Sjokkavsløring fra Finansavisen: Asylsøkerne i 2015 vil koste 300 milliarder kroner!

NORGE/ASYLPOLITIKK

Finansavisen har kommet med en beregning på hvor mye asylsøkerne som kom i 2015 vil koste de norske skattebetalerne. Det er en svært høy regning våre politikere har akseptert på våre vegne. Tallet er 300 milliarder kroner. Og denne summen er kun for asylsøkerne selv, og ikke medregnet utgifter relatert til familiegjenforening, politi, rettshjelp eller lignende.

Norske myndigheter og medier har vært svært motvillige mot å etablere det som har blitt kalt et «innvandrerregnskap». Altså et regnskap som skal se på hvor mye innvandringen koster Norge.

Et regnskap som ville inkludert all form for offentlig støtte fra Nav, UDI, rettsvesen, helsevesen, utdanningsvesen, fengselsvesenet, advokatsalærer, tolketjeneste, barnehager og arbeidstiltak, ville ha kunne skapt et folkeopprør.

Nå har Finansavisen, med tenketanken HRS, kommet med noen tall som viser omtrentlig hvor mye ett år med asylinnvandring vil koste den norske staten og skattebetalerne. Og det er til å bli svimmel av.

Vi skal prøve å holde orden på tallene.

I 2015 kom det 31.145 asylsøkere til Norge.

Finansavisen har brukt Regjeringens kostnadsanslag per person for asylsøkere. (Dette inkluderer ikke familiegjenforening, akuttmottak, politi, advokater m.m.).

Med dette som utgangspunkt så vil de asylsøkerne som kom i 2015 – hvis de alle får opphold – og det innvilges familiegjenforening – koste 300 milliarder kroner frem til år 2100.

Og dette er altså bare for asylsøkerne som kom i 2015 alene.

Noen nøkkeltall:

 • 77 prosent av asylsøkerne som kom i 2015 var menn eller unge gutter.
 • 81.4 prosent av disse var fra såkalte OIC-land og således muslimer.
 • Personer fra muslimske land (OIC-land) har en sysselsettingsgrad på bare 46 prosent.
 • Syrere som det kommer svært mange av, har en sysselsettingsgrad på 26 prosent, lavest av alle folkegruppene.
 • Kun 15.000 av de rundt 31.000 asylsøkerne vil da kunne beregnes å få en jobb. Resten vil leve på trygd og stønader resten av sitt liv.
 • Hver asylsøker vil koste i snitt 5.7 millioner kroner i utgift i løpet av sin tid i Norge. (Faktisk tall kan være så høyt som 7 millioner).
 • Hvis bare halvparten av asylsøkerne får familiegjenforening (anslag fra IMDi), så vil kostnadene komme opp i 307 milliarder kroner.
 • Det gir et gjennomsnitt på nesten 10 millioner kroner per asylsøker.

1.000.000.000.000 kroner

Frieord skrev i september i 2015 om den tidligere arbeidsministeren og professor i samfunnsøkonomi ved Norges Handelshøyskole, Victor D. Norman, som uttalte at Norge bør ta inn minst 100.000 flyktninger fra Syria:

Norge bør tilby seg å ta imot 100.000 flyktninger fra Syria. Vi har plass nok; vi har råd til de investeringene det vil kreve; vi har de siste ukene vist at det ikke skorter på nordmenns hjertelag – og på toppen av det hele vil vi i det lange løp selv tjene på å bli litt flere.

Da er det mest sannsynlig utifra syrernes egen sysselsettingsrate på 26 prosent, at tallet vil kunne nå en utgift for norske skattebetalere på EN BILLION KRONER, eller 1.000 milliarder kroner. Vi snakker faktisk om 1.000.000.000.000 kroner.

Det tilsvarer alle utbetalinger fra folketrygden i to år. Eller 16 samferdselsbudsjett. Eller så og si hele statsbudsjettet for 2014.

60 Comments

 1. Og Tysklands innvandring vil koste 4515 milliarder fram til utgangen av 2017, med de som er ankommet pr i dag.

 2. Det er fordi politikerne har bestemt at ‘asyl flyktningene’ skal opp på standard med den jevne nordmann over natten. Det etnisk norske nordmenn har brukt halve livet på å bygge opp skal bermen bare få over natten. Nei, la de leve enkelt, telt-brød og vann. Klær fra Fretex, helt greit, da vil milliardbeløpet bli et millionbeløp og vi kan leve med det en stund.

   • Våre landsviker politikere tenker kun pengeforinger til korrupte – bistandsland ,
    klima – prosjekter til Korrupte FNs klimapanel , og denne økonomiske
    immigrant innvandringen hit , uten sidestykke i norges historie .
    Mens landet vårt råtner på rot og forfaller hver eneste dag ,
    og der eldreomsorgen er i bedrøvelig tilstand her i landet .
    JA så her må de til at man rensker opp hele landet for fult ,
    og rensker opp i hele stortinget med de samme også .

