Kilde: ABC Nyheter

Frieord har tidligere omtalt problemet med romfolk og deres narkotikasalg i Oslo.

Fra Frieord:

Det er VG som kan formidle at en fortvilet direktør i Naturhistorisk museum , Tone Lindheim, har sendt ut en e-post til ledende politikere i Oslo.

Der forteller hun om en hverdag der ansatte i Botanisk hage daglig er redde for å stikke seg på brukte sprøyter og må plukke opp menneskelig avføring fra planter og busker.

BOTANISK HAGE: Med sine 150 mål og 13.500 planter er hagen et yndet sted for unge og voksne å besøke. Nå risikerer imidlertid Oslo-folk å møte stengte porter, da tilreisende sigøynere har sett seg ut parkens anlegg som narkotikasentral, samt toalett. Ansatte skal frykte for liv og helse da brukte sprøytespisser kastes blant blomsterbed som stelles daglig. (Foto: Frieord).
BOTANISK HAGE: De to kvinnene skal ha blitt pågrepet i Herslebs gate i Oslo sentrum. Det er sidegaten til Botanisk hage som tilreisende sigøynere har sett seg ut som narkotikasentral, samt toalett. Ansatte skal frykte for liv og helse da brukte sprøytespisser kastes blant blomsterbed som stelles daglig. (Foto: Frieord).

Saken skal være «svært alvorlig», og i går avholdt man et krisemøte der både bymiljøetaten, Rusken og politiet var tilstede.

Sigøynere skal ha sett seg ut Botanisk hage som sentral for sine kriminelle handlinger. Blant annet hentes de narkomane fra Oslo sentrum av sigøynerne opp til hagen, hvor de har gjemt narkotika under bed og planter.

Politiet skal denne sommeren ha arrestert seks sigøyner-kvinner for å selge narkotika. Sigøynerne bruker Botanisk hage som lager, hvor de graver ned pillebokser under planter og i bed.

MÅ STENGES? Botanisk hage i Oslo okkuperes av kriminelle sigøynere som bruker området som offentlig toalett og til å selge narkotika. Direktøren fortviler og har innkalt til krisemøte med miljøetaten og politiet. (Foto: Frieord).
MÅ STENGES? Botanisk hage i Oslo okkuperes av kriminelle sigøynere som bruker området som offentlig toalett og til å selge narkotika. Direktøren fortviler og har innkalt til krisemøte med miljøetaten og politiet. (Foto: Frieord).

Ikke sjelden ødelegger de svært sjeldne og dyre planter fra andre verdensdeler som har kostet mye tid og penger å utstille for besøkende til Botanisk hage.

Sigøynerne skal bruke en plass nedenfor Botanisk hage som overnattingssted. Derfra kjører de rundt i byen og bedriver kriminell aktivitet. I dette tilfellet skal det dreie seg om opptil 15 sigøynere som er involvert i det daglige salget av narkotika, mange av dem kvinner.

Politiet i Oslo sier de er kjent med problemet, men har så langt valgt å ikke stoppe de kriminelle bandene.

Relatert: