Researchkollektivet INFO: Palestina-aktivister bak spionside

RESEARCHKOLLEKTIVET. Jonas Dobbert Tjeldflaat og Erik Skare driver begge overvåking av innvandringsmotstandere i Norge.
NORSKE VENSTREEKSTREMISTER AVSLØRT

Inspirerte av danske og svenske forbilder (Redox, Researchgruppen, Revolutionära Fronten), har man i Norge nå etablert et anonymt nettverk for overvåkning av anderledestenkende: «Researchkollektivet INFO». I likhet med sine forbilder leverer de uten kildegrunnlag "rapporter" som pressen senere benytter seg av. Sentrale bakmenn er de to antirasistene og Palestina-aktivistene Erik Skare og Jonas Dobbert Tjeldflaat. Det er det svenske nettstedet Realisten som nå kan avsløre dette.

Nettsiden Radikal Portal og det såkalte «Researchkollektivet INFO» har det siste halvåret publisert en rekke «avslørende» artikler om påstått høyreekstreme, fascistiske og nazistiske grupperinger og enkeltpersoner i Norge. Det begynte i januar 2014, med Radikal Portals «avsløring» av de påståtte bakmennene for Fyret.nu, som ble toppoppslag i Dagbladet og som førte til at den innvandringskritiske nettsiden kort tid etter ble stengt ned.

Siden den gang har det gått slag i slag, med stadig mer nærgående og personfokuserte oppslag rettet mot vidt ulike mennesker som står utenfor det politisk korrekte spekteret i Norge. De fleste av disse mangler per i dag en egen plattform til å kunne slå tilbake mot anklagene.

Falske Facebook-profiler

RADIKAL: Den tidligere Klassekampen-journalisten Joakim Møllersen.
RADIKAL: Den tidligere Klassekampen-journalisten Joakim Møllersen.

Vi har det siste halve året sett en utvikling der personene bak de nevnte «avsløringene» blir stadig frekkere og tar seg til rette. Det begynte med «avsløringen» av Fyret, som Radikal Portal gjorde under eget navn og med venstreaktivisten Joakim Møllersen til å fronte anklagene. Deretter begynner Radikal Portal å publisere en rekke rapporter med det anonyme «Researchkollektivet INFO» som avsender.

Researchkollektivet Info anvender seg både av falske Facebook-profiler og av spioner som fotfølger og snikfotograferer personene de er interesserte i å skaffe informasjon om.

Dette skjer parallellt med at Radikal Portal forsøker å etablere seg med en respektabel profil, med skribenter fra et bredt spekter over hele venstresida – og en ikke ubetydelig pengestøtte fra stiftelsen Fritt Ord som offisielt arbeider for ytringsfrihet (!).

Til slutt begynner metodene som Researchkollektivet benytter for å skaffe «informasjon» å bli så drøye at en egen WordPress-nettside etableres bare for å dumpe rapportene til Researchkollektivet. En arbeidsdeling har således blitt dannet mellom Researchkollektivet, Radikal Portal og andre riksmedier som Dagbladet. Researchkollektivet sprer løse påstander og graver fram «informasjon» med til dels ulovlige metoder som for eksempel snikfotografering og publisering av private og huslige forhold, Radikal Portal presenterer Researchkollektivets rapporter og gir dem et skinn av legitimitet – og Dagbladet benytter dem som påstått troverdige kilder for egne nyhetsartikler.

RESEARCHKOLLEKTIVET. Ulovlig overvåking og falske facebookprofiler er noen av de metodene som Researchkollektivet benytter seg av.
RESEARCHKOLLEKTIVET: Ulovlig overvåking og falske facebookprofiler er noen av de metodene som spionsiden benytter seg av.

Palestina-aktivistene Erik Skare og Jonas Dobbert Tjeldflaat – Spionsidens bakmenn

Resarchkollektivet INFO dukket for første gang opp i februar 2014, men hevder selv – under Radikal Portal sitt dagsseminar i Oslo i april 2014 – at de har årevis av erfaring med å undersøke og avsløre påstått rasistiske og fascistiske miljøer.

Vi kan nå avsløre at dette stemmer langt bedre enn de selv ønsker å gjøre sitt publikum oppmerksomme på.

Researchkollektivet INFO er intet mindre enn en videreføring av virksomheten til to unge venstreaktivister, Erik Skare og Jonas Tjeldflaat. De to personene var sammen om å drive den venstreekstreme nettportalen Radikal Front fram til høsten 2012.