    • Jeg tror også vi må se på å avskaffe demokratiet. Det er også en stor grunn til at vi har havna i denne suppa. Nasjonale krefter skal ha makten selvsagt.

  • Så får du ikke glemme at kyniske asylbaroner , asyladvokater og asyltolker ,
   koster vanvittige summer i utgifter for felleskassa vår i året i tillegg også.

  • Ikke nok med det, for mens menn og kvinner må jobbe døgnet rundt for å betale for dette. Nordmenn = ved siden av det økonomiske aspektet ved en familieforøkning er man kanskje også rett og slett for slitne til å få barn. Nye landsmenn = masse overskudd/fritid + økonomisk gevinst med familieforøkning.

   • Våre landsvikere av noen svike – politikere robber og raner felleskassa vår
    for harde livet , som går til å fore den gruppen av økonomiske immigranter .
    Og dermed har den immigranten som har kommet gjennom nåløye her ,
    vunnet den aller største LOTTO gevinsten og halve kongeriket i landet .

  • Umiddelbart hindre asylbaroner å sko seg på UDI dvs det norske folk.
   Egne legale klausuler som kan hindre at utkastelse av kriminelle ikke blir et justis sirkus ala Krekar
   Kaste ut de vanskelige, uintegrerbare og drittsekkene fremfor folk som mest sannsynelig ville ha skaffet jobb og betalt skatt.
   Men det kommer de nok ikke til å gjøre og da trekker man strikken mer og mer til den dagen det ryker og rekylen man får blir like ekstrem motsatt vei.

 3. Erna ! Du sa jo at du skulle skape masse nye jobber til alle disse «flyktningene», hva blir det til ? Må jeg betale alt jeg tjener i skatt og avgifter for å finansiere «integreringen» din så gidder jeg ikke jobbe !

 4. Denne kostnaden er overhodet ikke overraskende!
  Det første man må gjøre hvis denne galskapen skal fortsette er å slakte budsjettene til hjertesakene til de partiene som ønsker å importere ti-tusenvis av uuniformerte muslimske soldater.

 5. Synes det er et litt ensidig fokus på selve spørsmålet om ‘pengene’ dette koster. Penger er selvsagt kun et symbol for å representere verdi, men det ville vært langt mer hensiktsmessig å fokusere på hva denne innvandringen vil gjøre for nordmenns tilbud om skole, helse, sikkerhet, og hvordan det vil påvirke boligmarkedet og jobbmarkedet.

  Folk flest i Norge virker som å ha et syn på landet vårt som en evig melkeku som aldri vil gå tom for penger, så lenge vi har oljen vår. Selv om man ser bort fra det faktum at oljen ganske sannsynlig vil være oppbrukt før mange av oss når pensjonsalder, og vår rikdom fort vil forvitre, er det en helt virkelighetsfjern tilnærming til flyktningbølgen å tro at vi kan «betale oss ut» av problemene det vil medføre. «300 mrd. fordelt på 100 år er jo tross alt bare litt over 600 kroner i året per norske innbygger…»

  Man kan for eksempel ikke BETALE for at vi plutselig skal ha flere leger og medisinske fagpersoner. Det tar mange, mange år for å utdanne noen som er kompentent nok til å utføre disse oppgavene. Hvordan vil dette påvirke norske sykehuskøer, som allerede er alt for lange, for den jevnlige nordmann?

  Det samme gjelder skolen. Vi har hørt i flere år, hvordan den norske grunnskolen skal heve sine (forholdsvis dårlige) resultater ved å innføre lengre utdanning for å kunne bli lærer. Hvordan skal man ha midlene, tiden og menneskene til å utføre dette løftet, når vi blir lempet på tusenvis av fremmedspråklige barn og ungdommer som alle skal ha norskopplæring, morsmålsundervisning, skrive- og leseopplæring, osv., osv…

  Hvordan mange fler år må unge, norske kvinner og menn pålage seg å vente for kunne komme ut på boligmarkedet?

  De eneste som ser ut til å komme godt ut av dette (bortsett fra flyktningene selv), ser ut til å være bolighaier, asylbaroner, sosialdumpere, og ikke minst sosialistpartiene, som vil ha styrket velgerbasen sin i mange generasjoner framover.

  • «hva denne innvandringen vil gjøre for nordmenns tilbud om skole, helse,
   sikkerhet, og hvordan det vil påvirke boligmarkedet og jobbmarkedet.»

   Vel, look to Sweden, say no more. Norge følger etter Sverige i full fart og vil være der de er om få år. Vil du se Norges fremtid så er det bare å lese referatene fra frie svenske media og nå også etterhvert msm.

