SKI: Barnefamilie utsatt for hjemmeran av mørkhudet bande bevæpnet med kniv og pistol

En barnefamilie boende i Ski opplevde på onsdag kveld at fire mørkhudede og bevæpnede menn tok seg inn i huset deres. De fire mennene skal i følge familien og politiet ha pakistansk eller kurdisk bakgrunn. Mennene skal ha vært bevæpnet med kniv og pistol.

Ifølge politiet jobber de med teorien at at den utenlandske ransligaen visste hvem som bodde i huset og at det var et planlagt hjemmeran. Det er uklart om familien ikke hadde låst inngangsdøren, eller om mennene kom seg inn gjennom andre steder i huset.

Lokale medier har heller ikke gitt ut informasjon om hvilken gate i Ski det brutale hjemmeranet fant sted. Men de bevæpnede mennene skal ha blitt sett løpende mot Skeidarbygget som ligger rett ved jernbanestasjonen i Ski.

Les også: 17 år gammel gutt slått ned av flerkulturell gjeng i Ski

SKI: Skeidarbygget kan skimtes i bakgrunnen på dette bildet tatt på Ski stasjon før den nye omfattende ombyggingen av togstasjonen. (Foto: Frieord.no).

Fra Amta.no:

– Gjerningspersonene skal ha benyttet kniver og pistol ifm ransforsøket. Ingen kom fysisk til skade. Vi jobber på åstedet, og har fortsatt et aktivt søk, melder politiet klokken 22.13.

– Etterforskningen pågår for fullt nå, men vi kan si såpass at vi tror ikke at det var et tilfeldig valgt hus, sier innsatsleder Rune Isaksen i politiet, til NRK på stedet.

Follo-politiet mottok meldingen om forsøket på hjemmeranet klokken 20.33 onsdag kveld. To timer senere, klokken 22.40, avsluttet de den aktive letingen etter de fire mistenkte. Etterforskningen er avsluttet for i kveld og tas opp igjen torsdag morgen. (Sitat slutt).

Fra Østlandets Blad:

Torsdag ettermiddag, står politiet fremdeles uten noen konkrete mistenkte.

– Vi snakker med familien i tur og orden. Ut fra svarene vi får, vil vi klare å danne oss et bilde av hva som har skjedd, og forhåpentligvis nærme oss noen gjerningspersoner, sier Vennatrø.

– Er dere kjent med om familien har vært truet tidligere?

– Det kan jeg ikke kommentere, sier seksjonsleder Trond Vennatrø.

– Ut fra det dere så langt vet, har dere noen idé om hvem gjerningspersonene er og hvor de kommer fra?

– Det kan jeg ikke kommentere, avslutter Vennatrø. (Sitat slutt).

Verken Akershus Amtstidende eller Østlandets Blad har åpnet kommentarfeltet på sine artikler om hjemmeranet.