Radikal Front hadde en åpenlys venstreekstrem profil, og benyttet mye av spalteplassen sin til å henge ut meningsmotstandere, først og fremst anti-islamister i NDL. Det sterke fokuset på anti-islamister passet godt med Skare og Tjeldflaat sine egne politiske hovedinteresser, antirasistisk kamp og Palestina-solidaritet (Erik Skare har blant annet forfattet «Palestina – ei politisk reisehandbok», utgitt på Forlaget Rødt).

Radikal Front led en stille død høsten 2012. Nettsiden forsvant brått og Facebook-siden ble slettet. I januar 2013 dukket så et proffere og politisk bredere nettmagasin opp, nå under navnet Radikal Portal. Koblingen mellom Radikal Front og Radikal Portal er lett å ettervise, men de to bakmennene har benyttet anledningen til å trekke seg helt i bakgrunnen. Erik Skare har flyttet til Oslo og begynt på masterstudium i arabisk, og Jonas Dobbert Tjeldflaat har etablert seg som nyhetsjournalist i studentavisa Studvest ved Universitetet i Bergen. Den åpne politiske aktivismen har tilsynelatende stoppet opp.

Fra Radikal Front til Researchkollektivet INFO

Erik Skare er opprinnelig fra Tromsø, der han allerede i 2008 markerte seg som ung aktivist for Rød Ungdom. I 2009 grunnla han Radikal Front som sin egen blogg. Flere personer kom med, og i 2010 utvidet han virksomheten til å bli nettmagasinet radikalfront.com.

Skare flyttet sommeren 2010 til Bergen, og etablerte nær kontakt med Jonas Dobbert Tjeldflaat. Tjeldflaat er fra Stavanger, men har vært aktiv i Bergen Rød Ungdom siden 2009. De to engasjerte seg sammen i rød studentpolitikk, antirasistisk kamp og Palestina-solidaritet, og Tjeldflaat ble sammen med Skare en av de sentrale personene bak Radikal Front. Overvåkning og uthenging av innvandringskritikere, i første rekke anti-islamister, ble en stadig mer utpreget aktivitet på nettsiden.

Simen
DØMT: Simon Bunger Paulsen er sjefsredaktør på Redox. i 2013 ble fire personer fra organisasjonen dømt for å ulovlig ha samlet nesten 6 000 navn på politiske motstandere.

Høsten 2012 ble strategien lagt om. Det venstreekstreme Radikal Front ble uten videre varsel stengt ned, og det mer respektable og politisk bredere Radikal Portal så noen måneder senere dagens lys, offisielt uten noen som helst slags forbindelse til forgjengeren. Samtidig trer Skare og Tjeldflaat i bakgrunnen. Ikke for å avslutte sin virksomhet, men for å kunne arbeide videre på en mer diskret måte under det som de kaller for Researchkollektivet INFO. Konseptet har de hentet fra det danske Researchkollektivet Redox. På et dagsseminar med Radikal Portal den 5. april 2014 var Simon Bunger Paulsen fra Redox selv til stede for å gjøre rede for arbeidet til både det norske og danske researchkollektivet.

ARBEIDER TETT SAMMEN: Researchkollektivet INFO og Radikal Portal deltar på arrangement sammen. På dette seminaret var også Simon Bünger tilstede og holdt tale. (Foto: Resarchkollektivet INFO sin FB-side)
ARBEIDER TETT SAMMEN: Researchkollektivet INFO og Radikal Portal deltar på arrangement sammen. På dette seminaret var også Simon Bünger fra Redox tilstede og holdt tale. (Foto: Resarchkollektivet INFO sin FB-side)

En og samme agenda

Researchkollektivet INFO har gjort det til sin dedikerte oppgave å levere bakgrunnstoff til Radikal Portal. Arbeidsdelingen ser ut til å være at Researchkollektivet skal stå for overvåkning og løse spekulasjoner, som i neste omgang blir til «info» som kan benyttes på mer respektable plattformer som Radikal Portal og Dagbladet.

Virksomheten kan best karakteriseres som «hvitvasking» av informasjon, der påstander som er uten rot i virkeligheten eller er fremskaffet på ulovlig måte i første omgang blir spredd av Researchkollektivet. Denne «informasjon» blir deretter fanget opp og sitert i massemedia. Media benytter samtidig anledningen til å innhente «ekspertkommentarer» fra Radikal Portal eller Vepsen. Ringen er dermed sluttet, og grunnlaget lagt for neste runde med ryktespredning mot annerledestenkende mennesker.