 6. Jeg blir svimmel og kvalm med hvordan våre landsvikere av noen svike – politikere ,
  kan kjøre hele velferdsstaten til hel… på grunn av denne asylindustrien .
  Det koster å be inn disse økonomiske immigrant – snylterne på en gratis fest ,
  og regninga får oss nordmenn som må sponse disse snylterne her i landet .

 7. Bye bye Olje/pensjonsfondet. Utrolig hvordan luksusparasittene (politikere) har klart å rote bort den enorme formuen som skulle sikre Norges fremtid når oljealderen tar slutt.

  Vi ble stadig minnet på i medier at Norge er verdens rikeste land med 1 mill kr per innbygger. Hører ikke en shit nå om dagen nå som pensjonsfondet har tapt enorme summer i det siste men forsetter å hamstre eiendom i utlandet.

  Et ikke eksisterende infrastruktur og en haug analfabeter så har Norge virkelig en god framtid, hehe. De rike kommer til å rømme det synkende skip, mens vi andre som ikke har den muligheten kommer til å synke til havets bunn med sammen med parasittene 🙁

  • Når hele oljefondet vårt går med i dragsuget på denne asylindustrien ,
   og denne pengekrybben på NAV er helt rensket å tom .
   Da skal jeg love det at det blir braket løst her for fult med ,
   store kulturkonflikter og hele landet blir satt i brann til slutt .

  • Når hele oljefondet vårt går med i dragsuget på denne asylindustrien ,
   og denne pengekrybben på NAV er helt rensket å tom .
   Da skal jeg love det at det blir braket løst her for fult med ,
   store kulturkonflikter og hele landet blir satt i brann til slutt .

   • «Når krybben er tom så bites hestene»! Oljefondet tror jeg vi kan se langt etter; det er nok allerede i hendene på Eliten (ref: Rothschild), og ‘forsvinner’ digitalt når de krasjer økonomien/(petro-)dollaren ila. 2016……..

    • Det blir bare smuler igjen til våre etterkommere ,
     siden oljefondet vårt blir plyndret av alle andre .
     Så da kan man spille en sang som heter ,
     kan jeg få en slant til trikken hjem .

    • Var inne på samme tankegang selv. Det går til den globale finanseliten og til å betale pensjonene til babyboom etterkrigsgenerasjonen. Hva som skjer etter at de er dau tror jeg mange i denne generasjonen gir en lang f… i. Det virker jo slik med tanke på den hodeløse politikken denne generasjonen har ført på mange områder.

   • Jeg tror at denne såkalte oljeformuen som de fleste nordmenn ennå tror vi rår over gjør at mange slår seg til tåls med at vi klarer dette. Disse pengene er i stor grad investert i uselgelige statspairer rundt om på kloden og jeg anser dem som tapt. Derofr har vi potensiale til at det kan bli enda verre enn i Sverige før folk våkner.

 8. Enkel regning viser at det koster hver etniske nordmann (hvis vi regner at vi er ca 4.000.000)

  300.000.000.000 / 4.000.000 =

  75.000kr.

  Hvis vi så tenker at man tjener ca 160kr i timen etter skatt, må hver av oss jobbe i ca 469 timer for å brødfø disse.

  Jeg er ikke villig til det. Er du?

   • Nå regner jeg med alle etniske nordmenn, olding som baby. Hvordan våre felles goder forvaltes innad, er jo én sak. Jeg betaler gladelig skatt om det går til skolegang, alderspensjon, uføretrydg, helse osv osv.

    Når dette asylmarerittet kommer ovenikjøpet, er det jo til å grine av.

    • Skjønner jeg tenkte på arbeidsstyrken siden du nevnte antall timer 🙂

     Da er det bare å betale regningen på kr 75 000 LOL

     • Det sitter mer enn ett kobbel mennesker på ulike departementale, parti og stortingskontor akkurat nå og jobber hardt med å finne ut hvordan denne regningen kan smyges inn i ulike avgiftsøkninger, prisøkninger, gebyr etc etc slik at det ikke kjennes umiddelbart på lommeboken eller kan direkte relateres til de 31000+ nye «gjestene». Lærdommen om frosken som lar seg langsomt kokes ihjel blir bare mer og mer gjeldende, for Norge, for Europa og for Vesten.

