Skoler i Skien kan få kjønnsdelt undervisning

KJØNNSDELT SVØMMING: Muslimske foreldre i Skien krever at skolene skal tilpasse seg deres religion og innføre kjønnsdelt undervisning. (Illustrasjonsbilde).
NORGE/ISLAMISERING

Bare to dager før den internasjonale kvinnedagen skrev Telemarksavisa om hvordan muslimske foreldre ønsker å separere gutter og jenter i svømmeundervisningen på skoler i Skien.

Telemark Fylke har opplevd en stor økning i antallet muslimer som har bosatt seg fylket. Nå begynner kravene om tilpasning til religiøse lover å komme til de offentlige tjenestene i blant annet Skien.

Telemarksavisa kunne sist uke fortelle om hvordan skoler i Skien nå opplever en sterk pågang om å kjønnsdele undervisningen på skolene. Det har gått så langt at muslimske foreldre har nektet sine døtre å delta i svømmeopplæringen sammen med gutter.

D
VESTLIGE VERDIER: Å bade og leke med både gutter og jenter er noe barn i Vesten er vant med. Nå ønsker muslimer å segregere jenter og gutter av hensyn til deres religion. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Kravene er at undervisningen skal deles opp etter kjønn og at gutter og jenter må holdes avskilt. Det kreves også at det må ansettes kvinnelige lærere.

Oppvekstsjef i Skien Grete Gjelten oppfordrer skolene å ta kontakt med imamene i Skien for å finne en løsning.

Kommunalsjefen i i byen har derimot sendt brev til Fylkesmannen for å høre om det er innen lovverket å tilby undervisning som diskriminerer på bakgrunn av kjønn, religion eller etnisk bakgrunn.

I kommentarfeltet er det store flertallet oppgitt over forslaget.

Samir Daci skriver:

Disse krava er helt horrible. Jeg er født som muslim men dette hadde jeg aldri funnet på å kreve. Noen lever et isolert liv ser det ut som . Hva slags samfunn skal disse bo i når deres barn kan ikke bade sammen med sine klassekamerater? Hvordan ser disse foreldre på oss andre? Hvis det er så fælt her hvor for bor dem her? Nå må det slåes hard ned på disse urimelige krava.

Eva Brandvik skriver:

Noen synes det er helt greit av en eller annen grunn. De bor kanskje et sted hvor man selv ikke er berørt? Ser de ikke at mange muslimer vil endre på våre normer og få oss til å tilpasse oss mye som vi heldigvis fant ut var antikvarisk for lenge siden? Hvorfor skal det norske samfunnet tvinges til å endre oss etter de som kommer og krever?

Bjørn-Magne Jensen skriver:

For mange mage år siden,kjempet lærere får og få bort kjønnsdelt undervisning.Nå ser vi at flere og flere lærere ønsker dette tilbake, hvor er opplæringsloven? Vet om lærere som ikke tør å stå imot presset og redselen for å bli stemplet som rasist, og miste jobben. Her bør kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen komme på banen.

S. G. Møllen skriver:

Hvis vi sier at vi ikke vil ha barna våre på skoler med muslimske barn, at vi ikke vil bo i nabostrøk med muslimer….? Om vi hadde sagt allerede for 30-40 år siden at også muslimske barn skal ha gymnastikk på skolen, OG de skal dusje etterpå…? En god gammel leveregel på nynorsk: «When in Rome, do like the Romans». Overført til dagens Norge og med beskjed til muslimene: When in Norway, do like the Norwegians. Altså, kast hiqaben og burkaen. Skal dere delta sammen med oss slik vi lever, må dere leve som oss, Så skal vi – slik det kreves i mange muslimske land, la våre kvinner dekke til håret og vise minst mulig hud når de er på besøk der. Om vi klart sier ifra til dem om dette i det de kommer over grensen vår, kan de velge der og da om de heller vil dra tilbake enn å slå seg ned her – skriftlig og bindende. Vi er for veike i beskyttelsen av det samfunnet som er bygget opp av nordmenn i generasjoner. Det blir fort et svik mot våre forfedre som mot oss selv og våre barn og kommende generasjoner. Jeg begynner så smått å bli lei muslimer. Har ikke vært det i utgangspunktet, men nå røyner det på. For ikke å si at jeg er eitrende forbannet på våre ettergivende røde politikere oppigjennom de siste 30-40 årene.

Atle Hammelow-Berg skriver:

Dette kan da ikke være noe problem? Ansett kvinnlige svømmelærere – og send absolutt hele regningen for merkostnadene (også ekstra leie av svømmehall samt administrasjon, reiseutgifter osv) til foreldrene som krever dette.

Det er et vanlig prinsipp for oss nordmenn at dersom det som tilbys fra det offentlige ikke oppleves bra nok for enkeltpersoner, så får man betale for det man vil ha. Slik man f.eks gjør på private sykehus og private skoler.

Jeg antar at siden vi her snakker om folk som bor i Norge og lever i dette samfunnet med dets regler og forvaltningslovens krav til likebehandling, så det er vel ingen grunn til å endre på dette prinsippet nå – eller?… Det vil i så fall føre til mange lignende krav fra andre nordmenn på ting som de ikke er fornøyd med – noe samfunnet neppe har råd til. Derfor må regningen sendes til de som ikke er fornøyd med det som tilbys de – likt for alle.

Relatert:

– Jente (11) alvorlig banket opp av muslimer på lekeland i Skien

– Mørkhudet mann slo ned ansatt på kjøpesenter i Skien

– Utenlandske menn angrep vekter i Skien