 • anti—propaganda

  Hva de er, er anti-hvite, anti-norske og anti-europeiske.
  Merkelig nok blir de i våre hvite land og lever som skadelige parasitter på hva som er vårt, i stedet for å flytte til sine brødre i f.eks Palestina.
  Takk igjen til Frieord, for at dere gjør denne jobben, og sprer sann informasjon.

  • OnkelBlaa

   Ja, og det er svært viktig at alt som skrives her er er sant!

 • AymanalLZawahiri

  Bra sak.

 • HenrikHenriksen

  Dette forklarer mye! Jeg var en jevnlig leser av det nedlagte Fyret og husker godt Dagbladets «avsløringer» og hvordan de uten kritikk brukte kommunister (Møllersen kan ikke fraskrive seg dette med sin bakgrunn) som ekspert og troverdige kilder på sine meningsmotstandere. Jeg tror det skurrer litt her i de presseetiske reglene til Dagbladet. Jeg mener, ville Dagbladet brukt Tore Tvedt som ekspert til å forklare om holocaust? Nå ser vi altså at det er klare bånd til kommunistiske organisasjoner og nettsider som ukritisk blir brukt av dagspressen som uavhengige og sikre kilder og eksperter. Dette kan vel ikke våre dagsmedier være tjent med? Når jeg leser navn som Revolusjonære Fronten og Redox, så tenker jeg også med engang på politisk vold og forfølgelse. Dette er absolutt noe som må komme frem i lyset.

  • OnkelBlaa

   Venstreekstreme har infiltrert de fleste medier, faktisk så kraftig at til og med NRK og TV2 ledelsen ble nødt til å fjerne de tre verste midtøsten reporterne sine fra midtøsten saker!

   • AymanalLZawahiri

    Hehe. Tror sannheten er nærmere din, enn den offisielle.

  • Ronny Wassberg

   Fyret er Nordfront og Nordfront er Fyret http://vitnet.no/fyret-er-nordfront-og-nordfront-er-fyret/

 • Hrodebert Hildebrand

  Ikke for tidlig at disse får smake egen medisin.

  • Hrodebert Hildebrand

   Kan tillegge at Researchkollektivet har skrevet nok en løgnaktig artikkel der de påstår at Realisten tar feil.

   http://is.gd/tZGvrI

 • Stefandemert

  Dagbladets och Verdens Gangs agenter i jakt på de som har en annan åsikt i invandrings- och kulturfrågor.

 • OnkelBlaa

  Radikal portal tåler ikke motstand, selv ble jeg slettet og utestengt fra den kloakkportalen 7 minutt etter min første kommentar der jeg stilt noen kritiske spørsmål.
  Bare trist at radikal portal får spre sine løgner til unge som er lette å lede på feil kurs.

  • Johan Slåttavik

   Ja, den som måtte være av andre oppfatninger enn den ekstreme hatretorikken til Radikal Portal, den er «rasistnazistfascistkapitalist».

 • Johan Slåttavik

  Norske venstreekstremister som Radikal Portal er avskyelige. Det verste er at noen av dem får ødelegge små barn psykisk med den ondsinnede propagandaen sin.

 • Våre nye landsmenn

  Jeg er rystet, men samtidig kan man lett forstå hvorfor typer som ABB komme frem, de er et resultat av disse personene i reportasjen som forøvrig er meget interesann.

 • HenningWasaasen

  Norge er vårt, og det er ca 4.5 millioner levende nordmenns land.
  Men det er også de dødes land, og de som har bygget opp det fra begynnelsen og som har overlatt til oss å forvalte og å ta vare på det. De døde er mangfoldige millioner flere enn vi som lever i dag. De har mye å fortelle oss, og vi er forpliktet til å lytte til dem. Vi lytter til dem ved å minnes hva de har utrettet gjennom å verdsette deres strev, og ved å huske hva de ofret for alle oss nordmenn. De kan ikke lenger forsvare sitt og sine gjerninger, det er det vi som må gjøre.
  En gudommelig rett til et visst landområde, som en rett i og for seg i det å bevare og å forvalte et land fra begynnelsen til slutten, er naturligvis ikke gitt vårt folk, og er heller ikke en rett vi er gitt for kun vårt folk. Men den retten er noe som skal fortjenes og som skal erverves av hver eneste generasjon.
  Nordmenn har ervervet seg retten til sitt land. Norge er vårt siden årtusener med dyrkernes og brukerens selvfølgelige rett, gjennom våre forfedrens offer i blod, og gjennom vår særpregede kultur, som har blitt skapt her.
  Det Norge er i dag, har de døde og levende nordmenn gjort det til, og INGEN ANDRE, gjennom vårt norske strev. De levende nordmenns oppgave er å bevare dette og fortsette det gjennom å forsette strevet, på frihetens grunnlag.

