Sjokkreportasje fra TV2 om norske kvinners hverdag i Oslo

Etter å ha hørt utallige historier om kvinner som har blitt antastet og utsatt for seksuell trakassering bestemte journalistene Cathrine Eide og Hanne Taalesen å granske problemene på nært hold. Utstyrt med skjulte mikrofoner ga de seg ut og gikk i sentrale Oslo ved 22.30-tiden en torsdagskveld. I bakgrunnen fantes en fotograf som på avstand filmet de to journalistene.

De kvinnelige journalistene var for anledningen kledd i det de selv beskriver som «sommerklær som man kan ha på jobben», det vil si kjole og bluse. De var også forbedredt på å agere høflig, men avvisende mot de personene som snakket til dem, for å verken provosere eller innby til seksuelle anstøt.

TV-teamet var ute i Oslos gater fra kl. 23.30 til kl. 02.30. De to kvinnelige journalistene byttet på å gå ut. Under denne korte tidsperioden ble de to journalistene utsatte for tilsammen 30 episoder av trakassering. Ved 27 tilfeller ble de tiltalt av fremmede menn som spurte om sex, ved tre tilfeller ble de forfulgt av en eller flere menn, og ved to tilfeller forsøkte personer som kjørte i bil å stoppe dem. Begge journalistene skriver at de fleste av mennene som trakasserte dem enten var berusede eller virket involverte i salg av narkotiske stoffer.

Det som ikke nevnes i de to kvinnelige TV-journalistenes artikkel – men som tydeligvis fremkommer i filmklippet – er at en overveldende majoritet av de mennene som antastet dem var innvandrere. Flere av mennene som er synlige i klippet er mørkhudede, og lydinnspillingen avslører at de fleste av dem forsøker å kommunisere på engelsk eller gebrokken norsk. Det later til, utifra denne reportasjen å dømme, å være helt åpenbart at den utryggheten som norske kvinner opplever i Oslos gater i meget stor utstrekning er en direkte konsekvens av ikke-vestlig innvandring.

Videoen kan sees HER.