på Vestli

D
SENTRALT: Holmlia ligger i bydel Søndre Nordstrand og har ca. 36.000 innbyggere. Det tar bare 13 minutter med toget fra Holmlia stasjon til Oslo S. Samtidig er Rosenholm togstasjon på Holmlia siste stopp i Oslo før man kjører inn i Akershus.

Masseinnvandringens konsekvenser

Norske politikeres naivitet og sterke ønske om et flerkulturelt samfunn på 70- og 80-tallet har i dag resultert i begynnelsen på nordmenns posisjon som minoritet i Oslo.

Tre bydeler har allerede det man kaller for en majoritet av minoriteter. Ytterligere to bydeler er på vei til å bli det innen kort tid. Det er ventet at etniske nordmenn vil være i minoritet i hele hovedstaden innen 2035.

Det er fra disse bydelene hvor nordmenn allerede er i minoritet at man nå ser disse gjengene kommer fra. Der lever man til en større grad isolert fra omverdenen, omringet av slekt og bekjente med samme etniske bakgrunn og kultur, og hvor deltakelsen, kontakten og respekten for det norske samfunnet til stor del er fraværende.

Som følge av den ukontrollerte masseinnvandringen og mislykkede integreringspolitikken som blant annet Arbeiderpartiet, og støttepartier som Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet har stått for de siste tiårene, så har man skapt en hverdag i Norge som nå skremmer mange nordmenn.

En av konsekvensene av masseinnvandringen er at norske barnefamilier på Ljan i Oslo som er i ferd med å levere barn i barnehagen på morgenen opplever kidnappinger rett foran øynene sine.

Les mer: 30 innvandrere i masseslagsmål med kniver og jernstenger på Tøyen

Skyting på restauranter, utenfor kirker og ved barneskoler

I Oslo og omegn skytes det nå med skarpe skudd både familierestauranter og utesteder, hvor svært mange mennesker oppholder seg.

Narkotikasalg, torpedovirksomhet, drapstrusler og menneskehandel er bare noen av de kriminelle handlingene som nå blomstrer opp i Oslos utkantstrøk som Holmlia.

I 2009 skal det ha blitt avfyrt flere skarpe skudd mot en bil rett ved Hallagerbakken skole på Holmlia.

I 2011 skal personer ha skutt åtte til ni skudd ved Holmlia kirke, rett ved Holmlia senter.

Les også: Ung kvinne jaget og utsatt for seksuelt overgrep ved Ljabru trikkeholdeplass

D
HOLMLIA: Tettstedet som ble etablert på tidlig 80-tallet er kanskje Oslos mest grønne og allsidige bydel, med alt en barnefamilie kan be om. I dag har imidlertid nordmenn i stor utstrekning forlatt Holmlia som nå har godt over 50% beboere med utenlandsk bakgrunn. (Foto: Frieord.no).

I juli i år skal to rivaliserende innvandrergjenger med hovedsaklig pakistansk bakgrunn, hvorav en fra Holmlia, ha vært involvert i skyting ved Egon familierestaurant på Lørenskog. Ni pakistanere skal da ha blitt arrestert av politiet.

«Bare flaks at ingen ble drept», uttalte politiet etter hendelsen, etter at man blant annet fant kulehull rett ved spisebordene der flere gjester satt.

Dette er altså forhold som involverer gjenger fra bydel Søndre Nordstrand og tettbebyggelsen Holmlia alene. Hvis man inkluderer bydeler som Alna, Grorud og Gamle Oslo, så er utviklingen svært urovekkende.

Les mer: 3 av 4 personran i Oslo begås av innvandrere

Etniske nordmenn i minoritet

Etniske nordmenn er i minoritet på Søndre Nordstrand og Holmlia, som ble etablert på 1980-tallet. Ifølge SSB utgjør innvandrere over 50% av beboerne i bydel Søndre Nordstrand.

27 prosent av innbyggerne er barn under 15 år og her er innvandrere svært overrepresentert, noe som vil få ytterligere konsekvenser for den norske minoriteten de neste årene.

Les mer: Kjøpesenter i Oslo får muslimsk navn

andel-befolkning-oslo

(Foto: Faksimile Dagbladet.no).
(Foto: Faksimile Dagbladet.no).

De fleste kriminelle med innvandrerbakgrunn som politiet kjemper mot i dag er nettopp ungdommer og personer rundt 20-årene.

Utviklingen har også fått andre konsekvenser som at etnisk norske familier på Holmlia nå kjører sine barn til skoler i andre bydeler i Oslo som følge av bråk, uro og slåssing i skoletiden ved sine nærskoler.

Les mer: Krise i Oslo-skolene: 1.700 førsteklassinger forstår ikke norsk

Relatert: