Skolejente forsøkt kidnappet i Holmestrand

Det var på torsdag at en jente som er elev ved Ekeberg barneskole i Holmestrand var på vei hjem.

Hun skal ha blitt stoppet av en mannlig bilist i en større bil. Mannen skal ha spurt jenta om hun ville bli med ham hjem og se på kattunger.

Jenta løp imidlertid rett hjem og fortalte moren sin hva som hadde skjedd.

Moren kontaktet så igjen rektor Inger Rønning på skolen og informerte om kidnappingsforsøket.

Ifølge jenta skal mannen ha vært mørkhudet og ha mørkt krøllete hår. Han skal ha kjørt en varebil av noe slag som hadde mørk farge og sotete ruter.

Etter hendelsen ble det sendt ut en sms fra rektor ved skolen til alle elevene og foreldrene på skolen.

D
SMS: Denne sms’en som Frieord har fått tilsendt viser hvordan rektor Inger Rønning visste om utseendet til mannen som forsøkte å kidnappe en av skoleelevene ved Ekeberg skole. (Foto: Privat/Frieord.no).

Lokalavisene utelater gjerningsmannens beskrivelse

Da lokalavisene Tønsbergs Blad og Jarlsberg Avis ved journalist Bjørn Tore Brøske skal skrive om saken faller imidlertid all konkret informasjon om mannen ut. Tilbake er kun beskrivelsen av mannens bil.

tb-no

tonsbergs-blad
VALGTE VEKK BESKRIVELSEN AV MANNEN: Tønsbergs Blad og journalist Bjørn Tore Brøske valgte å ikke informere sine lesere om gjerningsmannens utseende, enda dette var gitt av både skolejenta og rektor ved skolen. (Foto: Faksimile tb.no).

Lignende hendelse i Nordland

Hendelsen kommer bare en uke etter at en lignende hendelse fant sted i Fauske i Nordland. Da skal tre mørkhudede menn i en rød varebil ha forsøkt å kidnappe en jente på vei til skolen. Mennene forsøkte å lokke til seg jenta med is og godteri.

Relatert: