F
PÅ TERRORLISTE: Islamsk Råd befinner seg nå på en internasjonal terrorliste.

Meldingen har sendt sjokkbølger gjennom norske medier og de muslimske organisasjonene som er tilknyttet Islamsk Råd.

Ifølge Emiratene skal Islamsk Råd Norge (IRN) ha nære bånd til Det Muslimske Brorskapet. IRN anses i Norge for å være en offisielt godkjent organisasjon med statsstøtte og brukes ofte av norske medier i spørsmål om islam.

Det Muslimske Brorskapet er en organisasjon med opprinnelse i Egypt, som ble etablert i 1928 for å samordne og kontrollere muslimene til en felles forståelse av moderne islam.

De har stått bak flere mord på statsministre og presidenter i Midtøsten. MB var på et tidspunkt den mektigste sunni-muslimske massebevegelsen i verden, men er idag forbudt i blant annet Egypt og Syria.

D
DET MUSLIMSKE BRORSKAPET: Ifølge Emiratene har Islamsk Råd tette forbindelser til Det Muslimske Brorskapet som er forbudt i blant annet Egypt og Syria. (Foto: Det offisielle flagget til MB).

Islamsk Råd

D
VG-UNDERSØKELSE: Et stort flertall ønsker at IRN ikke skal motta norske skattekroner.

Islamsk Råd Norge er en paraplyorganisasjon for islamske trossamfunn og organisasjoner i Norge. Den ble stiftet i 1993 og har over 80.000 medlemmer offisielt. Tilsammen er over 41 muslimske medlemsorganisasjoner tilsuttet IRN.

Også IRN sine søsterorganisasjoner i Norden, Det Islamiska Förbundet i Sverige, Sveriges Muslimska Förbund (SMF), Den islamske menighet i Finland og Det islamske trossamfund i Danmark er oppført på terrorlisten.

Islamsk Råd Norge kom for alvor i nyhetene i Norge da Shoaib Sultan satt som generalsekretær for organisasjonen i perioden 2007 – 2010. Det var under en debatt om islam og homofili at Sultan på vegne av organisasjonen nektet å ta avstand for dødsstraff for homofile, og mente de måtte rådspørre seg med imamer og muslimske lærde i Iran før de kunne svare på dette.

Som følge av denne debatten ønsket FrP ved Per-Willy Amundsen å trekke tilbake den offisielle pengestøtten organisasjonen mottok fra myndighetene. VG foretok en spørreundersøkelse og over 77 prosent mente at det ville være riktig å frata organisasjonen slik støtte.

4.5 millioner kroner i støtte fra staten

IRN skal siden 2007 ha mottat over 4.5 millioner kroner i støtte som startet med Ap-regjeringen ved kultur- og kirkeminister Trond Giske. Om denne støtten fortsetter med Solberg-regjeringen vites ikke i skrivende stund.

Sultan kandiderer i disse dager som ordførerkandidat for partiet Miljøpartiet De Grønne i Oslo, ved siden av å være en svært profilert ansatt hos den statstøttede organisasjonen Antirasistisk Senter.

Heksegryte

DS
ETTERSØKT: Anders C. Ø. Dale er ettersøkt over hele verden for sitt medlemsskap i al Qaida.

Frieord.no har tidligere skrevet om hvordan Norgeshistoriens mest ettersøkte terrorist, konvertitten Anders Cameroon Østensvig Dale, gikk gradene fra radikal gatekjemper og kommunist i Blitzmiljøet, til listekandidat sammen med Shoaib Sultan for Miljøpartiet De Grønne i Oslo, før han endte opp som muslimsk terrorist hos al-Qaida.

Østensvig Dale skal blant annet ha blitt radikalisert i Rabita-moskeen i Calmeyers gate i Oslo, et kjent tilholdssted for de mest fundamentalistiske muslimene i Oslo. Moskeen ble promotert og reklamert for av Shoaib Sultan gjennom hans stilling som rådgiver hos den statsstøttede organisasjonen Antirasistisk Senter.

Frieord.no skrev tidligere i år følgende om denne farlige blandingen:

Rabitamoskeen er i følge HRS den fremste Brorskapsmoskeen i Norge. Det Muslimske Brorskapet jobber for verdenskalifatet ved hjelp av et verdensomspennende nettverk av offisielle og uoffisielle organisasjoner, bl.a. terrororganisasjoner som Hamas og al-Qaida, men også en rekke organisasjoner og institusjoner i vesten.

En selvmordsbomber fra Tunisia som har bodd i Norge og frekventert Rabitamoskeen, drepte seg selv og åtte andre i et selvmordsangrep i Bagdad 2. juni i år, i følge terrorgruppen IS.

Mannen kalte seg Abu Ayub Al-Nurwiji som betyr «nordmannen».

ANTIRASISTISK SENTER STILLER SEG POSITIVE: En melding på ARS sine nettsider forteller om hvordan
ANTIRASISTISK SENTER OG RABITA-MOSKEEN: En melding på ARS sine nettsider forteller om hvordan nysgjerrige nordmenn kan ta kontakt med Rabita-moskeen på Calmeyers gate i Oslo. Her har flere radikale muslimer og terrorettersøkte nordmenn hatt tilhold.