SKI: Barnefamilie utsatt for hjemmeran av mørkhudet bande bevæpnet med kniv og pistol

HJEMMERAN: Politiet i Follo rykket mannsterke ut på torsdag kveld. Både patruljebiler, hundefører og helikopter ble sendt ut etter et brutalt hjemmeran i Ski sentrum. (Foto: Innsatsleder Follo politi/Illustrasjonsbilde/Frieord.no).
INNENRIKS/RAN

En barnefamilie med to voksne og flere barn i Ski opplevde sitt livs mareritt klokken 20.30 på torsdag kveld. Da brøt nemlig en gruppe innvandrere seg inn i huset deres og truet familien med kniv og pistol. Politiet har selv med omfattende søk ikke pågrepet gjerningsmennene.

En barnefamilie boende i Ski opplevde på onsdag kveld at fire mørkhudede og bevæpnede menn tok seg inn i huset deres. De fire mennene skal i følge familien og politiet ha pakistansk eller kurdisk bakgrunn. Mennene skal ha vært bevæpnet med kniv og pistol.

Ifølge politiet jobber de med teorien at at den utenlandske ransligaen visste hvem som bodde i huset og at det var et planlagt hjemmeran. Det er uklart om familien ikke hadde låst inngangsdøren, eller om mennene kom seg inn gjennom andre steder i huset.

Lokale medier har heller ikke gitt ut informasjon om hvilken gate i Ski det brutale hjemmeranet fant sted. Men de bevæpnede mennene skal ha blitt sett løpende mot Skeidarbygget som ligger rett ved jernbanestasjonen i Ski.

Les også: 17 år gammel gutt slått ned av flerkulturell gjeng i Ski

SKI: Skeidarbygget kan skimtes i bakgrunnen på dette bildet tatt på Ski stasjon før den nye omfattende ombyggingen av togstasjonen. (Foto: Frieord.no).

Fra Amta.no:

– Gjerningspersonene skal ha benyttet kniver og pistol ifm ransforsøket. Ingen kom fysisk til skade. Vi jobber på åstedet, og har fortsatt et aktivt søk, melder politiet klokken 22.13.

– Etterforskningen pågår for fullt nå, men vi kan si såpass at vi tror ikke at det var et tilfeldig valgt hus, sier innsatsleder Rune Isaksen i politiet, til NRK på stedet.

Follo-politiet mottok meldingen om forsøket på hjemmeranet klokken 20.33 onsdag kveld. To timer senere, klokken 22.40, avsluttet de den aktive letingen etter de fire mistenkte. Etterforskningen er avsluttet for i kveld og tas opp igjen torsdag morgen. (Sitat slutt).

Fra Østlandets Blad:

Torsdag ettermiddag, står politiet fremdeles uten noen konkrete mistenkte.

– Vi snakker med familien i tur og orden. Ut fra svarene vi får, vil vi klare å danne oss et bilde av hva som har skjedd, og forhåpentligvis nærme oss noen gjerningspersoner, sier Vennatrø.

– Er dere kjent med om familien har vært truet tidligere?

– Det kan jeg ikke kommentere, sier seksjonsleder Trond Vennatrø.

– Ut fra det dere så langt vet, har dere noen idé om hvem gjerningspersonene er og hvor de kommer fra?

– Det kan jeg ikke kommentere, avslutter Vennatrø. (Sitat slutt).

Verken Akershus Amtstidende eller Østlandets Blad har åpnet kommentarfeltet på sine artikler om hjemmeranet.

 • Vesperian

  Berikende må jeg si. Når de blir tatt, så er det bare å kaste dem ut.

 • Mjolne

  Det er jo uansett politikerne som har importert denne utenlandske kriminaliteten, og det med fritt forsett og vitende vilje.
  På høy tid at ansvaret blir plassert der det hører hjemme, hos politikerne altså!

 • Voldsom Homo

  De ville sikkert bare på besøk. Kanskje de var med i teatime kampanjen til antirasistisk senter.

 • invernes

  Ola og Kari dunk ønsker jo dette ? våre politikere legger forholdene tilrette for dette, om man i tillegg er så stokk dum at man ikke låser utgangsdører i dagens Norge ja da er det ikke håp.
  Jeg føler med familien ,men vi får det samfunn som folk stemmer på.
  Demokratene kom ikke inn på tinget en gang så fuck off Ola dunk.

 • invernes

  Angst for at noen kunne finne på å skrive sinte ord .
  Vi er under okkupasjon og da skjer slikt dessverre i vårt land.

 • Mockenbird

  De ville vel bare følge hva dem som har inviterte dem hit sier, bl.a. SV: Dele godene.

 • Avatar

  Veldig viktig å få sagt at dette ikke var tilfeldige ofre.

  For var det akkurat det? Ja da bør alle kjøpe en ekstra lås og en hagle!

  • Viggo

   Ja, hvis dette øker i omfang er det nødvendig å bevæpne seg. Vi må da ta diskusjonen om retten til å ha våpen til selvforsvar. Husk at om sot-rørene kommer på uanmeldt besøk, så er det spørsmål om De eller Vi, og da er våpen eneste løsningen.

 • Ellinor Nerbø

  Bare En ting å gjøre UTVISNING for aldri å tenke tanken på en «retur», vil ikke ha sånt her …

 • Dragonfly

  Ta jegerprøven og bevepn dere!

 • Hans Hansen

  Hallo!! Nå må vi ikke bli rasistiske her! Det kan jo godt ha vært nordmenn med brun skokrem i ansiktet.

 • Psilly

  Dersom noen lurer på hvordan fremtiden ser ut så er det slik og værre. Se til Sør-afrika for å ane omfanget av hatet visse utlendinger nærer mot hvite. Innvandringen må ikke bare stoppes, den må reverseres .