Trusselen kom i forbindelse med et arrangement om ytringsfrihet kalt «Den nye politiske virkeligheten», som holdes nå på lørdag den 27. mai, og som er arrangert av nettsiden ektenyheter.no.

På konferansen skal man ifølge nettsiden debattere og fostre dialog, fremfor å skape polarisering i den offentlige debatten.

Temaer på konferansen skal være klima, Brexit og Europas fremtid.

Miljøer og personer tilhørende venstresiden har imidlertid laget en demonstrasjon mot arrangementet. Den skal ha tiltrukket seg elementer som historisk sett har brukt vold og fysisk konfrontasjon som argument.

En av disse skal være Martin Knutsen.

DEMONSTRASJON: Kommunister, venstreekstremister og voldsaktivister ønsker å kneble et arrangement om ytringsfrihet og den nye politiske virkeligheten i Vesten. En av personene som uttrykker ønske om å skade mennesker er ekstern skribent hos Antirasistisk Senter. (Foto: Facebook).

Ifølge nettsiden Ektenyheter.no så skal Martin Knutsen, samt de som befinner seg i kretsen rundt ham være tilknyttet det kommunistiske partiet Rødt og deres ungdomsparti Rød Ungdom.

Det er også koblinger til aktivister fra det voldelige og venstreekstreme miljøet på Blitz.

Som følge av truslene har nettsiden Ektenyheter.no aktivt gått ut og oppfordret Rødt/Rød Ungdom, samt andre venstreekstremister om å ta avstand fra terrortrusler og politisk vold.

 

 

OFFISIELT TILKNYTTET: Martin Knutsen er offisielt tilknyttet Antirasistisk Senter som ekstern skribent med egen artikkelside. (Skjermbilde ARS).

Martin Knutsen som kom med trusselen om å bruke syre mot sine meningsmotstandere, skal også være i politiets arkiver og har tidligere fått offisielt besøksforbud i Oslo sentrum i over 72 timer i forbindelse med politiske arrangement.

Smørsyre

Hva er det Antirasistisk Senters Martin Knutsen så ønsker å benytte seg av mot sine meningsmotstandere?

Smørsyre er ifølge beskrivelsen (butansyre) eller acidum butyricum og er en karboksylsyre og en fargeløs væske med ubehagelig lukt som blant annet finnes i harskt smør og i svette.[1] Noen anaerobiske bakterier konsumerer smørsyre og danner hydrogen. Mennesker som jobber med syren må ha utstyr som gummihansker, beskyttelsesbriller, samt klær og sko som beskytter mot kjemikalier, for å minimere risikoen ved hud eller øyekontakt.

Innhalering av smørsyre kan resultere i sårhet i halsen, hosting, svie og tung pust. Skulle man være så uheldig å svelge smørsyre så vil det kunne føre til magesmerter, sjokk og kollaps. Fysisk kontakt med syren vil forårsake smerte, utslett og hudsår, samt kontakt med øynene vil forårsake smerte, alvorlige dype brannskader og tap av syn.

Mennesker med astma eller andre luftveissykdommer, kroniske sykdommer, angst eller psykiske problemer eller varige øyeskader vil kunne bli permanent skadet eller dø hvis de blir utsatt for smørsyre.

Om Martin Knutsen får fortsette i sin rolle som skribent for Antirasistisk Senter etter sin oppfordring til vold mot uskyldige mennesker, er ennå ikke klart.

OPPFORDRER TIL TERROR: Martin Knutsens Facebook-innlegg. Innlegget har blitt fjernet fra Facebook etter at saken fikk oppmerksomhet på nettet. (Skjermbilde Facebook).

Svar fra Eldorado Bokhandel

Eldorado bokhandel har svart på arrangeringen av en motdemonstrasjon mot ytringsfriheten på Facebook:

Antirasistisk Senter og politisk vold

Dette er ikke første gang Antirasistisk Senter har vært koblet opp mot politisk vold i forbindelse med ytringsfrihetsarrangement i Norge.

I 2014 arrangerte nettsiden Document.no et foredrag om ytringsfrihet med den svenske kunstneren Lars Vilks. Antirasistisk Senter svarte med å arrangere en motdemonstrasjon. Man var imidlertid klar over at dette ville tiltrekke seg voldelige elementer fra deres egen politiske krets. Daglig leder Rune Berglund Steen så seg da nødt til å komme med en advarsel i forkant av demonstrasjonen.

FRYKTET BRÅK FRA ANTIRASISTER: Leder for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, fryktet at deler av demonstrasjonen kunne utarte seg i voldelig retning. (Foto: Faksimile fra ARS sine nettsider)

Berglund Steen har tydeligvis ikke lært fra sine tidligere feil og inviterer nå åpenlyst venstreekstremister og voldsutøvere inn i sin organisasjon.

Les også: Antirasistisk Senter deltar i voldelige demonstrasjoner med venstreekstremister

DAGLIG LEDER: Rune Berglund Steen er daglig leder hos Antirasistisk Senter.

Kommentar fra Frieord

Antirasistisk Senter lyver om Frieord.no

Martin Knutsen har ikke bare en forkjærlighet for politisk vold mot annerledestenkende. Han har også en relativt løs omgang med fakta. Noe han får fritt spillerom av fra Rune Berglund Steen, til tross for flere forsøk fra vår side til å rette det opp.

I en artikkel kalt «Falske nyheter – et forsøk på oppklaring», publisert den 7. april i år, klarer Knutsen og Antirasitisk Senter å blande både datoer, nyhetssaker og nettsider i et lettere tragisk sammensurium.

Vi kontaktet både Antirasistisk Senter sin hoved e-post, samt Rune Berglund Steen direkte, og det tok tre forsøk og over en måned før vi fikk svar. Da man forsøkte å rette opp feilene, tråkket man imidlertid bare dypere ned i salaten.

Ifølge Knutsen skal «Frie Ord» ha stått bak den såkalte «Flaggsaken» i Ålesund i 2013. Problemet for Antirasistisk Senter er at nettsiden Frieord.no ikke så dagens lys før sommeren 2014.

Da man blir gjort oppmerksom på dette skriver Knutsen at vårt nettsted tidligere het «Fritt Ord» og sto bak saken. Nei. Frieord.no har aldri hett «Fritt Ord». Og vi skrev altså fremdeles ikke saken. Men artikkelen står allikevel den dag i dag, over en måned etter at vi ba ARS rette opp feilene.

Frieord.no oppsto som en egen uavhengig nyhetsside og betegnelsen «nazi-blogg» som Knutsen og ARS mener er rettferdig, får stå for deres regning. Vi ber gjerne om bevis for en slik merkelapp, noe vi tror vil bli svært vanskelig for den statsstøttede organisasjonen å dokumentere.

Ifølge Antirasistisk Senter og daglig leder Rune Berglund Steen, så kan man altså både lyve om innholdet på en nettside, lyve om nettsidens politiske ståsted og så bare fortsette som ingenting.

For med hånda nedi statskassen og titalls millioner av kroner i støtte, så kan man tillate seg litt av hvert tydeligvis.