  Vi er et lite folk men har et langstrakt land å bo i, bare se på kartet!. Vårt land strekker er seg ut i verdensdelen Europa. Men vi er få, vi er de ensomme stuers folk, og selv om mange av oss bor i byer, og selv om mange bor i forsteder, og mange bor på landet, så er vi opprinnelig kommet fra bønder, forpaktere, og de fattige sliternes stuer.
  I ensomhetens store skoger har en norsk folkesjel blitt dannets gjennom årtusener. Ved å rydde sten og stubber når vi skapte åkere, så har det gitt oss styrke, både åndelig og kroppslig. Stor motstand har gitt oss stor styrke. Slik har dette lands skog og mark preget oss, og gitt oss dets egenskaper og opprinnelsens kilde til våres folkestyrke, den ensomme skogs og fjellboendes stolthet og frihetsfølelse og den seige dyrkers utholdenhet, og vikingenes stolthet og ære.
  Det ekte norske er kommet fra vårt oppvekstvilkår. Det er for meg den barndommens jord der jeg sprang barbent noen dusin somre, og kjente granbusk og grønt gress under mine føtter. Barndommens mark, det er sommeren solvarme bekk med vårens mer og mer lyse kvelder med fuglenes skrik fra bekken, og det er sommerens solvarme i lunkent innsjøvann plaskende rundt barneben, med rød tyttebærslyng, og blåbærslyng , og epler som modne frukter, og barneknær med sårskorper på knærne. Det er vinterens snødyner ved barndomshjemmet. Det er isbakkene ved skolen og kjelkebakkene. Det er noen barn i en grå stue ved skogsstien og et lite stuevindu i skumringen. Far er på jobb og mor passer barn hjemme. Barn som sitter ved vinduet og venter på stjerna som lyser over Jordmor Matjas hus. Hva ser vi? Det er fattigdom, men en stolt fattigdom, som hjelper til livets opphold. Det grove, men myke daglige brød fra havrens frie åkerlapper rundt barndomshjemmet. Det er en sunn og fri barndom som den ville naturens vekst i naturen. Det er fred og trygghet i et fredelig land der barn blir født av frie foreldre.
  Et land der også de fattigste kan få prøve sine muligheter av alle slag, så langt deres viljekraft kan nå. Et land der alle og enhver får vokse etter sine egenskaper. Dette er det landet og våres eget som ALDRI skal bli byttet ut mot noe fremmed. Dette er røttene og blodsbåndet som aldri skal briste. Dette er vår åndelige arv som jeg vil videreføre til mine egne barn. Dette er for meg det NORSKE og det umistelige. Ingen skal noensinne ta det fra oss, uansett hvor mye de prøver.

 • HenningWasaasen

  nasjonalist = forkjemper for en nasjonal selvstendighetspolitikk, for nasjonale interesser og hjemlig kultur.

  Kan ikke se noe rasistisk i å være nasjonalist.

 • Pingback: Dagbladet bruker voldsdømt venstreekstremist som seriøs kilde - Frieord()

 • wiggen evensen

  Disse folkene må PST få inn på terror lister og straffe dem hardt.

 • wiggen evensen

  Hva er den virkelige å sanne agenda mot oss det Norske folk.?..Gjøre Norge om til en kommunist stat og gå i union med Sverge det tapte land.?

 • Pingback: Venstreekstreme meningsforfølgere med nytt “Info”-prosjekt - Frieord()

 • Pingback: Presse-etiske usannheter fra Radikal Portal - Frieord()

 • Pingback: Har PFU og Norsk Journalistlag lagt yrkesetikken på hylla? - Frieord()

 • Pingback: Svensk avisredaktør fikk smake egen medisin - Frieord()

 • Pingback: Journalist-studentavis felt i PFU for uredelig journalistikk - Frieord()

 • Pingback: Anonym nettmobbar avslørt: Anders Sebastian Leif Karlsson - Frieord()