 9. Fantastisk bra skrevet av en svensk politimann.
  expressen.se/gt/debatt-rikspolischefen-forminskar-misstankt-mordares-handlingar/

 10. Stunning figures from the European Commission (EC) reveal that cities with the most migrants claim to have the worst standard of living.
  breitbart.com/london/2016/02/03/revealed-cities-with-most-migrants-have-worst-standard-of-living/

 11. Takket være velgere av SV, AP, MDG, KrF og Venstre så har Norge pådratt seg en fremtidig økonomisk byrde ingen enda vet konsekvensen av. Det eneste som er sikkert er at dagens ungdom, altså fremtidens pensjonister, får lite å leve av. Etterhvert som innvandrerne blir i fertall i de fleste partier, så kommer de ihvertfall ikke til å sørge for at gamle nordmenn får spise av kaka de har overtatt. Den skal de nok ha selv. Om det i det hele tatt går an for norske kristne å leve i Norge når den tiden kommer, kan hende det blir slik som det er nå i midtøsten, hvor kristne blir systematisk forfulgt og nedslaktet. Endelig en god grunn til å være glad for at man ikke er så ung…

 12. Jeg forutser en kommende borgerkrig i Europa. Ikke mellom borgere i Europa men mellom borgere av Europa og asylflyktningene/islam/deler av venstrebermen. Det blir stygt. Det blir en mellomstasjon før WW3. La oss kalle den WW2.0 eller EW (Europe War)

 13. Kraftsalve fra Rolness mot Tjomlid, noe av det beste jeg har lest på mange år.
  dagbladet.no/2016/02/03/kultur/debatt/meninger/voldtekt/kjetil_rolness/43012848/

  • Tjomlid, er ikke det Niri da?
   Jeg ble blokket ut både i nettavisen og ABC nyheter. I sistnevnte var det nok fordi jeg satte en viss ansatt der på plass for ordbruken hans. Ola Karlsen

   • Tror ikke det. Niri er pensjonert lærer/tysk lærer i følge seg selv. Niri har heller ikke evne til å bygge sitt argument med logiske ressonementer ala Tjomlid.

     • Det er logisk hvis formålet er å forlede og fordreie. Hvorvidt det er etisk og moralsk er et annet spørsmål. Okke som så har Niri og Tjomlid helt ulik argumentasjonstil hvilket får meg til å tro de er to forskjellige personer

  • Rolness er en fornuftig mann som ser hele bildet og konsekvensene av galskapen. Tjomlid gjør «dypdykk» og «sjekker» sin egen overbevisning om at dette er rett medisin for Norge.

 14. Terror threat in Europe ‘as high as it’s ever been,’ officials say
  edition.cnn.com/2016/02/03/europe/europe-threat-isis/index.html

 15. Ja ock detta er langt under hva det i realiteten koster. Har de kalkulerad inn alla brott som kommer i kjölevannet. Alle voldtektsoffer som trenger vård. Hva koster det sjukevården då de har smittat halve befolkningen med alskens sykdommer de förer med sig. Nei de kommer til at suge tomt oljefondet på under 10ÅR

 16. Altså 4-6 ganger mer en de nyinnkjøpte jagerflyene som det hyles høyt om hvor enorm investeringen er. Dette er helt loco spør du meg.

  Ordtaket: «når krybben er tom, bites hestene», vil være utfallet av norsk politikk og den masseinnvandringen vi ser i Europa og Norge i disse dager. Det er ingen med vettet i behold som tror at dette går bra verken økonomisk og kulturelt.

  Overskuddet til Statoil er halvert. Just sayi`n….

 17. Problemet med de enorme kostnadene er at et kvalitetsland som Norge kan absorbere enorme utgifter i veldig mange år før noen engang legger merke til det. Se bare på kommunene i dag. Det er knapt nok noen som har penger. Hva tror dere grunnen til det er?

13 Trackbacks / Pingbacks

 1. PST: Asylinnvandringen skaper ekstremisme i Norge - Frieord
 2. Polsk ukemagasin: "Islams voldtekt av Europa" - Frieord
 3. Asylbarna kan koste samfunnet 27 milliarder - Frieord
 4. Ap-politiker nekter å feire 17. mai og kaller Sylvi Listhaug nazist - Frieord
 5. Asylbrems gir 5.6 milliarder ekstra i statskassa - Frieord
 6. Muslimske og arabiske navn i den norske almanakken - Frieord
 7. NAV-rapport: Masseinnvandringen skader Norge - Frieord
 8. Norge bruker milliarder på velferdsmigranter - eldre og pasienter sulter ihjel på norske sykehus - Frieord
 9. Nordmenn mindre tilfredse med demokratiet - Frieord
 10. 15.291 flyktninger bosatt i 2016 - Frieord
 11. BODØ: Må ta ut barna av barnehagen for å betale eiendomsskatt - kommunen trenger penger til masseinnvandring - Frieord
 12. Fylkesmann: Skedsmo kommune diskriminerer mot etniske nordmenn på utleiemarkedet - Frieord
 13. Sviket mot det norske folket - hvordan masseinnvandringen har forandret Norge for alltid - Frieord

Kommentarer er lukket.